Przyszedł wczoraj po wielu moich interwencjach o 23. Powiedział, że guz wycięty w całości, nie będzie potrzebna radioterapia bo mogłaby mi jeszcze zaszkodzić. Leżeć plackiem i czekać. We wtorek pierwsze próby pionizacji.
Damian
Gość 2022-01-29 14:00:15Cześć. Ja miałem operację w czerwcu, odcinek c4-c5. Też podobne objawy do Waszych, ale większość już ustąpiła. Zostało lekkie odrętwienie i brak czucia w dłoni.Monika41 2022-01-28 16:13:41Cześć. Możesz mi powiedzieć kiedy i w jakim odcinku miałeś operację? Twój stan podobny do mojego, ja mam też słabe czucie głębokie w rękach. Operacje miałam 8.10.21 w odcinku C4-C6, bardzo często boli mnie jeszcze szyja w tym miejscu. Pozdrawiam, Monikasamolot75 2022-01-28 14:20:14
Damian, pchaj do przodu. Ile możesz ćwicz w szpitalu. Mnie postawili do pionu już w czwarte, w środę miałem operację. Bolało jak cholera mimo środków przeciwbólowych. Przez weekend doprowadziłem do stanu że mogłem poruszać się samodzielnie. Ma zaburzone czucia od pasa w dół, jestem odrętwiałe, boli mnie czasami głowa. Jestem teraz już w domu, dzisiaj pierwsze zajęcia z fizjoterapeutą. Ból pooperacyjny ustępuje, staram się bez przeciwbólowych. Trzeba się zaprzeć i głowa do góry. Potrzebny jest czas na powrót do zdrowia. Najważniejsze że operacja zakończyła się pozytywnie. Teraz wynik histo, potem kontrolny RM czy wszystko wycięte. Wszystko będzie dobrze.
Trzymaj się chłopie.
Pozdrawiam.
Tomek.
Co do bólu szyi to proszę zwracać uwagę na prawidłową postawę ciała, szczególnie podczas pracy, dłuższego siedzenia. To dosyć ważne aby nie nasiliły się inne problemy z kręgosłupem w tym miejscu. Fizjoterapeuta pewnie poleci też ćwiczenia na wzmocnienie mięśni.
Pozdrawiam, A.
Gość 2022-01-29 18:48:39
Przyszedł wczoraj po wielu moich interwencjach o 23. Powiedział, że guz wycięty w całości, nie będzie potrzebna radioterapia bo mogłaby mi jeszcze zaszkodzić. Leżeć plackiem i czekać. We wtorek pierwsze próby pionizacji.
Damian
Monika41 2022-01-30 12:35:57Hej. Dr Maliszewski w Sosnowcu jest tylko na operacjach i to chyba 2 dni w tygodniu. Do mnie zaglądał jak był. Najważniejsze, że wszystko usunięte, teraz trzeba wstać we wtorek i pchać do przodu. Tomek jest dowodem na to, że może być coraz lepiej, skoro 7 miesięcy po operacji ma taką poprawę-ja po niecałych 4 miesiącach jeszcze nie mogę powiedzieć o lepszym czuciu niestety. Ale trzeba czasu i samozaparcia i w końcu będzie lepiej i tego się trzymajmy. pozdrawiam, MonikaGość 2022-01-29 18:48:39
Damian
Gość 2022-01-30 14:03:48Wiadomo, każdy organizm jest inny tak samo jak i przebieg operacji. Mi lekarz powiedział, że był bardzo głęboko schowany i było bardzo mało miejsca na jakiekolwiek ruchy. Nie ma co się poddawać. Jedni szybciej dojdą do siebie, a inni będą potrzebować więcej czasu. Niemniej jednak każdemu życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia i cieszenia się z życia bez dodatkowych nowotworów wśród nas. Wspaniałe forum wsparcia i życzliwi ludzie. Bardzo dużo Wam zawdzięczam. Jeszcze raz dziękuję. A jak tam nasz Grzesiek? Zdecydował się na operację? Z tego co pamiętam miał mieć niedługo po mnie.Monika41 2022-01-30 12:35:57Hej. Dr Maliszewski w Sosnowcu jest tylko na operacjach i to chyba 2 dni w tygodniu. Do mnie zaglądał jak był. Najważniejsze, że wszystko usunięte, teraz trzeba wstać we wtorek i pchać do przodu. Tomek jest dowodem na to, że może być coraz lepiej, skoro 7 miesięcy po operacji ma taką poprawę-ja po niecałych 4 miesiącach jeszcze nie mogę powiedzieć o lepszym czuciu niestety. Ale trzeba czasu i samozaparcia i w końcu będzie lepiej i tego się trzymajmy. pozdrawiam, MonikaGość 2022-01-29 18:48:39
Damian
Damian
Gość 2022-01-30 18:02:55
Dziś wylądowałem w szpitalu, jak nic się nie wydarzy w czwartek operacja. /grzesiek
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.