Reklama:

zanik kory mózgowej (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-11-2016, 09:28:02

Gość 2010-07-06 14:12:11
Z tego co widzę to większosc osób jest juz starsza;) ja mam 16 lat inie jest mi łatwo. Ciągle się ucze a przez zanik kory mózgowej mam kiepską pamięc. Niestety na to nie ma leków czy cwiczen...przechlapane. Mam nadzieję,że ktoś jeszcze bedzie tu pisał. Jest ktoś tak młody jak ja?
gość
16-11-2016, 09:33:57

Witaj. Mam syna 19 letniego. Jest chory, zanik kory mózgu w tylnej części, zanik hipokampów odpowiedzialnych za pamięć, zanik móżdżku, epilepsja. To nie jest normalne w tym wieku. Szukaj przyczyny. Wiele chorób genetycznych i metabolicznych daje takie objawy. Jest w trakcie diagnozy w kierunku choroby battena i encefalomiopatii mitochondrialnej. Takie objawy daje newmana picka typ C, u nas negatywne
Pozdrawiam
gość
16-11-2016, 11:26:34

Gość 2010-11-26 09:20:34
Mam córeczkę która ma 12 lat i na badaniu tomograficznym wykazało zaniki kory jak zapytalam się neurologa co to jest i skad się wzieło to mi odpowiedziała że nie wie dostałysmy skierowanie na rezonans i co dalej nie wiem jak jej pomóc ma też inne choroby jak adhd .epilepsje .lekarze unikają niewygodnych pytań,
gość
16-11-2016, 11:31:05

Mój syn zachorował w wieku 11 lat. Nadpobudliwy, brak koncentracji, epilepsja. MRI zanik korowy, zanik móżdżku, zanik hipokampów. Jest diagnozowany w kierunku choroby battena ( ma też problemy z oczami) i encefalomiopatii mitochondrialnej. Nie lekcewaz, szukaj
Jak u mojego wyszły nieprawidłowe eeg lekarz powiedział taka jego uroda.
gość
30-11-2016, 17:49:18

jak już wszystko lekarze wykluczą pozostanie demencja precox czyli schizofrenia prosta
a jak już to wam zdiagnozują to się skończy leczenie i zacznie tzw. leczenie psychiatryczne czyli pic na wode
gość
12-04-2017, 20:28:37

Gość 2016-11-16 12:31:05
Mój syn zachorował w wieku 11 lat. Nadpobudliwy, brak koncentracji, epilepsja. MRI zanik korowy, zanik móżdżku, zanik hipokampów. Jest diagnozowany w kierunku choroby battena ( ma też problemy z oczami) i encefalomiopatii mitochondrialnej. Nie lekcewaz, szukaj
Jak u mojego wyszły nieprawidłowe eeg lekarz powiedział taka jego uroda.
Niech duzo czyta, szczegolnie ksiazek historycznych, dat, faktow... + duzo matematyki, cwiczen + testy logiczne.
gość
01-07-2017, 08:00:21

czy w przypadku zaniku kory mózgowej jest szkodliwe picie alkoholu? Nie jestem alkoholikiem, ale jestem najnormalniejszym jak każdy. Pozdrawiam.
gość
20-03-2018, 10:18:03

Witam, TK wykazala zmiany zanikowe w III komorze (wskaznik Evansa 0,33, szorkość 1,5cm). Przyznam szczerze, że przeraziła mnie ta liczba 1,5cm wiedzac ze dane te w prawidłowym wyniku wychodzą w mm... Od grudnia źle się czuje, nerwica, brak koncentracji, odrealnienie. Ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć? Robie wszystkie możliwe badania, aktualnie czekam na wynik boreliozy.
gość
23-01-2020, 19:41:17

UMNIE W REZONASIE GOLWY WYSZLO ODCINKOWY ZANIK TKANKI MOZGOWEJ W OBREMBIE MORZCZKU I ODCINKOWE POLIPOWATE ZGROBIENIE BLONY SLUZOWEJ ZATOK SZCZEKOWYCH DWAJ LEKARZE POWIEDZIELI MNIE ZE NIE MAMA SIE CZYM MARTWIC I ZE NIE MA NIC GROZNEGO CHOROJE OD DZIECINSTWA JEZDZE SAMOCHODEM MOZE KTOS Z CZYTAJACYCH NA FOROM WIE OD LEKARZY COS WIECEJ NIECH NAPISZE MAM CZESTE BOLE GLOWY
gość
05-02-2020, 17:17:44

Dzisiaj odebrałem wynik TK.
Zanik korowy mózgowia - z dopiskiem nieadekwatny do wieku - mam 49 lat.
Fakt że od lat walczę z migewną.
A teraz chyba już wiem co jest powodem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: