Reklama:

Życie zawodowe a epilepsja..... (25)

Forum: Padaczka

gość
22-07-2011, 15:57:28

Dzień dobry !!
Zastanawiam się jak to jest z praca i studiami dla ludzi z padaczką ?Czy jest się bardzo ograniczanym czy można się w ogóle przyznać do choroby i jak na te wieści reagują ludzie...
Może jak macie ochotę to napiszcie w jakich zawodach pracujecie i czy choroba wam w tym bardzo przeszkadza....Może tym sposobem damy nadzieję wielu ludziom że można normalnie pracować i realizować swoje plany zawodowe .
Chyba że rzeczywistość jest okrutniejsza niż myślę....
KOZa
gość
22-07-2011, 17:52:04

Ja w tym roku idę na studia, ale zobaczymy jak to będzie. Ja bym się wolał raczej z chorobą nie afiszować...
Początkująca
22-07-2011, 20:26:00

A jaki kierunek wybrałeś?? No nikt raczej nie lata i nie opowiada że ma padaczkę ale jak się dostanie ataku to już po zawodach wszyscy wiedza......
koza
Komentatorka
22-07-2011, 20:42:05

Ja pracuje w banku ale nie afiszowałam się z tym, że choruje.

Myślę ciągle by poszerzyć swoje umiejętności-studia jakieś ale moja pamięć, koncentracja jest do niczego.
Już w pracy widzę, że co raz gorzej ze mną, no chyba, że to wina tych upałów. Na coś trzeba zrzucić winę
Początkująca
22-07-2011, 20:46:04

:) no jasne nie można sie ciagle dołować na studia zawsze warto isć spróbować są odpowiednie specifiki dzieki ktorym lepiej sie zapamietuję.... a pracujesz przy kompie ?
koza
Komentatorka
22-07-2011, 20:54:59

Tak. Komputer to podstawa. Księgowanie w kompie, obsługa klienta. Jestem kasjerką także jeszcze na kasę muszę uważać i to nie małą.
Początkująca
22-07-2011, 20:58:15

I nie jest Tobie nie dobrze po spędzonym czasie przy kompie ? Nie boisz sie że przez to dostaniesz ataku ?
Ja np. jak siedzę trochę dłużej przy komputerze to od razu okropnie sie czuje zawroty głowy uczucie zbliżającej sie aury itp. A jak mogę spytac to od ilu chorujesz na epi ?
koza
Komentatorka
22-07-2011, 21:12:03

Jak zaczęłam pracę to kupiłam sobie okulary z antyrefleksem. Jakoś daje radę, muszę. Boję się ale staram się nie myśleć o tym.
Jak tylko pomyśle o chorobie to zaraz nasuwają się myśli o ataku. Więc jedyna rada na to to nie myśleć o tym i nie stresować się -w mojej pracy stres to podstawa ale co się poradzi jak chce się mieć kase co miesiąc.
Teraz mogę się mądrować bo zapanowałam trochę nad sobą i widać rezultaty. Ponad 3 lata spokoju ale.... ja nazywam to drgawkami, np. jestem przy kompie i rzuci mną lekko, a raczej częścią ciała.
Komentatorka
22-07-2011, 21:13:45

Aaaa choruje już 11 lat, a ty?

Co to są te aury?
Początkująca
22-07-2011, 21:22:34

Widzisz jakaś ty silna i mądra dziewuszka :)
Aura to tak jakbys miala zemdlec + zwymiotować+ odczuwasz strach + nie wiesz co sie do końca z Toba dzieje a ogólnie to cieżko odpisać ale ja nie nawidze jak mam aure wolalabym miec 100000 razy atak niż aure.....
To już kupe lat chorujesz.....
A ja od nie dawna po operacji powiklaniem byla wlasnie padaczka a operacje mialam 20 sierpnia 2010 r. ale daje rade :P:) Trzymam uszy zawsze do gory......
teraz ide do skzoly na opiekuna medycznego i zastanawiam sie czy dostane orzeczenie od orzecznika medycyny pracy i co jak dostane ataku np. na praktykach raczej nie bedzie to mile widziane......
Ale to taka moja rozkmina......
koza

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: