Reklama:

Zespół niespokojnych nóg (103)

Forum: Neurologia po godzinach

Początkujący
14-03-2008, 14:57:00

ARTYKUŁ: Zespół niespokojnych nóg

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
czy istnieje jakaś forma stowarzyszenia osób mających rls.czy były jakieś próby umieszczenia leków stosowanych w rls na liście leków refundowanych przez nfz gdyż choroba jest nieuleczalna i bardzo dolegliwa. taju@op.pl
Początkujący
20-08-2008, 16:19:00

czy są prowadzone gdziekolwiek i jakiekolwiek poważne badania nad chorobą niespokojnych nóg.
mój- e mail taju@op.pl
Początkujący
28-05-2009, 17:05:00

Ja mam zdiagnozowaną chorobę od przeszło roku ale objawy miałem już chyba z 10 lat.Trafiłem do śląskiej kliniki w Katowicach do Pani Boczarskiej -Jedynak tu chylę czoła Jej podejściu do pacjenta.
Dostałem Madopar i śpię spokojnie aczkolwiek działanie tego specyfiku z czasem zauważalnie słabnie,co jest mniej pocieszające.
Co do badań nad ta chorobą to w Polsce się ich nie prowadzi.
Prowadzone są za oceanem nawet pobrano mi krew do tych badań.
Czy doczekamy się leku który to leczy-miejmy nadzieję.Zachęcam Ślązaków z tym schorzeniem do zostawienia próbki krwi w klinice śląskiej,może to przyspieszy rozwiązanie problemu ZNN.Ja specjalnie pojechałem do Katowic ok 200km
colawżyłach
gość
20-01-2010, 20:03:58

Podejrzewam zespół niespokojnych nóg u siebie już od dawna;/często nie mogę spac mam potrzebę ruszania nogami ;/Nie byłam z tym u lekarza bo głupio to przedstawić.Da się to wyleczyć??
gość
20-01-2010, 20:06:32

Ja też proszę o info jeśli ktoś wie coś konkretnego gdzie można to leczyć..Jestem z Dolnegośląska. Mój e-mail : edka0@op.pl
Z góry dziękuję.
Początkujący
24-02-2011, 22:03:16

mam tę chorobę od kilku lat.biore lek MIRAPEXIN 0,18
poczatkowo brałem po połowie pastylki przez około rok obecnie biore cała wieczorem o godz.19.jestem zadowolony z efektów.ten lek jest stosowany w chorobie Parkinsona.wadą jest to że lek ten jest trudno dostepny i jest drogi. jedno opakowanie kosztuje około117zl. w niektórych aptekach nic o nim nie wiedza i nigdy go nie mieli. jest niemieckiej produkcji.Obecnie nie mogę go dostac.Zostal wycofany,mam nadzieje ze czasowo.twierdze na podstawie mojego doswiadczenia ze ten lek jest skuteczny.Zycze Powodzenia.
gość
29-05-2011, 08:19:06

Mam lekką postać ZNN, na szczęście nie wpływa to na komfort snu, ale od dziecka czułam w nogach "to coś" i dopiero po latach dowiedziałam się, że to ma nazwę. Mój ojciec również ma ZNN, w silniej rozwiniętej postaci, dlatego boję się, że z wiekiem osiągnę ten pułap, co on. Nie śpi, mimo pracy fizycznej każdego dnia w wolnym czasie robi dziesiątki kilometrów na rowerze a kiedy już zdarzy mu się posiedzieć, to bezustannie rusza palcami u nóg. Ta przypadłość jest irytująca.
gość
01-08-2011, 17:07:17

Witam.
Objawy ZNN odczuwałem od kilku lat, zdiagnozowany kilka miesięcy temu. Leki które obecnie biorę to: Madopar HBS 100 mg + 25 mg., Madopar 62,5 mg + 50 mg + 12,5 mg raz dziennie godzinę przed snem. Przez trzy miesiące było względnie, teraz jest różnie. Mieszkam w Krakowie, czy zna ktoś dobrego specjalistę od tej idiotycznej choroby. Może jestem dobrze leczony, może tak ma być, tylko przy moich kłopotach z kręgosłupem + ZNN powstaje bomba wybuchowa.

Pozdrawiam wszystkich
Irek
krak62
gość
30-08-2011, 12:16:14

Witam wszystkich niespokojnych..
witam i współczuje..zmagam sie od lat 14 a mam 31.
od 3 lat dopiero wiem, co mi jest, zatem powiem wam co mi pomaga, bo objawy znamy wszyscy.
Requip 1 mg-1,5 mg w zaleznosci od tego, ile godzin snu planuję. Pamaga dobrze, pomimo, ze odczuwam bole w każdej częsci wymienianej w artykułach, nogi (łydki, uda, biodra) ręce (ramiona, a szczególnie nadgarstki).
Z lekarzy w Warszawie polecam wygooglowac
Adam Wichniak

Pozdraweiam i nocy spokojniejszych i dłuzszych wam życze..
gość
19-09-2012, 11:45:01

http://www.konieczbolem.pl/?url=pup to urzadzenie pomaga od razu zadne tabletki zaden lakarz naprawde warto !!!!!
polecamy serdecznie
Darska

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: