Witam jestem tu nawy ale borykam się ze śpiączką mojego syna od 04.lipca 2008 r.HISTORIA MOJEGO KACPERK. Mam synka Kacperka 6,5 l. Mój synek 3 lipca sciągnął sobie pod prysnicem napletek i nie mógł go zaciągnąc spowrotem . Członek zaczoł mu ciemnieć i puchnąc więc pojechaliśmy wieczorem najpierw do jednego szpitala we Wrocławiu. Tam pani doktor powiedziała żebyśmy pojechali na ostry dyżur pediatryczny na kliniki Wrocławskie. Pan chirurg próbował dwa razy na siłe wyciągnąc napletek na miejsce niestety nie udało się , więc powiedział że trzeba dziecko wprowdzić w delikatną narkoze i wykonać zbieg na stole operacyjnym. Zadał mi nam pytanie kiedy dziecko ostani raaz jadło otpowiedzieliśmy że o 18 naleśnika wie stwierdził że zabieg zostanie wykonany o godz 1 w nocy. Zaraz po zabiegu jeszcze na sli OPERCYJNEJ mój Kacperk zaczoł wymiotowac i treśc zełądkowa wpadła mu do płuc stracił oddech a akcja serca zatrzymała się na 10 minut!!!!!!. Następnie został przewieziony na intensywną terapie. Wykonano 3 tomografy Komputerow w trzecim wyszło ze ma poważne uszkodzenia mózgu. Po 4 tygodniach Kacperek został odłączony od respiratora oddych samodzielnie przez rurkę karmimy go przez pega. 13 sierpnia prosto z OIM u przewiezli nas do kliniki rechabilitacynej w Bydgoszczy tam byliśmy tylko tydzień ponieważ Kacperek przechodzi burze wegetatywną tz ma gorączkę pręzy sie odgina głowe do tyłu i nózki tez idą mu do tyły ma bardzo mocną spastykę , poci się. tetno dochodzi mu do 190 . Po bydgoszczy wylądowaliśmy na neurologi dziecięcej w Katowicach. Tutaj chcą mu założyc pompe bakoflenową. Czy ktoś słyszal coś o baklofenie albo zyje z taką pompą . Bardzo się martwimy czy to jest dobry krok, czy nie jest to za szybko . Kacperek jest naszym długo wyczekiwanym dzieckiem czekaliśmy na niego 10 lat (żonka donosiła dopiero 3 ciązę) Ma porażenie 4 konczynowe nie mamy z nim kontaktu . Strasznią ma spastykę praktycznie napięte ma wszystkie mięsnie . Napiszcie co wiecie o tym baklofenie Pozdrawiam Darek TausKacperk