Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-12-2011, 18:39:42

Gość 2011-12-22 17:35:09 witam wszystkich jestem tu nowa ,ostatnio pisałam o mamie ,no więc wybudzają ją od dziś obniżając dawki leków pomału oraz zmniejszją pracę repiratora widać ,że zaczyna oddychać może juz nie długo sobie pogadamy pozdrawiam Kacha
Bardzo dobrze ze mamusie juz wybudzaja tak trwa to powoli stopniowo,ale sama zobaczsz nim sie obrocisz mamusia bedzie z wami,zycze ci tego
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
gość
22-12-2011, 20:20:44

Witam wszystkich !!!!
Mój kochany teść ,,szaleje'' świątecznie dziś robiliśmy ciasteczka, cała górę, niestety co podczas tej zabawy zauważyłam to teściowi znowu zaczyna drżeć prawa strona, tak jak w parkinsonie ale nie do końca i to mnie niepokoi. Udało mi się załatwić wizytę u neurolożki na 27 grudnia, ale to po znajomości tak szybko. Mam nadzieję że coś poradzi na te drżenia, liczę że to znowu te mikro napady padaczki a nie jakiś kolejny problem. Było już tak kiedyś i po tegretolu minęło. Teścia te drżenia denerwują, ale tak myślę że ma je dopiero kilka dni, boję się ze znowu coś się wydarzy, że zapadnie w śpiączkę że dostanie udaru. Dostaje co prawda Polocard 150 mg, Aclotin 2 x 250mg i Tritace 2 x 2,5 mg ale wiecie same że ten strach jest gdzieś w podświadomości człowieka który już raz przeżył chorobę najbliższej sobie osoby. Chciałam się tylko zapytać czy ktoś z waszych podopiecznych miał takie drżenia ręki i minęły i po jakich lekach ?? Dodam tylko że nie wygląda to na drżenia parkinsona bo one są cały czas równe i nie nasilają się podczas zbliżania do celu. Pozdrawiam Maria
Forumowiczka
22-12-2011, 20:43:43

Mario, witam i piszę sie na te ciasteczka , mojemu uparciuchowi drży ręka gdy się zdenerwuje, ale to praktycznie drży cała połowa ciała i długi czas nim się uspokoi, ale On się o wszystko denerwuje, dzisiaj myślałam ,że facetowi od pizzy przyłoży laską, bo wjechał na chodnik, a do tego jego donośny głos! i no,no,no k...a i cyrk na całą dzielnicę, ale odnośnie parkowania i jazdy samochodem to mu się często zdarza ,ale cóz ja biedna mam na to poradzić? no co? Bardzo dobrze ,że załatwiłaś wizytę u neurologa bo to mogą być też mikroudary,które się często zdarzają a ciężko zauważyć małą niesprawność u niepełnosprawnej osoby. Mario poproś lekarza o tomograf / bo na to się czeka/ aby porównać wyniki ,czy jest jakaś poprawa. Zresztą wypytaj się o wszystko dokładnie / co ja Cię będę uczyć/ ,najlepiej spisz sobie pytania na kartce,bo póżniej w gabinecie to zdarza się pustka w głowie. Mam nadzieję ,że teściowi miną drżenia samoistnie ,ale z wizyty nie rezygnuj. Bo to może też być z emocji tych ciasteczek ,Pozdrawiam.Gosia
Forumowiczka
22-12-2011, 20:47:31

Mario ,zapomniałam przecież Ty jesteś OPTYMISTKA i nie myśl o najgorszym tylko o tym ,ze jest z Wami i będzie jeszcze długo!!!!!!!!!!Gosia
gość
23-12-2011, 11:48:54

na noc znowu musieli mamie zwiększyc leki na spanko podobno nie mogą ja odrazu wybudzić mówi lekarze ze teraz bedzie taka zabawa ,ale ja to nie wiem czy to dlatego że nie moze sie wybudzić czy oni nie chcą tak odrazu? Kacha
Początkująca
24-12-2011, 07:21:15

:) no i przedświąteczny czas z kiepskim samopoczuciem.
Tato się pręży, bardzo. Wczoraj był tak sztywny, że miałam problemy ze zgięciem mu ręki. Zero reakcji.
Nie to złe określenie. Reakcja odwortna od oczekiwanej. Jak go złapałam za rękę to wyprost - jakby na baczność stawał.
Tak sobie myślę, że może sporo w tym mojej winy, ale niestety ze względów zawodowych nie mogłam przyjechać od pon do czw (mieszkam i pracuję w innej miejscowości). Może się obraził?
Ale, mam nadzieję, że dziś przy Wigilii zrobimy sobie prezenty i będzie lepiej...... I tego wszystkim Nam tutaj życzę.
Zdrowia, uśmiechu (na twarzach śpioszków i naszych), życzliwości NFZ i "ludzi medycyny", słodkich snów i szybkiego łagodnego wybudzenia.
WESOŁYCH ŚWIĄT!
Przedawkowałam rzeczywistość ....
gość
24-12-2011, 11:25:58

Ja rowniez chcialabym zlozyc najserdeczniejsze zyczenia z okazji Swiat Bozego Narodzenia, aby Ci wszysycy ktorych kochamy sie budzili i dochodzili jak najszybciej do zdrowia:)
nam Piotrek juz sprawil najlepszy prezent, rozmawia ze mna to jest najwazniejsze mam nadzieje ze Wasi podopieczni juz zaniedlugo sie przełamia i tez beda nadawac :D :)
pozdrawiam Ania Piotrka.
gość
24-12-2011, 11:55:08

życzę wszystkim spokojnych Świąt !!!!
ja czekam wczoraj mame odstawili od środków usypiających (wszystko podleczone już i płuca i serducho) ale nie chce sie obudzić nie reaguje na mnie dalej jest zaintubowana ale oddycha sama to tak wrazie czegoś gorszego ale dziś widziałam taka szra wydzielinę z ust tak mi pielegniarka powiedziała moze ktos mi napisac co to ?pozdrawiam Kacha
gość
24-12-2011, 22:35:40

Witam!
Mój partner miał wypadek. Efektem tego była wycięta śledziona, połamane żebra i zmasakrowane płuca- lewe pęknięte i zgniecione, prawe w 1/3 w miarę sprawne. Po operacji został wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej i podłączony do respiratora. Po ok. dwóch tygodniach został wybudzony. Okazało się, że ma obrzęk mózgu, wywołany niedotlenieniem. Ma niedowład lewej strony, z tego co zauważyłam nie może mówić- chociaż wygląda jakby próbował. Ma zrobioną tracheotomie i wciąż jest pod respiratorem. Wcześniej wydawało mi się, że mnie rozumie i poznaje. Potakiwał mi głową i negował jak o coś go zapytałam. Wczoraj zrobiłam mu test i dałam do sprawnej ręki długopis. Nie umiał się nim posługiwać. Bawił się nim i próbował włożyć do buzi. Wykonuje proste polecenia w stylu: ściśnij rękę, podaj dłoń, spójrz na mnie, odwróć się, ale kiedy zadaję mu pytania o jego syna to patrzy zdziwiony. Na zdjęciu nie potrafił go wskazać. Partner ma 26 lat. Mija 20 doba jego pobytu na OIOMie, ma zapalenie płuc i dostaje antybiotyki.
Przechodząc do sedna sprawy- widzę, że wiele osób ma tutaj podobne problemy. Chciałabym się dowiedzieć co mogę zrobić, jak wspomóc rehabilitacje? Czy jest szansa na przywrócenie sprawności zarówno fizycznej jak i intelektualnej? Z kim powinnam się konsultować oprócz lekarzy w szpitalu? Czy neurolog mógłby mi udzielić jakichś porad, a może prywatny rehabilitant?
Przy okazji życzę wszystkim spokojnych, rodzinnych świąt, dużo ciepła i nadziei na lepsze jutro!
Pozdrawiam!
Marta
gość
24-12-2011, 22:39:26

I jeszcze jedno- na co powinnam zwracać uwagę w szpitalu? Jest to dla mnie zupełnie nowa sytuacja i wolałabym uniknąć nieporozumień, a aż tak nie ufam personelowi szpitala, aby bezkrytycznie przyjmować wszystko co robią.
Jeszcze raz pozdrawiam!
Marta

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: