Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-06-2017, 11:47:18

Agnieszko mój mąż był wprowadzony w śpiączkę farmakologiczna ma uszkodzony pień mózgu i most tak na prawdę nie powinien żyć oddychać połykać a robi to wiec przede wszystkim wiara i determinacja Talara ćwiczysz sama czy w cztery osoby? Rób my masaże zmienno cieplne mocz własna rękę w zimnej wodzie i go ściskaj szczyp Go aż do siniaków na język cytryna pieprz miód wszystko co stymuluje Jego mózg Twoje ulubione perfumy głos Waszych dzieci ich dotyk przede wszystkim nagraj mu bicie Waszego nienarodxonego jeszcze dziecka mów jak jest Ci potrzebny mów Mu wszystko co się dzieje nie tylko przyjemne rzeczy mów ze nie wiesz czy dasz radę ze jest Ci potrzebny bardzo trzymam kciuki😘
gość
19-06-2017, 13:17:08

Nuraid nie mogłby być robiony z polskich ziół. Receptura wywodzi się z medycyny tradycyjnej a zioła pochodzą z Azji. Nuriad w wielu krajach jest lekiem, w niektórych refundowanym. W Unii nigdy nie będzie lekiem ponieważ nie ma farmakokinetyki ani faramkodynamiki i nie znane są molekuły aktywne preparatu ... jednakże badań kliniczncyh posiada więcej niż niejeden lek... warto na to zwrócić uwagę, stosując leki
gość
19-06-2017, 21:37:33

Agnieszko dzieciątko po prostu będzie lepiej zaprawione do boju w życiu. Nie myśl o tym że negatywne emocje wpłyną na maleństwo (wiem , że "łatwo "się mówi jeśli samemu się nie jest w takiej sytuacji) myśl że będzie twarde i waleczne jak Jego Mama , ktora teraz jest taka dzielna. 😘 Madzior
Początkująca
21-06-2017, 18:10:37

Kochani mojemu szwagrowi ręka lewa drgań trzęsie się :( czy to objaw padaczki? Czy może po rehabilitacji? I ktoś może wie czy zucie zbieranie oznacza uszkodzenie mózgu? ? Kontakt jest minimalny oczywiście lekarze spisali go na straty :( ja nadal wierze choć mam gorsze dni :(
gość
21-06-2017, 21:02:17

Beata czy sprawdzałyście czy szwagier ma zeza? To pierwszy objaw uszkodzenia pnia mózgu. Ja bratu zaglądałam pod powieki lewa źrenice była przy zewnętrznym kąciku oka. Zez się wyrównał po miesiącu. Systematycznie kiedy oko wracało na swoje miejsce stan Łukasza się poprawiał. To z moich obserwacji. Beato ja na Oiomie słyszałam i widziałam takie rzeczy....ludzi spisanych na straty....i nagle (kiedy lekarze mówili nic się nie da zrobic) Ci ludzie się wybudził. Mamy kontakt z rodzinami takich dwóch osób. Dalej się rehabilituja, mówią, zaczynają chodzić, pamìetają. Wierzcie , walczcie. U jednych neurony się regenerują szybciej u innych wolniej , tak samo jest z przejmowaniem funkcji z tych uszkodzonych na nowe. U nas poszło szybko lekarze otwierał oczy że zdumienia mimo że nam się wydawało że to trwa długo. Każdy potrzebuje innego czasu. Ja wierze że wszystko będzie dobrze. Musi. Madzior
gość
21-06-2017, 21:21:05

Jeszcze jedno Łukasz po odstawieniu sedacji wybudził się szybko natomiast bardzo długo był nie logiczny, opowiadał historie które nie miały miejsca. Bardzo to źle wyglądało. Natomiast u jego kolegów z Oimu bardzo długo po odstawieniu leków nie było reakcji (ok 2 m-cy) ale jak się wybudzili to z kolei byli szybko logiczni. Dwie różne sytuacje. Łukasz nie pamięta okresu od 25 lutego (wypadek 17 marca) do 4 maja. Jadąc na rehabilitacje 24 kwietnia był już mniej więcej logiczny a jednak nie pamięta początków reh. Opowiada nam że pewnego ranka obudził się zobaczył że jest w szpitalu i niewiedzial zupełnie co sie stało o co chodzi myślał że to sen to był właśnie 4 maj. Mimo że codziennie z nim o Tym rozmawialiśmy i opowiadał nawet na terapii wcześnie że wie że miał wypadek! I nagle w ciągu nocy jakby sie obudzil z jakiegoś snu, wyszedl z jakiejś skorupy. Mózg jest syrasznie skomplikowany. Madzior
Początkująca
22-06-2017, 04:20:29

Zeza kochana nie ma patrzy w punkt czasami jak jesteśmy u niego rozmawiamy np chwile między sobą i wtedy robi takie większe oczy i rusza szczeka to samo mówi rehabilitant ze ma takie momenty . Wczoraj właśnie drgala trzesla się lewa ręka lekarz powiedział ze póki co obserwują i narazić leków nie podadzą. A pytam o ziewanie zucie bo lekarze twierdzą że jest to znak uszkodzenia mózgu :(
gość
22-06-2017, 08:13:06

Tak jest to znak uszkodzenia ale nie ma się co martwić mózg jest neuroplastyczny o potrzebuje dużo czasu a te drgania są po zmianie ułożenia?
Początkująca
22-06-2017, 08:27:55

Nie leży w jednej pozycji i ręką zaczyna się trzasc w dłoni ma wałek zrobiony z bandaża i trzyma go ale nie wiem po co mu ten wałek bo jak przyszliśmy to już miał to w ręce
gość
22-06-2017, 10:58:02

Witam! Chciałam się dowiedzieć co się dzieje podczas śpiączki farmakologicznej. Interesuje mnie to ponieważ osoba którą znam została w nią wprowadzona. Miała ona wypadek przy którym doznała obić i złamań kości. Jest to osoba anemiczna. Noga była złamana przed kolanem na łączeniu z udem, mostek złamany, poobijana głowa oraz ciało. Po pewnym czasie pojawiła się woda w płucach. Noga została złożona operacyjnie. W śpiączke została wprowadzona po kilku dniach od wypadku. Proszę o udzielenie jakich kolwiek odpowiedzi na ten temat. Będę bardzo wdzięczna. POZDRAWIAM

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: