Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-01-2012, 08:04:57

Witam wszystkich.Mam pytanie do Ady, ponieważ jestem w podobnej sytuacji (brat mojego męża miał wypadek 3 m-ce temu ).W tej chwili przebywa na rehabilitacji , ma paraliż prawej strony.Na razie rusza jedynie ręką i trochę siedzi.Jest pionizowany i uczy się chodzić, ale nie to mnie bardzo martwi.Najbardziej martwię się o jego stan psychiczny.Bywają tylko krótkie momenty kiedy mówi z sensem i jest sobą.Poza tym jest często wulgarny w stosunku do obcych mu ludzi .ADA czy ty widzisz poprawę od momentu kiedy Twój brat się wybudził? Czy jest coś co możemy robić żeby szybciej wracała mu świadomość? Pozdrawiam serdecznie - KAMILA
Początkująca
27-01-2012, 19:26:12

Witam. Mam pytanie - jak to jest z dokarmnianiem. Pozwolili dawać własne jedzenie, ale zamiast szpitalnego.Myślałam,że można dodatkowo trochę karmić. Mój śpioch jest taki chudy .....
gość
28-01-2012, 07:08:14

chcialabym sie zapytac czy ktos wie jak zalatwic miejsce zamieszkania na czas pobytu spiocha w bydgoszczy moze ktos wie ile kosztuje doba w hotelu ttym kolo tego szpitala w bydgoszczy prosilabym tez o jakis kontakt
moga tez byc namiary na jakies mieszkanie do wynajecia
z gory dziekuje
pozdrawiam.
Początkujący
28-01-2012, 10:00:23

isia0511 2012-01-27 20:26:12 Witam. Mam pytanie - jak to jest z dokarmnianiem. Pozwolili dawać własne jedzenie, ale zamiast szpitalnego.Myślałam,że można dodatkowo trochę karmić. Mój śpioch jest taki chudy .....
a Nutrisony mu dają bez tego trudno szybko przybrać na wadze a jak żle odżywiony to i odleżyny szybciej się pojawiają
marand
Początkująca
28-01-2012, 14:21:41

Czy ktoś załatwiał dla swojego śpiocha Bydgoszcz w ostatnim czasie i jak to wygląda?Czy ciężko się dostać?A może trzeba przez prywatną wizytę?Proszę o jakieś info jak to jest z Bydgoszczą:)
Początkująca
28-01-2012, 14:29:17

morticja 2012-01-28 15:21:41 Czy ktoś załatwiał dla swojego śpiocha Bydgoszcz w ostatnim czasie i jak to wygląda?Czy ciężko się dostać?A może trzeba przez prywatną wizytę?Proszę o jakieś info jak to jest z Bydgoszczą:)
Aha chodzi mi o tą kierowana dawniej przez prof.Talara
Początkująca
28-01-2012, 14:29:48

morticja 2012-01-28 15:21:41 Czy ktoś załatwiał dla swojego śpiocha Bydgoszcz w ostatnim czasie i jak to wygląda?Czy ciężko się dostać?A może trzeba przez prywatną wizytę?Proszę o jakieś info jak to jest z Bydgoszczą:)
Forumowiczka
28-01-2012, 16:56:43

morticja 2012-01-28 15:29:48
morticja, witam na te pytania dokładnie odpowie Karolina ,jej mąż niedawno był w tej klinice ,ale Ona pojawi się dopiero wieczorem ,bo miała dzisiaj jakiś wyjazd. Pozdrawiam.
gość
28-01-2012, 17:46:03

Witaj Isiu dziękuję z odpowiedz na temat płyty, już zamówiłam płytę dla cioci. U nas bez zmian ciocia jest po wymianie rurki na normalną plastikową, taką z 3 części. kazali mi kupić szczoteczkę do mycia tek rurki w w aptece. Ciocia na razie nie umie połykać, tylko ssie. Od wtorku jestem opiekunem tymczasowym dla cioci. Teraz to powinnam złożyć o ubezwłasnowolnienie, umie mi ktoś na to odpowiedzieć??? bo to dostałam na 6 miesięcy?!
U mojej mamy niestety od środy pogorszenie stanu zdrowia, fakt jestem do tego przygotowana ale nie do końca chyba.
Ja skierowanie do Zola mam z OJOMu, złożyliśmy dokumenty i czekam na miejsce w kolejce. Ciocia jest na neurologi czy z neurologi ciocia może być przeniesiona na oddział rehabilitacji?? czy po prostu przenoszą czy jak to jest???
Pytam dlatego gdyż ciocia ma być jeszcze ok 3 tygodni na neurologi, a potem lekarz wspomniał o takiej możliwości, tylko czy oni to załatwią czy ja muszę biegać w tej sprawie??
Moja ciocia ma dwie niegroźne odleżyny na pośladkach, ja kupuję na to Bactigrast i Atrauman Ag octanisept i resztę opatrunków dają na oddziale. Te odleżyny to z III na II stopień się zagoiły i są płytkie, ale ten Atrauman to zmienia się co 4 do 6 dni tylko płucze się go i ranę i zmienia gaziki i plaster.
Czy może mi ktoś z Państwa napisać jak nauczyć osobę w śpiączce połykać??
Pozdrawiam Ewa
Forumowiczka
28-01-2012, 21:40:55

Gość 2012-01-28 18:46:03 Witaj Isiu dziękuję z odpowiedz na temat płyty, już zamówiłam płytę dla cioci. U nas bez zmian ciocia jest po wymianie rurki na normalną plastikową, taką z 3 części. kazali mi kupić szczoteczkę do mycia tek rurki w w aptece. Ciocia na razie nie umie połykać, tylko ssie. Od wtorku jestem opiekunem tymczasowym dla cioci. Teraz to powinnam złożyć o ubezwłasnowolnienie, umie mi ktoś na to odpowiedzieć??? bo to dostałam na 6 miesięcy?!
U mojej mamy niestety od środy pogorszenie stanu zdrowia, fakt jestem do tego przygotowana ale nie do końca chyba.
Ja skierowanie do Zola mam z OJOMu, złożyliśmy dokumenty i czekam na miejsce w kolejce. Ciocia jest na neurologi czy z neurologi ciocia może być przeniesiona na oddział rehabilitacji?? czy po prostu przenoszą czy jak to jest???
Pytam dlatego gdyż ciocia ma być jeszcze ok 3 tygodni na neurologi, a potem lekarz wspomniał o takiej możliwości, tylko czy oni to załatwią czy ja muszę biegać w tej sprawie??
Moja ciocia ma dwie niegroźne odleżyny na pośladkach, ja kupuję na to Bactigrast i Atrauman Ag octanisept i resztę opatrunków dają na oddziale. Te odleżyny to z III na II stopień się zagoiły i są płytkie, ale ten Atrauman to zmienia się co 4 do 6 dni tylko płucze się go i ranę i zmienia gaziki i plaster.
Czy może mi ktoś z Państwa napisać jak nauczyć osobę w śpiączce połykać??
Pozdrawiam Ewa
Ewa ,witam . Na oddział rehabilitacyjny zgłasza oddział neurologi, Twoim zadaniem jest tylko wydeptać termin ,aby ciocię przeniesli z oddziału na oddział , bo terminy ooooo!. Tyle mogę pomóc. A i nie pytaj ordynatora neurologi czy może? tylko żądaj zgłoszenia na rehabilitację.Pozdrawiam.Gosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: