Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-01-2013, 17:21:36

co to ma znaczyć???
gość
10-01-2013, 19:47:11

to kolejny dzień kiedy mój tata jest w śpiączce. I żadnych nawet najmniejszych oznak, że jego mózg pracuje. To już prawie dwa tygodnie - tyle czasu i kompletnie nic. Nawet nie wiem czy mnie słyszy. Nie wyobrażam sobie świata bez niego.
gość
10-01-2013, 19:54:33

Ineczko,mój mąż już 3 miesiąc jest w śpiączce.Włąsnie wróciłam z kliniki.Cały czas śpi.tylko jak np.wycieram usta,czy lekko klepię po policzku to wtedy zaczyna ziewać.Wygląda to tak jakby bardzo chciał spać!!!Teraz jestem na etapie intensywnego dokarmiania męża,bo bardzo chudnie.Oczywiście jest też prowadzona rehabilitacja.Musisz się uzbroić w cierpliwość.Będzie dobrze.Musi się wybudzić!!!Napisz coś więcej o chorobie Twojego Taty.Ewa
gość
10-01-2013, 19:56:01

Witam Wszystkich i dziękuję bardzo za słowa wsparcia, rady!!!! nadal walczę, jestem po kolejnych konsultacjach...ortopeda mówi że ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć a na oddział rehabilitacyjny mąż wg kryteriów przyjęcia nie ma szans...wyklucza stan wegetatywny, skala glascow poniżej 12...miał 7 może ma trochę więcej..., odleżyny ,,,ma na stopach i na pośladku...nie mógl być przewracany bo byl bardzo polamany a do tego miał napady wysokiej gorączki albo bardzo się oocił ...takich kropli potu i takiej ilości jeszcze nie widziałamy...myślę o Toruniu...ale to daleko a ja nie potrafię żyć bez dnia przy nim a tam będzie zupełnie sam...jeśli go przyjmą ...JESZCZE RAZ WSZYSTKIM WAM DZIĘKUJE W MIARĘ MOŻLIWOŚCI POSTARAM SIĘ BYC W KONTAKCIE ...maluszki , wszystkim życzę sił, wytrwałości i wiary w cud
gość
10-01-2013, 20:04:37

Ewa, mój tata miał nzk po zatorze tętnicy, niedotlenienie mózgu. Występowały u niego drgawki. I teraz śpi. A czy twój mąż nadal leży w szpitalu czy już jest w jakimś innym miejscu? Tata jest w szpitalu, ma dobrą opiekę, ale boję się tego, że jeśli nie będzie poprawy to będą chcieli go wypisać do jakiegoś ośrodka.
gość
10-01-2013, 20:12:02

Ineczko,mój mąż jest nadal w szpitalu.Opiekę ma bardzo dobrą.Mąz jest po NZK,bo stwirdzono u niego kardiomiopatię.Był reanimowany 45 mini prawdopodobnie nastąpiło niedotlenienie mózgu.Kontaktowaliśmy się z prof.Talarem.Myślę,że u Twojego Taty jest za wcześnie,żeby cokolwiek wyrokoać.Trzeba czekać!!
gość
10-01-2013, 20:35:24

Ewa, a czy Twój mąż miał jakieś badania mózgu, np rezonans, czy może jakieś inne? Ale tak jak pisałaś musimy czekać, czekać z nadzieją w sercu.
Pozdrawiam
gość
11-01-2013, 06:36:17

Mój mąż miał robiony tomograf i wyszły tam jakieś zmiany.Taka była odpowiedź pani doktor.Pozdrawiam i nadal musimy czekać!!!Pisz o postępah u Twojego Taty!!Pozdrawiam.Ewa.
gość
11-01-2013, 18:21:40

Dobry wieczór
Kolejny dzień. Tata jest już po tracheotomii. Oddycha bez respiratora. I na szczęście wyciszyły się drgawki.
gość
11-01-2013, 18:48:11

Ineczko to dobra wiadomość że już ma tracheotomię, teraz będzie mógł sam oddychać i będą go mogli ćwiczyć na spokojnie. Rurka w gardle to zawsze mocniej przeszkadza, teraz będzie łatwiej pielęgnować buzię, zęby, odsysać i jak tato zacznie wydawać jakie kolwiek dźwięki to będzie można go usłyszeć. No i rurka drażniła mu gardło oskrzela i to może też nasilało drgawki.
Mój tatko już od wczoraj czół zmianę pogody więc spał i dziś też spał, chłopacy położyli go na piłce dziś na plecach pobujali, to na chwilkę otworzył oczy i oczywiście spał aż chrapał. Mama to się śmieje ze tatko powinien mieć łóżko z bujaczkiem jak niemowlęta bo lubi być bujany np w windzie jak przekładamy go z łóżka na wózek czy do wanny i chwile go się pobuja to się lekko uśmiecha
W ogóle to u nas bez zmian poza tym że dzieci i ja przeziębieni, mąż też pociąga nosem, a tatko nic całe szczęście zdrowy, no znaczy nie zasmarkany mało wydzieliny z rurki. A dostałam wczoraj dobre wiadomości Repty przyjeły tatę na rehabilitację, termin wyznaczą do końca marca ciekawe co to znaczy na wakacje czy na jesień wyjazd.?/
Pozdrawiam Bożenka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: