Adiczek 2021-05-16 18:55:13Paweł nie miał też objawów, guza wykryli przypadkiem, miał wypadek i robiony TK głowy.Zahaczyli o szyję i zobaczyli ,,to coś,, więc 2 RM i rozpoznanie. Trafiliśmy do dr Szczepańskiego w lipcu i w sierpniu już operacja ,może byłaby szybciej ale neurolog dr Kipinski był na urlopie.a on podczas operacji jest odpowiedzialny za to monitorowanie śródopetacyjne. Doktor nam od razu powiedział,że nie ma na co czekać że trzeba operować ,że nie wiadomo czy guz jest rok ,2 mc czy dłużej.To anioł nie lekarz,Paweł 1 raz był sam i po powrocie do domu gdy wszystko do nas dotarło ,normalnie zadzwoniliśmy do doktora i pojechałam z nim na spokojnie na spotkanie. Wszystko nam wytłumaczył jeszcze raz , odpowiedział na każde pytanie . Gdybyś potrzebowała porozmawiać coś dopytać to śmiało 🙂Gość 2021-05-15 20:57:49guz umiejscowiony tak jak u mnie. Ja mam tez w C1C2 prosze powiedzieć czy lekarz od razu sie zdecydował na operacje??? Bo mi kazdy u ktorego byłam ( a bylam u wielu) odmówił ze wzgledu na umiejscowienie i brak objawow ( typu paraliż i zaburzenia czucia). Jestem z Warszawy wiec do Wroclawia mam daleko i wolałabym wiedziec czy warto udać sie na konsultacje do dr Szczepański. Bardzo sie ucieszyłam jak przeczytałam że obylo sie u Panstwa bez wielkich ubytkow neurologicznych bo mnie każdy straszy znacznym uszkodzeniem rdzenia ...Gość 2021-05-13 22:54:29. Guz był umiejscowiony w odcinku szyjnym rdzenia kręgowego C1-C2 ,operował dr Tomasz Szczepański we WrocławiuGość 2021-05-13 22:01:27fantastyczne wieści. Prosze przypomnieć gdzie był umiejscowiony guz i kto operował??Adiczek 2021-05-13 21:09:43
Mój partner 18.08.2020 miał usuniętego guza śródrdzeniowego ependymoma II ,K67>1%. Jesteśmy po RM kontrolnym i ,, nic nie świeci,, 🙂Po operacji miał jeszcze pobierany płyn mózgowo rdzeniowy i też ok. Nie zalecono radioterapii, na tą chwilę RM co pół roku. Po operacji jedyne powikłanie to zaburzenia czucia głębokiego w lewej nodze.Czekamy,aż ustanie całkowicie Tydzień po operacji został wypisany do domu. Życzę Wam dużo spokoju i zdrówka