Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
09-02-2009, 09:42:00

08-02-2009 o 13:29, aglosia :
mam 23 lata, tydzień temu wyszlam zw szpitala spędziłam tam 2 tyg, zaczęło się od nasilających się z dnia na dzień bóli głowy i ciągłych wymiotów, nie miałam gorączki, każdego dnia było coraz gorzej, lekarz rodzinny stwierdził,że to powód niskiego ciśnienia i dopiero, gdy następnego dnia ledwie doczołgałam się z płaczem,otrzymałam skierowanie na izbę przyjęć, po 2 godz czekania na lekarza nagle czułam niedowład rąk,twarzy, a później niczego nie pamiętam, jak się obudziłam, majaczyłam, z tego co mi mówiła rodzina robiono mi punkcje i tomografie, przewieziono mnie na oddział zakaźny i leczono kroplówkami, 2xrobiono mi EEG i wyniki potwierdziły wirusowe zapalenie mózgu, po wyjściu biorę leki , ale nadal mam zawroty głowy, problemy z pamięcią, utrzymaniem równowagi, i cały czas towarzyszy mi ból głowy, który czasem zamienia się w silny, proszę o informacje jak długo dochodziliście do siebie po tej chorobie, czym i jak to wyleczyć, żeby móc normalnie żyć, jak sobie z tym poradzić, piszcie to co wiecie z własnego doświadczenia, będzie mi to bardzo pomocne w tym ciężkim dla mnie okresie

Jeżeli wypisali Cię ze szpitala to znaczy , że nie ma już zagrożenia
życia . Teraz będzie powoli sie poprawiać . Zachwiania równowagi będą jeszcze długo . U mnie minęło juz 10 lat a zdarza mi się "zatoczyć" na ulicy. Kiedys bylo jeszcze gorzej , obcy ludzie mysleli , że jestem pijana.... Potzreba duzo wytrwałości . Życzę powodzenia i dużo zdrowia ![addsig]
Początkujący
15-02-2009, 11:59:00

dziękuję za dobre słowo
pawluss
gość
18-02-2009, 19:24:00

Witajcie. Przed kilkoma dniami wyszłam ze szpitala z moim13 dzieckiem. Miał bardzo ostry atak, z całkowitą utratą przytomności. Gdyby był niewłaściwie reanimowany nie przezyłby. Lekarze rozpoznali opryszczkowe zapalenie mózgu. Był 5 dni nieprzytomny. Chcę wlać nadzieje w osoby których dotyczy ta choroba. Wychodzi się z tego, bez szwanku. Tylko trzeba czasu. Moje dziecko miało silny organizm i do tej pory nie ma śladów choroby, ale jesteśmy w kontroli.8486
gość
18-02-2009, 19:25:00

Witajcie. Przed kilkoma dniami wyszłam ze szpitala z moim13 dzieckiem. Miał bardzo ostry atak, z całkowitą utratą przytomności. Gdyby był niewłaściwie reanimowany nie przezyłby. Lekarze rozpoznali opryszczkowe zapalenie mózgu. Był 5 dni nieprzytomny. Chcę wlać nadzieje w osoby których dotyczy ta choroba. Wychodzi się z tego, bez szwanku. Tylko trzeba czasu. Moje dziecko miało silny organizm i do tej pory nie ma śladów choroby, ale jesteśmy w kontroli.8486
Początkujący
20-02-2009, 19:39:00

Witam wszystkich!!!
Bardzo interesuje mnie temat "rozsiane zapalenie mózgu". W 2007 r. zachorował na tę chorobę syn mojej siostrzenicy, leżał długo w szpitalu dostawał silne sterydy i wydawałoby się, że powoli dochodzi do zdrowia, gdy tymczasem po roku czasu dostał nawrót choroby. W tej chwili to już jego czwarty czy nawet piąty nawrót. I dlatego bardzo interesuje mnie czy ktoś z Was miał nawroty tej choroby i jak z nich wyszedł . Bardzo chciałabym im jakoś pomóc ale nie wiem jak, to straszna choroba . ..Pozdrawiam..
gość
21-02-2009, 15:49:00

Witam!
Przezyłam tą chorobe pisałam o tym wczesniej.Równiez słyszałam o nawrocie tej choroby u dwóch osób.Przeraza mnie to strasznie bo nie wyobrazam sobie przechodzić przez to piekło drugi raz !
Cała nadzieja w Bogu............
Początkujący
21-02-2009, 23:21:00

Tak zgadza się czytałam chyba wszystkie posty ale w żadnym nie natrafiłam na nawroty tej choroby. Bardzo martwie się o zdrowie syna siostrzenicy, to jej jedyne dziecko. Modlę się z całych sił o jego powrót do zdrowia. I jednocześnie chciałabym dowiedzieć się więcej o chorobie, przyczynie, nawrotach i leczeniu, po prostu wszystko ....Pozdrawiam....
gość
23-02-2009, 16:40:00

Nic więcej nie mogę dodać prócz tego co juz napisałam wczesniej.Mogę tylko modlic i prosic Boga zeby nie było dane mi to przechodzic drugi raz.Szczerze Pani współczuje ale nie jest Pani nic w stanie zrobić .Prosze sie modlic.Ja dzięki modlitwie z tego wyszłam bez powikłań po 2 miesiącach przebywania w szpitalu a miałam porazenie 4 kończynowe.
Pozdrawiam wszystkich.
Lucyna.
gość
09-03-2009, 02:58:00

mam na imię Eva i teraz choruję na opryszczkowe-rozsiane wirusowe zapalenoe opn mózgowybh i mózgu. w tym tygodniu wyszłam ze szpitala i biore leki, sterydy w domu. Po tych właśnie lekach ktore mnie pobudzają i mam wachania emocjonalne dostaje natychmiastowo nieustępującego bólu mózgu. Nie boli mnie głowa tylko sam mózg. Nie mogę wtedy pisa ani czytac nawet telewiza jest meczaca. Czy zna ktos jakis sposob zeby sobie z tym poradzic. bol odpuszcza dopiero pod wieczor. I tu mój następny problem, po wyjściu ze szpitala nie przespalam ani jednej nocy przez 3 dni, wiec pojechalam tam powiedziec o bolach ktore podobno moga wystepowac(szkoda ze nie ma czegos zeby pozwalay normalnie zyc). Dokot przepisala mi tabletki na sen imovane i powiedziala zeby uzywac ostroznie. moj wykonczony brakiem snu organizm po jeden tabletce bo to dawka ktorej nie mozna przekroczyc spal 7 godzin, dzis po calym dniu wali z bolami chcialam sie wreszcie wyspac, wiec wzielam tabletke i sen skonczyl sie po 3 godzinach, mimo ze nie wolno wzielam 2 i sytuacj sie powtorzyla. Jakie pomysly na walke z tymi bolami i bezsennoscia? Moze jakies inne naprawde dobre tableki na sen.?
z góry dziękuje Eva
gość
13-03-2009, 09:03:00

Z jednej strony myślę,że to dobrze ,że jest tu tak mało wpisów być może ze względu na to ,że ta choroba nie spotyka wielu ludzi.
Pozdrawiam Wszystkich Nowych Forumowiczów!!
Odzywajcie się jak się czujecie po chorobie? Czy jest ok ? Czy może wystąpiły jakieś powikłania...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: