Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2008, 11:20:00

WITAM WSZYSTKICH
mój chłopak zachorował na zapalenie mózgu od miesiąca przebywa w szpitalu był 3 tygodnie w śpiączce obudzil się poznaje, mówi jeszcze nie chodzi ale wszystko wisiało na włosku powoli dochodzi do siebie szukam kogoś kto może mi napisać coś więcej na temat tej choroby
gość
31-12-2008, 12:25:00

witaj.tez choruje na zapalenie mozgu od poł roku.teraz jest juz ok.mam tylko problemy z pamięcią.jedyna dobra rada:znajdz dobrego lekarza a wszystko bedzie dobrze.J.
gość
24-01-2009, 23:50:00

Witam, moja kuzynka zachorowała na wirusowe zapalenie mózgu, lekarze nie wiedzą jaki wirus to wywołał, ona ma 24lata. bardzo proszę o podanie namiarów do kompetentnych specjalistów.liczę na szybką odpowiedź.
gość
27-01-2009, 11:23:00

może jest uczulona na jakies tabletki,na które wcześniej nie była.J.
gość
28-01-2009, 17:20:00

U mnie tez nie wiedzieli mimo iz miałam zrobione wszystkie badania na wirusy.grzyby itp. hmm? Ciężka sprawa z ta chorobom nie wiadomo skąd ona sie bierze przynajmniej mi tak powiedzano.Czesto tu zaglądam i widzę ,ze zaczynaja tu rowniez zagladac inni.Piszcie bo to wazne.
gość
01-02-2009, 00:28:00

Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje na temat zapalenia mózgu.
Wiem,ze sprawa jest bardzo poważna, jednak czy istnieje szansa na wyzdrowienie, tzn tu mowa jest o przezyciu.
Tata znalazl sie w szpitalu na zapalenie opon mozgowych, na intensywnej po paru dniach odzyskal swiadomosc na tyle, ze chcial sie z nami porozumiec jednak blokowal go przed tym respirator. Cos sie stalo,ze z nastepnymi dniami zaczal tracic swiadomosc i ostatecznie na dzien dzisiejszy jest nieswiadomy . Lekarze podejrzewaja nieszczenie komorek podkorowych spowodowane przez zapalenie mózgu. co to włąściwie znaczy. Szczerze móiąc beznadzieja mnie ogarnia dlatego tez zwracam sie do osob ktore choc troszke maja pojecie na ten temat.
Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Początkująca
04-02-2009, 22:06:00

Oczywiście , że jest szansa na przeżycie i wyzdrowienie! Jestem tego żywym przykładem . W marcu 1998 r. zachorowałam na grypę - powikłania - wirus opryszczki - intensywna terapia - zapalenie pnia mózgu - wodogłowie - zastawki hakima- 9 miesięcy byłam w śpiączce mózgowej. W grudniu 98' "wyszłam " do domu, w sierpniu zaczęłam samodzielnie chodzić ( bez pomocy kuli , czy ramienia mamy ) w październiku wróciłam na studia ( gdy zachorowałam byłam na 1 roku) , które ukończyłam w normalnym trybie. Miałam i miewam do dziś problemy z pamięcią , ale potrafię sobie z tym radzić . Teraz po 10 latach od założenia zastawek , konieczna będzie ingerencja neurochirurgów, czuję się dobrze, ale wiem , że operacja zbliża się wielkimi krokami. Zastawki zwyczajnie się zużywają. Jestem w stałym kontakcie z neurologiem. Wierzę, że znów wszystko się powiedzie !!!
WIARA W BOGA CZYNI CUDA !![addsig]
Początkujący
08-02-2009, 12:29:00

mam 23 lata, tydzień temu wyszlam zw szpitala spędziłam tam 2 tyg, zaczęło się od nasilających się z dnia na dzień bóli głowy i ciągłych wymiotów, nie miałam gorączki, każdego dnia było coraz gorzej, lekarz rodzinny stwierdził,że to powód niskiego ciśnienia i dopiero, gdy następnego dnia ledwie doczołgałam się z płaczem,otrzymałam skierowanie na izbę przyjęć, po 2 godz czekania na lekarza nagle czułam niedowład rąk,twarzy, a później niczego nie pamiętam, jak się obudziłam, majaczyłam, z tego co mi mówiła rodzina robiono mi punkcje i tomografie, przewieziono mnie na oddział zakaźny i leczono kroplówkami, 2xrobiono mi EEG i wyniki potwierdziły wirusowe zapalenie mózgu, po wyjściu biorę leki , ale nadal mam zawroty głowy, problemy z pamięcią, utrzymaniem równowagi, i cały czas towarzyszy mi ból głowy, który czasem zamienia się w silny, proszę o informacje jak długo dochodziliście do siebie po tej chorobie, czym i jak to wyleczyć, żeby móc normalnie żyć, jak sobie z tym poradzić, piszcie to co wiecie z własnego doświadczenia, będzie mi to bardzo pomocne w tym ciężkim dla mnie okresie
pawluss
gość
08-02-2009, 19:08:00

witam. obecnie mam 19 lat. zapalenie mozgu przechodzilam wiele lat temu jak bylam dzieckiem, zachorowalam najpierw na osbe a pozniej przerodzilo sie to w zapalenie mozgu. nie moglam mowic, chodzic, bylo ze mna naprawde zle niektorzy nie widzieli dla mnie zadnego ratunku, ale jednak jestem tu dzisiaj i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.nie mam zadnych trudnosci z pamiecia czy czegos podobnego, kiedy czasem o tym wspominam niektorzy nie dowierzają, ze mimo tak ciezkiej choroby jestem zdrowa jak ryba. wiec nie zalamujcie sie i naprawde wierzcie. zycze wszystkiego co najlepsze.pozdrawiam serdecznie
gość
08-02-2009, 19:09:00

witam. obecnie mam 19 lat. zapalenie mozgu przechodzilam wiele lat temu jak bylam dzieckiem, zachorowalam najpierw na osbe a pozniej przerodzilo sie to w zapalenie mozgu. nie moglam mowic, chodzic, bylo ze mna naprawde zle niektorzy nie widzieli dla mnie zadnego ratunku, ale jednak jestem tu dzisiaj i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.nie mam zadnych trudnosci z pamiecia czy czegos podobnego, kiedy czasem o tym wspominam niektorzy nie dowierzają, ze mimo tak ciezkiej choroby jestem zdrowa jak ryba. wiec nie zalamujcie sie i naprawde wierzcie. zycze wszystkiego co najlepsze.pozdrawiam serdecznie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama:
Reklama:
Reklama: