Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
29-12-2019, 20:40:56

Moje bóle głowy są bardzo mocne.
tak dziwnie boli mnie u podstawy czaszki / karku.
Zapisałam się do neurochirurga na 14.01
Mam nadzieję że to chwilowe.
Jeśli mi się nasili albo nie przejdzie czeka mnie sor :(
jednak cały czas sobie wmawiam że niespełna 5,5 mc po takie objawy przy niskim ki67 to nieco mało prawdopodobne..
musiałby rosnąć ekspresowo.
Trzymam kciuki Madziu za udaną rozmowę i Tobie Dawidzie za pomyślny rezonans.
Mogę Cię zapytać o coś?
Czy o swojej wznowie dowiedziałeś się z dolegliwości czy z kontrolnego mri?
Bo pisałeś że jesteś po 2 operacjach , dlatego pytam.
Pozdrawiam Was ciepło :)
Paula
gość
31-12-2019, 01:27:25

Witam,28 madzi napuchla potylica ból głowy w miejscu czołowym.
Pojechaliśmy do szpitala po 16godzina i wojny jaka tam zrobiłem przestraszeni podali antybiotyk pobrali krew z której wynika 200crp
Prośba o rezonans czy tc graniczy z cudem dzwonili po lekarza który to sprzed uruchamua😂poważnie.Najwczesniej jutro 7rano przeprowadza tc wiec na swoją odpowiedzialność żona wyszła ze szpitala oczywiście w czasie kiedy robiłem zadymę przybiegł ochronisz i chcieli dzwonic na garde to mówię dzwon niech przyjadą.. dopiero gry usłyszeli o madzi chorobie chodzili z sztucznymi usmiechami,ale co z tego
Przyjechaliśmy o 7rano czekając na obiecany tc czekaliśmy fo 13stej i w końcu zrobili,z badania wyszło ze jest ok nie ma patologi prosiliśmy o płytę by zabrać ze sobą rowniez do pl nie dali nam chcą by Madzia została w szpitalu by obniżyć crp Magda wpada w nerwy ze nie chce być w szpitalu ze maja jej dać ten sam antybiotyk i będzie go brać w domu,podchodzę do lekarza i mówię doktorze przecież te antybiotyki nie można łączyć z tymi na obniżenie cholesterolu acha to proszę ich nie brać...Magda wyszła na swoje zadanie lerzy wygrzewa się a ja zachodzę w głowę co się dzieje w jej organizmie może to serce może coś w kręgosłupie,myśli są fatalne...Boze daj nam wszystkim sile i zdrowie,bo tylko to jest najwazniejsze.Przekazuje wam smutne wieści na końcu roku ale ten potas za wysoki cholesterol teraz potylica opuchnięta ...uwiezcie nawet wyjmując weglon krew ciekła jej po dłoni palcach bo nie przyczyniali pozniej zrobili drenik mały i owinęła jej cała rękę wokoło...taki mam strach o nią nie wiem co bym zrobił na jej miejscu,ale chyba to co było by dla mnie dobre psychicznie bo nic tak nie jest ważne jak komfort dla nas.
Szczęśliwego Nowego Roku 2020 odemnie i madzi oraz całej rodzinki.Myslimy o was cały czas.
gość
31-12-2019, 07:25:38

Hej Madziu! Strasznie mi przykro ze cierpisz i wlasciwie jak pisze maź nie postawiono do tej pory wlasciwej diagnozy.Wiadomo ze w szpitalu robią wiecej badań i szybciej zdjagnozują chorobę.CRP bardzo wysokie moze świadczyc o infekcji bakteryjnej wiąźąc to jednoczesnie z opuchniętą potylicą.Madzia od poczatku po operacji narzekała na sączenie się plynu i opychliznę.Moze złapała jakas bakterie w szpitalu w Polsce i nie leczona namnozyla sie.Wysoki potas jest rowniez bardzo niebezpieczny moze swiadczyc o chorobie naczyniowo-sercowej.W szpitalu powinni go obniźyć..Madzia dostala antybiotyk to tak jakby w pierwszej kolejnosci postanowili pozbyc sie bakterii.CRP trzeba ponownie wykonac po 2 tygodniach i sprawdzic czy anybiotyk zadzialal bo pewnie nie zrobili dodatkowych badań na rodzaj bakterii.Martwi mnie ten wysoki potas.W szpitalu pewnie by go obnizyli .Czy nie szukaliscie lepszego szpitala ? Pozdrawiam goraco Dawid
gość
31-12-2019, 17:47:26

Witajcie Magda i malzonek.
Panie mezu plytke z Tomografii Komputerowej dostaniecie w szpitalu w czesci administracyjnej .
Poszukajcie pokoju z napisem Medical Records , tam dostaniecie druczek do wypelnienia /data pobytu/data badania TK , jesli chcecie to wydadza wszystkie wyniki porobionych badan krew etc.
Jaki antybiotyk zapisal dr, na pozbycie sie bakterii amoxicillin czy erythromycin,.
Jesli mozesz to podaj stezenie cholesterolu zwlaszcza HDL/ dobry potrzebny dla organizmu w przeciwienstwie do LDL /zly zarastajacy tetnice , zwezajac je blokujac przeplyw krwi do mozgu.
Ja mam ogolnego 300, a 100 HDL tylko, wiec za malo w kwietniu mialam udar niedokrwienny .
Teraz Magda nareszcie bedzie dochodzic do zdrowia bo pozbedzie sie stresu , wynik TK jest pomyslny i wyklucza wznowe wysciolczaka.
Bol glowy tez minie bo spowodowany byl stresem , 7 miesiecy stresu non stop to nikt nie wytrzyma Pozdrawiam Was JK
gość
31-12-2019, 21:36:45

Clarithomycin tęga 500mg
Atorvastatin 10mg tylko teraz ma nie brać
Gdy poczuje się lepiej to pojedziemy narazie brak temperatury ale 3razy przebrana pościel piżamka tak się poci.
Mam nadzieje ze poprostu wychodzi wirus
Moi kochani jak dziękować za to ze jestescie z nami.
Z serca z sił całych dziekujemy
gość
31-12-2019, 21:38:20

Teva przepraszam za błąd
gość
02-01-2020, 00:28:10

Witam w Nowym Roku , zeby ten byl naj , naj wspanialszy bez zmartwien , chorob , klopotow , zebysmy wszyscy zdrowi byli kazdym dniem sie cieszyli.
Mialam fajny wieczor sylwestrowo -noworoczny za sprawa artystow krajowych i zagranicznych ktorzy koncertowali w Katowicach na olbrzymim stadionie.
Ale kolos chyba najwiekszy w Polsce a moze w EU, kilka godz dawali czadu, no mialam radoche.
Ja tez mam statyny na recepte i to juz od kilku lat.
Lipitor/atorvastatin na cholesterol a na nadcisnienie losartan i hydralazine.
Moge oddac /podzielic sie atorvastatinem bo mam juz zapas , kto by potrzebowal i zechcial chetnie wysle.No to aby nam sie dobrze dzialoJK
Wtajemniczona
02-01-2020, 23:05:40

Witajcie w Nowym Roku.
Cieszę się Madziu że wyniki TK są takie świetne !! tak trzymaj.
Życzę Ci Kochana żeby jeszcze dolegliwości Ci ustąpiły.
A Wam wszystkim i każdemu z osobna , sobie również
życzę samych wspaniałych wyników w tym 2020 roku !
Coco Jambo i do przodu
Moje bóle nieco mniejsze ale są nadal.
z tym że zajmuję myśli w pracy i jakoś leci
Paula
gość
03-01-2020, 00:47:21

Madzia jedzie rano do szpitala potylica jeszcze bardziej opuchła do tego wiezly wystąpiły z boku szyi,antybiotyk chyba nie działa jak trzeba.Ogolnie mówi ze nie czuje się złe kiedy kaszle czy kichnie to ból ma potylicy,damy znac teraz to już naprawdę jak bania opuchlo.jedziemy do Galway.
gość
04-01-2020, 00:02:37

Madzia z galwey teraz jest transportowana karetka do bomont Dublin na operacje
Ma ropień
Módlcie się proszę proszę badcie z nami

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: