Witaj Isiu dziękuję z odpowiedz na temat płyty, już zamówiłam płytę dla cioci. U nas bez zmian ciocia jest po wymianie rurki na normalną plastikową, taką z 3 części. kazali mi kupić szczoteczkę do mycia tek rurki w w aptece. Ciocia na razie nie umie połykać, tylko ssie. Od wtorku jestem opiekunem tymczasowym dla cioci. Teraz to powinnam złożyć o ubezwłasnowolnienie, umie mi ktoś na to odpowiedzieć??? bo to dostałam na 6 miesięcy?!
U mojej mamy niestety od środy pogorszenie stanu zdrowia, fakt jestem do tego przygotowana ale nie do końca chyba.
Ja skierowanie do Zola mam z OJOMu, złożyliśmy dokumenty i czekam na miejsce w kolejce. Ciocia jest na neurologi czy z neurologi ciocia może być przeniesiona na oddział rehabilitacji?? czy po prostu przenoszą czy jak to jest???
Pytam dlatego gdyż ciocia ma być jeszcze ok 3 tygodni na neurologi, a potem lekarz wspomniał o takiej możliwości, tylko czy oni to załatwią czy ja muszę biegać w tej sprawie??
Moja ciocia ma dwie niegroźne odleżyny na pośladkach, ja kupuję na to Bactigrast i Atrauman Ag octanisept i resztę opatrunków dają na oddziale. Te odleżyny to z III na II stopień się zagoiły i są płytkie, ale ten Atrauman to zmienia się co 4 do 6 dni tylko płucze się go i ranę i zmienia gaziki i plaster.
Czy może mi ktoś z Państwa napisać jak nauczyć osobę w śpiączce połykać??
Pozdrawiam Ewa