Reklama:

wrażenia po Topamaxie (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2009, 23:00:00

witajcie, mieszkam we francji przez 3 miesiace bralam to swinstwo, doprowadziloby to o maly wlos do rozpadu mojej psychiki a przy okazji calej mojej rodziny, dzieci zauwazyly ze glosno mowilam (to z powodu narastajacej agresji), mialam omamy mysli samobojcze, straszny to okres w moim zyciu, jedyny plus jezeli tak to nazwac to ze schudlam 10 kg. Kiedy zdecydowalam sie opowiedziec moja historie mojemu neurologowi, po namowie aptekarki, natychmiast lek odstawiono mi i zaczelam zycie od nowa, od 8 lat biore leki na padaczke ale nigdy wczesniej nie mialam tak strasznych objawow, lekarz utwierdzil mnie ze to wszystko co musialam przejsc po topiramacie to tylko objawy uboczne chemicznego dzialania, ale na wszelki wypadek zaproponowal by opisac to wszystko do laboratorium ktore lek rozpowszechnia. Zycze wam wszystkim powrotu do zdrowia a tym ktorzy miewaja tylko bole glowy, migreny nie zwiazane z padaczka, radze skonsultowac sie z lekarzem zanim wpadniecie w sidla samobojczego topiramatu pozdrawiam Margot
gość
01-04-2010, 17:49:05

Hej powiem wam tak mi akurat Topamax pomógł i nadal pomaga, nadal go biorę (9 miesięcy) ale leczę się na depresję. Początki były tragiczne bo musiałam pracować - a czułam się tak jak każdy kto zaczyna brać ten lek czyli otępiała, miałam zawroty głowy itp. Jednak jeżeli chodzi o stan otępienia który on wywołuje to akurat w moim przypadku jest i był obojętny bo w gorszym stanie byłam przed tym zanim zaczęłam go przyjmować. Pozdrawiam Was serdecznie. Wszystko zależy od choroby którą sę ma. Szkoda tylko, że przy leczeniu depresji nie jest on refundowany i tak strasznie drogo kosztuje :(.
gość
16-08-2015, 18:58:55

Witam, lekarz zapisał mi topamax 25 mg na bóle głowy 1 raz dziennie przez 3 miesiące. Czy w takiej dawce i w takim okresie tez mogą wystąpić skutki uboczne natury "psychicznej". Lekarz nie poinformował mnie o skutkach ubocznych tylko o tym, że głowa już mnie nie będzie bolała. I szczerze to trochę zaczęłam się obawiać po przeczytaniu niektórych wpisów...
gość
26-08-2015, 15:49:35

Witam dziś zaczęłam brać lek Topamax 1x1 25mg i bardzo się boję jak mój organizm będzie na niego reagował. Mam tak przyjmować przez 2 tygodnie a potem zwiększyć dawkę o kolejną tabletkę. Zobaczymy... dodam że od 21 lat mam migrenę z aurą,a ostatni mój atak 25 lipca zakończył się mini udarem. Masakra.
gość
16-05-2016, 07:29:39

Tez biore topamax na migrene. Czeka mnie jeszcze rezonans. Faktycznie po tym leku odechciewa sie jesc. Jem same jablka. Do tego mam zawroty glowy ale wole to niz cholerna migrene. Zobaczymy jak dluzgo potrwa kuracja.
gość
22-01-2017, 12:42:00

Witam, biorę Topomax od miesiaca.Miałam wiele obaw po przeczytaniu skutków ubocznych.Jednak po kolejnym ataku migreny( która trwa od 20 lat) i trafieniu na SOR zdecydowałam, ze nie będę żyła w strachu i bólu .Sam lekarz który mnie przyjmował,podszedł do mnie z wielka troską i powiedział mi, ze sa takie leki i zachęcał żebym spróbowała bo szkoda moich młodych lat:)zgłosiłam się do neurologa , biorę ten lek.Prze tydzień byłam troszkę taka skołowana ale dzisiaj czuję się bardzo dobrze.Nawet wysokie ciśnienie które mi towarzyszyło ustabilizowało się.Jedyne co zauważyłam, to mam trochę kłopoty z pamięcią.Moja terapia ma trwać od 3 do 6 miesięcy.Jestem już po owulacji i miesiączce,planowo powinna wystąpić 3 dniowa migrena,Na razie Cisza:) Dziewczyna walczcie!!! Ja troche straciłam lat ale sie nie poddam.Pozdrawiam .Ilona
gość
07-06-2017, 06:26:20

Ja tez wlasnie wracam do toramatu po 8 miesięcznej przerwie niestety moje migreny z aura Wróciły .Bralam wcześniej rok i miałam spokój bóle występowały rzadko tzn raz na 3 m-cię teraz co tydzień ,Ja na nim nie schudłam a tez na to liczyłam ,No zobaczymy jak będzie teraz .Tez pamietam nerwowość i kłopoty z pamięcią ale wole to niż szprycowanie się co tydzień zastrzykami z pyralgina i dexawenem który jedynie pomaga a jedynie rozwala cały mój organizm .Napisze po miesiącu jak się czuje narazie biorę znowu od wczoraj Wiec niewiele mogę mogę Wam pomoc .
gość
31-10-2020, 12:53:53

biorę topamax od 2 miesięcy na migrenę w dawce 25 mg na noc. Dawka miała być zwiększona po miesiącu, ale czułam się osłabiona więc zostałam na razie przy tej. Cały czas odczuwam tępy ból głowy, niemal codziennie. nie jest silny, ale uciążliwy i czasem czuję się tak jakby miała zemdleć. Zgłaszałam do lekarzowi, ale zaleca nadal brać. Miałam atak migreny podczas miesiączki jak zawsze bardzo silny, na trzy dni wyłączający mnie z normalnego życia, potem tydzień na prochach. Nie czuję poprawy po topamaxie a nawet pogorszenie samopoczucia ze względu na te codziennie tępe bóle Czy organizm jeszcze może zareagować na lek? Czy mogę spodziewać się, że będzie poprawa? Czy ktoś miał podobnie?
gość
25-11-2020, 12:33:21

Gość 2020-10-31 13:53:53
biorę topamax od 2 miesięcy na migrenę w dawce 25 mg na noc."
Witam Cię! Ja biorę znowu Toramat... Dla mnie zażywanie tego leku to jest jakiś cholerny dramat. Został mi przepisany około marca tego roku bralam go przez niecałe 3 miesiące. Pierwsze 2 tygodnie 1 tabletka później już po 2 na noc. Schudłam prawie 10 kg (z tym że moja waga doszła do 49kg...), czułam się okropnie, podczas miesiączki migreny się nasilały i były nie do zniesienia. Ciągle drętwiały mi stopy, dłonie, usta, bolały mnie mięśnie, kręciło mi się w głowie, nic nie jadlam, nie spałam, trudno mi się oddychało. Po 3 miesiącach odstawiłam bo urwał mi się kontakt z lekarzem przez koronawirusa. Gdy poszłam do neurologa znów bo migrena wróciła, opowiedziałam mu o wszystkim ale on dalej przepisał mi ten lek i biorę go do dziś... Po odstawieniu przytyłam 5kg teraz znowu schudłam i ważę 48kg w wieku 22 lat. Włosy wypadają mi garściami... Boję się że będę Łysa 😭 ciągle chodzę zmęczona, głowa mnie "ćmi" codziennie mam już dosyć..Mam słaby kontakt z lekarzem i już nie wiem co robić
gość
21-09-2024, 18:46:17

A czy na jedzenie nocne lekarz mi przepisał Topiramax pomoże czy ktoś z was brał proszę o odpowiedź.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: