Wejdź proszę na stronę ośrodka rehabilitacji Repty tam jest zakładka z dokumentami, drukujesz gotowy formularz który wypełnia lekarz. ja dołączyłam do tych dokumentów za radą rehabilitanta krótki list, coś w stylu. Mój tato /inie nazwisko i data urodzenia/ zamieszkały w..., jest od /ilu miesięcy po wypadku wpisz/. Lekarze stwierdzili u niego/wpisz diagnozę/. Obecnie przebywa z nami w domu, kilka razy codziennie jest przez nas rehabilitowany oraz przez 3 razy w tygodniu przychodzi rehabilitant. Ojciec mimo tak ciężkiego urazu obecnie przebywa w domu jest osobą leżącą, dzięki żmudnej i systematycznej pracy oraz tak rozległego urazu tata już potrafi /teraz tu wymieniasz co kolwiek co potrafi pamiętaj że nie ma co wymyślać jeżeli czegoś nie ma bo wyjdzie się na niemądrego człowieka :)/ ja wpisałam chyba- ssać i połykać, kierować głowę ku źródłu dźwięku takiemu jak głośna muzyka czy uderzanie przedmiotu o przedmiot, lekko się do nas uśmiecha wodzi oczami za przedmiotem, jest wysadzany na wózek dobrze utrzymuje głowę z niewielkim podparciem. Wydaje nam się że porusza lewym palcem u ręki. Tato ma rurkę tracheotomijną - typ trzyczęściowa, plastikowa pielęgnacyjna, ma z niej nie wiele wydzieliny, nie wymaga częstego odsysania. W chwili obecnej tato jest karmiony głównie butelka dla niemowląt zmiksowanym pokarmem, ale ma założonego PEGA przez którego oczywiście jest dokarmiany i dopajany bez problemy. W chwili obecnej u taty /nie pamiętam ale chyba wpisałam że miał jedna niewielka odleżynę i na co robioną? Ni coś jeszcze w stylu bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie naszego wniosku na rehabilitację mojego ojca /imię nazwisko/, gdyż po rehabilitacji w Państwa wysokospecjalistycznym ośrodku Repty mam nadzieję na znaczna poprawę stanu ojca. Wyrazy szacunku córka Bożena
No tak mniej więcej to napisałam, od serca bez przesadnego opisu ok 3/4 kartki A4 własnoręcznym w czytelnym pismem i podpisem, dołączyłam to do dokumentacji medycznej i tyle. A dostałam od rehabilitanta radę by nie opisywać wszystkiego dosłownie typu sterczy napisać wydzielina z rurki w małej lub średniej ilości a nie opisywać że zakażona, zielona cuchnąca wydzielina, podobnie z odleżynami pisze się w trakcie leczenia i ewentualne opatrunki i gdzie bez wielkich szczegółów- od tego jest lekarz
Nie wiem czy to konieczne ale chciałam by tato jak najszybciej się tam dostał i tyle Pozdrawiam Bożenka