Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-08-2009, 09:15:00

dr.Talar 604 449 599.
Początkująca
04-08-2009, 11:12:00

hm cosik mi nie pasuje wchodze na poczte mam 9 zawiadomień że ktoś odpisał na moją wiadomosć na forum po czym wchodze i jest jedna nie rozumiem tego czy też tak macie?[addsig]
joannal23
gość
04-08-2009, 11:16:00

tak,mam tak samo,nie wiem czemu tak jest pozdrawiam
Forumowicz
04-08-2009, 13:31:00

Hej. Do Gościa, tak byłem w niejednym ośrodku i klinice, jeżdżę po ośrodkach nonstop 2 i pół roku.
Ah, zażartuje hehe piszesz by to forum nie usnęło - To forum jest jak Chuck Norris ono nigdy nie śpi,ono czuwa Pozdr [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
04-08-2009, 13:45:00

Hej Grzesiek - to forum jest takie jak nasze śpiochy - nigdy do końca nie wiadomo co się dzieje w środku, choć na zewnatrz nic nie widać
Początkująca
04-08-2009, 14:12:00

Hej Grzesiek to ja asia pytałąm o te osrodki napisz proszę czy są bezpłatne ośrodki albo jak duze sumy potrzeba do prywatnego czy długo czekasz czy coś na ubezpieczenie udaje się załatwić napisz czy byłeś w reptach napisz proszę który ośrodek polecasz najbardziej albo moze do którego można dostać się szybciej w sensie no jakoś załatwić .A już najcudowniej by było gdybyś zechciał mi opisać swój przypadek tzn co sie stało ile leżałeś czy dawano ci duze szanse czy twoi bliscy konsultowali sie z prof.Talarem itd jeśli masz czas odpisz proszę na pytania
co do funkcjonalności tego forum teraz dostałam 12 wiadomości że ktos odpisał na moją wypowiedź nieźle a są dwie może w przemnożeniu 12 heeh 6razy 2 =12 heh no sama nie wiem czekam na wasze odpowiedzi jeśli możeci episzcie o osrodka proszę ...[addsig]
joannal23
gość
04-08-2009, 14:31:00

Nie ma cudownych ośrodków ani prywatnych ani w ramach NFZ. Jeśli ktoś myśli, że załatwi choremu prywatną klinikę i to rozwiąże problem to się bardzo myli. Zresztą stany chorych są różne i jeden oddzial się dla nich nadaje a drugi nie. Generalnie z tego co do tej pory pisały osoby na tym forym to godne polecenia są
oddział rehab. w szpitalu Jurasza w Bydgoszczy
oddział. rehab w szpitalu Wojskowym w Bydgoszczy
REPTY
SMUKAŁA
POZNAŃ na mogileńskiej
a z prywatnych Mileno ośr. EUROMEDU kombinezony ADELI
Kraków ośr. prywatnej firmy zajmującej się odszkodowaniami - nie pamiętam nazwy.

To zależy od stanu pacjenta, od tego czy ktoś może z nim być cały czas czy nie - jak nie to lepiej bliżej domu, żeby chociaż miał odwiedziny

Prywatna klinika to koszt w granicach 3 tyś za tydzień

Najlepszy DOM
Początkująca
04-08-2009, 17:12:00

WITAJCIE,PROSZĘ Was kolejny raz o rady

-1-Karol ma podawany przez sondę Nutridrink(lub coś podobnego do tej nazwy),dziś nie goraczkował(miał 36,9 stopni,w nocy ma 38-38,5) i dzisiaj bardzo wymiotował wiecie może dlaczego tak się dzieje ???? Jest bardzo niespokojny i zmęczony W sobotę miał wymienianą rurkę Proszę napiszcie jak myślicie dlaczego tak sie dzieje

2-Karol też od 1,5 tygodnia nie oddał kału,lekarz mówił ze to nic takiego ale czy napewno??? Czy można mu cos podać by sie wypróżnił???Macie jakies sposoby???

3-Karol w sobotę otworzył na moment jedno oko i poproszony przez tatę by dał mu jakis znak ze go słyszy przesunoł,poruszył ręką Teraz ma zamknięte oczy lub od czasu do czasu przymrużone,mniej niz pół otwarte Cały czas (raz ma raz mu mija)utrzymuje Mu się gorączka ale mamy nadzieje że to nie jest dla Niego groźne??!!

PROSZE WAS BARDZO O ODPOWIEDZI,RADY,SUGESTIE

POZDRAWIAM

[addsig]
next2008
Początkująca
04-08-2009, 19:18:00

Witajcie, dawno tu nie pisalam z Wami. Mój brat nadal (od 17. kwietnia) przebywa na opiece długoterminowej. 02. lipca bylismy u prof. Talara, dał nam dużo nadziei, ale co z tego bo i tak nie mozemy zabrac go do domku, taka rodzina, nikomu nie życzę. Bratu pogorszyło się, od kilku dni spada mu ciśnienie, bardzo ciężko oddycha, ma podłączany tlen. Przestał się tak ruszać, siłować, stał się ospały, zamulony. Lekarz nie wie co mu jest i mówi, że to ośrodkowy układ nerwowy jest uszkodzony i tyle. Kto powinien go zbadac i jak zmusic do tego lekarza z tego oddziału, żeby to zlecil?
pysiakmaxi
Początkująca
04-08-2009, 21:41:00

Witam. Moj Dawid mial rurke prawie 5 miesiecy. Mial drobna odlezyne pod rurka ale to z winy tego, ze zle byl podkladany opatrunek,ale udalo mi sie ja wyleczyc oktaniseptem i sudokremem bo byla w poczatkowej fazie. Wewnatrz otworu na szczescie nic sie nie dzialo. Pojechalismy do otolaryngologa-kazal mi wyjac rurke(ja tylko modlilam sie zeby nie trzeba bylo wlozyc jej z powrotem, bo nie mialam przy sobie lignokainy i nie chcialam Dawidowi sprawiac kolejnej dawki bolu. Moze to glupia mysl w tym momencie, ale wlasnie o tym myslalam),wlozyl cewnik od ssaka do otworu po rurce-wydzieliny nie bylo prawie w ogole. Zamknal palcami dziurke, Dawid zlapal oddech i doktor zakleil otwor. Po 19 dniach nie wiedzialabym ze kiedykolwiek byla rurka, gdyby nie blizna. Dzis pieknie radzi sobie nawet z odkrztuszaniem czy kaslaniem. POZDRAWIAM.
kama1405

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: