Reklama:

Wysoki poziom prolaktyny (32)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2009, 13:53:00

13-03-2009 o 09:52, gość :
Ja odebrałam dzisiaj wynik i po pierwszym badaniu mam 804 a po zażyciu tabletki 2500!!!! Jestem załamana!!!

Trochę późno trafiłam na to forum, bo już jestem już w zasadzie zdrowa. A było naprawdę źle. Po tabletce miałam 6000. Leczyłam się ponad rok i udało się. Jak więc widzisz Twój wynik nie jest bardzo wysoki. Pozdrawiam.
gość
13-07-2009, 15:30:00

a moja prolaktyna wynosi 568 a po 1h wyniosla 4622.... niedlugo mam wizyte jednak strasznie sie tym martwie. ale nie jestem jedyna wiec to chyba wyleczalne... czy sa jakies komplikacje w trakcie leczenia???
gość
13-09-2009, 11:15:00

Witam,
Ja też niestety należe do grona osób, które mają podwyższony pozim prolaktyny, on mi nie pozwala zajść w ciążę. Byłam u ginekologa a on powiedział abym próbowała a poziomem prolaktyny się nie przejmowała. Minęło już kilka lat a tu nic. Dotąd nie znalazłam lekarza który by mi pomógł. Wspomnę, że moje kłopty zaczęły się gdy skończyłam po 2 latach, karmić dziecko. ela
gość
13-09-2009, 11:16:00

Witam,
Ja też niestety należe do grona osób, które mają podwyższony pozim prolaktyny, on mi nie pozwala zajść w ciążę. Byłam u ginekologa a on powiedział abym próbowała a poziomem prolaktyny się nie przejmowała. Minęło już kilka lat a tu nic. Dotąd nie znalazłam lekarza który by mi pomógł. Wspomnę, że moje kłopty zaczęły się gdy skończyłam po 2 latach, karmić dziecko. ela
gość
13-09-2009, 11:16:00

Witam,
gość
16-11-2009, 20:37:32

Poziom mojej prolaktyny to 525,5 po godz po podaniu tabletki wynosi 8273. Od miesiąca mam wycieki z piersi, z lewej brązowe a z prawej granatowe. USG nic nie wykazało. Proszę o pomoc. Dziękuję.Ania.
gość
17-11-2009, 17:58:36

Proszę o pomoc.
Nie mam okresu już prawie 40 dni. Poszłam do ginekologa, zapisał badanie na
prolaktynę. Wyszło mi 43,46 przy pierwszym pobraniu, a 281,68 przy drugim [norma
wynosi 19,0]. To, że nawet mnie nie zbadał to nic... Powiedział że nie ma się
czym martwić i że wszystko jest w normie, nic nie przepisał i nic więcej nie
powiedział.
Z tego co mi się wydaje, nie jest to w normie... Przesiedziałam dużo w necie i
na prawdę zaczynam panikować. Z tego co widzę może to doprowadzić do naprawdę
tragicznych skutków... Mam dopiero 19 lat, ale chciałabym jednak w przyszłości
mieć dziecko. Co mam robić?
gość
25-11-2009, 11:31:58

Ja od 8 lat męczę się z trądzikiem, mam nieregularne miesiączki i trochę nadmierne owłosienie. Oczywiście lekarze mówią, że taka moja uroda i przepisywali maści na trądzik. Od strony ginekologicznej tez wszystko prawidłowe. Poprosiłam moją ginekolog aby mi napisala, jakie badania moge zrobic zeby sie upewnic ze tradzik nie jest z powodu hormonow. No i wyszla prolaktyna 83, gdzie norma jest do 23 jednostek. Jeszcze u lekarza nie bylam - zobaczymy co powie ...
gość
12-01-2010, 20:07:26

dziś byłam na wizycie u ginekologa,mam wycieki z piersi, kazał zrobic badania na poziom prolaktyny, od 40 dni nie mam okresu.Jestem zalamana,bardzo się boję , naczytałam się tych wszystkich "wieści" na temat przysadki mózgowej i naprawde jestem przerażona.
beata.
gość
28-03-2010, 17:29:27

Witam,
ginekolog zlecil mi badanie poziomu prolaktyny, bo mialam bardzo bolesne miesiaczki, troche nieregularne (23-30). Pierwsze badanie wykazalo poziom 5000 (po tabletce). Lekarz zapisal mi Bromergon (?) do brania przez 8 tyg. Po tym czasie znowu zrobilam badanie na prolaktyne, i tym razem wyszlo 4000, wiec jakby troche sie obnizylo. Mialam tez robione zdjecie RTG - w razie zeby wykryc gruczolaka, bo takie bylo podejrzenie, czego nie za bardzo rozumiem, bo RTG nie wykonuje sie raczej aby zobaczyc zmiany w narzadach tylko w tkance stalej, no ale nie ja jestem lekarzem. Podobno na zdjecie jednak nic nie widac (ja go nie widzialam, bo musialam wracac - mieszkam za granica). Badanie wzroku, na tzw pole widzenia tez nie wykazalo zadnych anomali, chociaz wzrok mi sie pogorszyl. Poza tym ostatnie 3 m-ce mam bardzo bolesne owulacje czego nigdy wczesniej nie doswiadczylam. Mam bole glowy, bolesne piersi, bez mlekotoku, ale nie zyje w jakims strasznym stresie. Niestety diagnoza lekarza byla taka ze wszystko to jest zwiazane ze stresem! Dziekuje za taka analize. Teraz ide do lekarza w Anglii i zobacze co powie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: