Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-12-2011, 18:47:41

no teraz to juz nie wiem jaka śpiaczka była farmakologiczna ,ale od 5 dni ją wybudzaja więc nie wiem czy nie przeszła na 'swoją'
gość
27-12-2011, 19:38:09

Kasiu pisalas , ze mama znajduje sie w szpitalu z powodu ostrego zapalenia pluc, przeszla rowniez krotkotrwale zatrzymanie krazenia i zostala wprowadzona w spiaczke farmakologiczna. Podalam Tobie link jak na przykladzie innego pacjenta jak odbywa sie wybudzanie ze spiaczki farmakologicznej poprzez stopniowe odstawianie lekow czyli zmniejszanie ich dawki.Wybudzanie trwa nawet 7 dni , wiec nie denerwuj sie, wszystko powroci do normy mamusia bedzie zdrowa. Pozdrawiam
gość
27-12-2011, 19:38:09

Kasiu pisalas , ze mama znajduje sie w szpitalu z powodu ostrego zapalenia pluc, przeszla rowniez krotkotrwale zatrzymanie krazenia i zostala wprowadzona w spiaczke farmakologiczna. Podalam Tobie link jak na przykladzie innego pacjenta jak odbywa sie wybudzanie ze spiaczki farmakologicznej poprzez stopniowe odstawianie lekow czyli zmniejszanie ich dawki.Wybudzanie trwa nawet 7 dni , wiec nie denerwuj sie, wszystko powroci do normy mamusia bedzie zdrowa. Pozdrawiam
Początkująca
27-12-2011, 21:08:19

proszę o pomoc .Moja córeczka miala wypadek samochodowy . Ma duży uraz mózgu i obrżęk.Po wybudzeniu minelo już 10 dni a nadal nie odzyskuje swiadomosci. Otwera jedno oko ,porusza prawą ręka i noga ale nie ma z nią kontaktu .Może ktoś ma namiar na profesora Talara? Slyszalam że bardzo pomaga ludziom.Bardzo kocham moją córeczkę i chcę jej pomóc.Proszę o pomóc
gość
27-12-2011, 21:31:20

Tania wspołczuje namiary na Talara 604449599 dzwon jak najszybciej najlepiej wieczorem po 21 i tak do 23 mozesz spokojnie dzwonic ciezko ic bedzie sie dodzwonic ale pruboj to twoje dziecko:(
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
gość
28-12-2011, 09:47:28

u nas bez zmian,mama sie nie budzi nie reaguje już na bodźce bólowe,podejrzewaja uszkodzenie mózgu och znowu cios
gość
28-12-2011, 13:22:49

Witam wszystkich bardzo serdecznie.Czytam wasze forum od jakiegoś czasu.My w rodzinie również mamy "śpiocha" którego chcą przenieść z OIOM do zakładu opieki w Reszlu.PILNIE PROSZĘ O POMOC osoby, które miały styczność z tym zakładem , gdyż nic na jego temat nie wiemy.Jaka tam jest opieka itp? A może w województwie warmińsko mazurskim są lepsze zakłady polecane przez Was.
Pozdrawiam,
Kamila
gość
28-12-2011, 16:33:55

Szukam informacji na temat ZOLu faundacji światło w Toruniu. Sytuacja wyglada tak mój tata 3 miesiace temu doznał NZK w wyniku tego uszkodzenia mózgu. jest w stanie apalicznym. Kilka osob poinformowało nas o fundacji światło w toruniu ktora prowadzi ZOL a od stycznia mial zostac otwarty oddział diagnostyczny złożyliśmy wniosek. teraz okazało sie ze sa opóźnienia i nie wiadomo kiedy powstanie i ile sie bedzie trzeba czekać. Jest możliwość że już niedługo przynajmniej na ten czas dopuki nie powstanie ten oddział dędą mogli przyjąć tate przynajmniej do normalnego ZOLu. Mnie i mame przeraza troche to ale mamy nadzieje ze ten zol jest troche inny niz pozostałe chciałam się dowiedziec czegoś wiecej czy jest tak na prawdę. Prosze o pomoc.
gość
28-12-2011, 19:30:08

Witam wszystkich
Myślałam że po powrocie 5 grudnia ze szpitala do ośrodka , stan mojej bratowej poprawi się. Mimo tego że przestrzegaliśmy zaleceń lekarzy, rehabilitantów i pielęgniarek. Kupiliśmy potrzebne leki dożylne Agumentin - antybiotyk, Aflegan lek wyksztuśny, Corhydron na alergię steryd dożylne oraz pozostałe leki i witaminy to niestety poprawy nie było widać i bratowa w samą wigilię wylądowała na intensywnej kardiologicznej z obrzękiem płuc i ostrą niewydolnością serca do tego dopisało się zapalenie płuc które okazało źle leczone z poprzedniego pobytu mimo tych leków dożylnych i antybiotyków. Niestety fuszera szpitala lub złe leczenie w ośrodku, choć ja to zwalam na szpital bo wypisali bratową z zakażoną śmierdzącą wydzieliną z rurki i przepisali ten antybiotyk że przejdzie za kilka dni. Teraz moja biedna bratowa leży na ojomie kardiologicznym, tylko 2 dni spędziła na respiratorze i teraz oddycha już sama, ale jest kiepsko. Założyli jej sondę, mało reaguje, nie uśmiecha sie nie wodzi wzrokiem. Dziś rozmawiałam z lekarzem prowadzącym i profe***m i powiedzieli mi że w śpiączce ponad 5 lat, do tego ta ciężka niewydolność serca i nerki też kiepsko działają i mało sika, to może się skończyć nie ciekawie. Na razie ograniczyli białko do 0.9 g/kg masy ciała i płyny do 1,5 l/dobę. Nie każą przynosić własnego jedzenia tylko gotowe i ewentualnie 300 ml własnej zupy aby bratowej nie przelać. Boje się o odleżyny bo jeszcze z poprzedniego pobytu się nie zagoiły, a tu już następny szpital. Nie możemy z bratową przebywać dużo max 2 godziny i nie wolno ćwiczyć i masować bo za słaba jest bratowa. Pozwolili mieć nasz własny materac bo te szpitalne przeciwodleżynowe to tragedia, nawet dobrze nie pompują się. Najbardziej boję się tej niewydolności krążenia, może ktoś z waszych podopiecznych miał coś takiego czy to groźne??? Bo w internecie to różnie piszą Pozdrawiam
gość
29-12-2011, 18:28:19

zapadł wyrok,po konsultacji neurologicznej okazało sie że mama ma rozległe uszkodzenia w mózgu ,już nie mam nadziei już nie.....dziekuję Wam za wsparcie i życzę najlepszego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: