Mam pytanie dotyczące stosowania lamotryginy w ciąży. Przed ciążą przez 8 lat nie miałam żadnych napadów, ale w trakcie ciąży pojawiły się w 8. i 9. miesiącu. Zastanawiam się, czy mogło to być spowodowane zmniejszeniem poziomu leku we krwi. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy w ciąży należy regularnie badać poziom lamotryginy we krwi i dostosowywać dawkę?
Szukam kogoś kto faktycznie od neurologa dostał zaświadczenie o braku napadów, potrzebne do badan na prawo jazdy. Przepisy i teoria to jedno, ale trudno mi sobie wyobrazić że neurolog będzie chciał wydać takie zaświadczenie. Szukam osób, którym się to udało.
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?