Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2012, 18:52:35

Zrobiłam rezonans głowy, który wykazał zmiany, ale takie które trzeba jeszcze zdiagnozować dlatego neurolog po stwierdzeniu, że nerw VI jest uszkodzony co spowodowało podwójne widzenie skierował mnie do szpitala na kompleksowe badania, żeby dowiedzieć się skąd to się wzięło.
Także z początkiem przyszłego tygodnia idę do szpitala i mam nadzieję, że to wszystko wyjaśni i oczywiście że nie będzie to nic poważnego.
Pozdrawiam
Kryśka
VIP
02-03-2012, 19:01:43

Gość 2012-03-02 19:52:35 Zrobiłam rezonans głowy, który wykazał zmiany, ale takie które trzeba jeszcze zdiagnozować dlatego neurolog po stwierdzeniu, że nerw VI jest uszkodzony co spowodowało podwójne widzenie skierował mnie do szpitala na kompleksowe badania, żeby dowiedzieć się skąd to się wzięło.
Także z początkiem przyszłego tygodnia idę do szpitala i mam nadzieję, że to wszystko wyjaśni i oczywiście że nie będzie to nic poważnego.
Pozdrawiam
Kryśka
Krysiu mam nadzieje, że to nic poważnego, nic się nie martw na zapas.
Trzymam kciuki , zdróweczka życzę
Jak bedziesz wiedzieć coś więcej to pisz,
powodzenia
pozdrawiam Renia
gość
03-04-2012, 16:51:13

Witam mam 27lat i mam podwojne widzenie w kazdym kierunku,astygmatyzm,1,25w lewym i -0,75 dioptri w prawym oku od 7lat przed ktorymi przezylem upadek z wysokosci 8 metrow na glowe,,borykam sie z powiklaniami neurologicznymi a przede wszystkim z ta nieszczesna wada wzroku ktora coraz bardziej mi przeszkadza i mnie ogranicza,,niemam pewnosci siebie i teraz jest czas w ktorym chce cos z tym zrobic a wiem ze operacyjnie mozna a nawet koszt operacji pokrywa nfz,,postanowilem pojsc do kliniki Mediq w swoim miescie Legionowie gdzie przyjezdzaja ludzie zdaleka ale jak nie wyjdzie w Krakowie jest centrum leczenia zeza
VIP
03-04-2012, 17:04:59

Gość 2012-04-03 18:51:13 Witam mam 27lat i mam podwojne widzenie w kazdym kierunku,astygmatyzm,1,25w lewym i -0,75 dioptri w prawym oku od 7lat przed ktorymi przezylem upadek z wysokosci 8 metrow na glowe,,borykam sie z powiklaniami neurologicznymi a przede wszystkim z ta nieszczesna wada wzroku ktora coraz bardziej mi przeszkadza i mnie ogranicza,,niemam pewnosci siebie i teraz jest czas w ktorym chce cos z tym zrobic a wiem ze operacyjnie mozna a nawet koszt operacji pokrywa nfz,,postanowilem pojsc do kliniki Mediq w swoim miescie Legionowie gdzie przyjezdzaja ludzie zdaleka ale jak nie wyjdzie w Krakowie jest centrum leczenia zeza
Kraków Witkowice ...miałam tam operacje , to było w 2000 roku , pacjenci zjezdzali z całej Polski....niestety u mnie operacja na zeza i podwójne widzenie nic nie dała , bo pózniej okazało się że mam MIASTHENIE...
gość
04-04-2012, 05:08:59

http://www.leczeniezeza.pl/
jedyne miejsce gdze dr.Beata Kaczmarek specjalistka chorob oczu moze pomoc
Początkująca
04-04-2012, 06:01:41

Czyżby ale jak ktoś nie ma zeza i nawet nie nosi okularów to jak ma pomóc w podwójnym widzeniu?
FLASTR ;-)
Początkująca
04-04-2012, 06:06:17

Co Tobie dokładnie wyszło w tym badaniu? Mogłabyś napisać wynik?
FLASTR ;-)
VIP
04-04-2012, 06:56:50

U mnie podwójne widzenie , było spowodowane uciekaniem gałek ocznych , sam chory tego nie zauwazy.
Ale jeśli podwójne widz. występuje a gałki oczne nie uciekają .....to ciekawa sprawa .....może na tle neurologicznym..
dodam że nie dociaganie gałek będzie minimalne i już moze wystąpić p.w.
Dobry okulista powinien coś poradzić , z co do operacji to nic strasznego....
gość
05-04-2012, 18:34:17

7lat mam podwojne widzenie jest to dla mnie straszny problem choc nie nosze okularow i na codzien sprawiam wrazenie zdrowego czlowieka(choc przez pierwsze ok.4 lata przez zeza i inne przypadlosci uwazano mnie za nieustannie nawalonego lub swira)trud w skupieniu i wykonywaniu kazdej czynnosci oraz brak pewnosci siebie doprowadzil do tego ze czuje sie swirem ktory nie czuje zdrowia a jestem rencista inwa*** ktory pracoje i uprawia sport...dlatego tez zainteresowalem sie bardziej swyn problemem i mam nieuksztalcone prawidlowo miesnie ktore steruja mym prawym okiem czyli podobnie jak ludzie zpowazny zezem..ja mam jedynie podwojne widzenie i moje oko wyglada jakby bylo szklane a jedyny specjalista ktory moglby mi pomoc prowadzi Centrum leczenia zeza
VIP
05-04-2012, 18:54:46

Zdaj się na specjalistów , a jesli będzie konieczna operacja to nic się nie martw ....ja przeszłam dwie.....życzę żeby pomogło..pozdrawiam Renia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: