Reklama:

wrażenia po Topamaxie (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-12-2007, 15:55:00

bardzo proszę o odpowiedź wszystkich stosujących topamax,jak się po nim czujecie,ja stosuję go na migrenę od ponad tygodnia i mam wrażenie, że nigdy nie czułam się gorzej,co prawda głowa przestała boleć ale każdy ruch kosztuje mnie maximum wysiłku, boli mnie każda kostka,każdy mięsień, jestem zmęczona jakbym przerzuciła tonę węgla, jak nie byłam w stanie normalnie funkcjonować z bólem główy tak teraz jestem do niczego po topamaxie,"zamienił stryjek..... ",powiedzcie czy to przejdzie,a jeśli tak to kiedy,mam terapię rozpisaną na 3 m-ce,czy tak będzie przez cały czas,nie wiem czy byłabym w stanie to znieść,pozdrawiam wszystkich cierpiących
gość
05-12-2007, 16:11:00

Witaj to normalne objawy potem mogą ustąpić po tym leku ja brałam TOPIRAMAT to jest to samo tylko cena się różni też brałam 3 miesiące ból głowy ustąpił nie do końca ale jest duża poprawa te leku maja jedną wadę chudnie sie po nich potem waga powraca ja przez 3 miesiące schudłam 9 kg.Trzeba uważać na jedzenie unikać ciężko strawnych potraw np.smarzonych itp boli potem wątroba można sie przyzwyczaić .Nie martw sie pomoże ten lek.
gość
05-12-2007, 17:01:00

piszesz,że "objawy mogą ustąpić po tym leku" ale czy ustąpią dopiero po jego odstawieniu czyli po 3 m-cach czy może wcześniej?, jak było u Ciebie?,dlatego to dla mnie takie ważne bo zastanawiam się nad przerwaniem kuracji jeśli tak dalej będę się czuła jak wypluta,może to dla wszystkich migreników zabrzmi jak bluźnierstwo(z drugiej strony pokazuje jak fatalnie to znoszę) ale chyba wolę migreny, na które mam tryptany niż leżenie i zdychanie po topamaxie,pozdrawiam Cię serdecznie
gość
05-12-2007, 17:21:00

w trakcie leczenia pamiętaj nie odstawiaj tego leku nagle to nie jest dobre ja zaczełam od dawki 25 mg i doszłam do 100 mg bo przy migrenie podaje sie mniejsze dawki leku . Agnieszka
gość
05-12-2007, 17:37:00

Agnieszka,napisz coś o swoich objawach ubocznych, czy w ogóle były,jeśli tak kiedy Ci przeszły?oczywiście jeśli odstawię topamax to tylko w porozumieniu z lekarzem,ale nie chcę co chwila dzwonić do lekarki i meldować jej o moim złym samopoczuciu,pozdrówka
gość
06-12-2007, 18:53:00

Witaj to mój adres poczty aga1978r@op.pl napisz do mnie to na pocztę to Ci odpisze tak jest mi lepiej pisać .Pozdrawiam Agnieszka
gość
21-12-2007, 12:50:00

Witam podzielę się swoim doświadczeniem . Biorę Tomapax niecały miesiąc zaczełam od dawki 25 mg teraz biorę 50mg . Ból głowy z tego co wiem jest naturalny po tym leku, też mam z tym problemy ...
Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z tą utratą wagi bo moje leczenie nie będzie trwało 3 miesięce tylko znacznie dłużej , ale jeszcze nic nie schudłam, po jakim okresie brania sie chudnie i czy to jest zwiazane z brakiem apetytu czy je sie normalnie a pomimo tego się chudnie ????
Pozdrawiam serdecznie , Ula
gość
21-12-2007, 12:51:00

Witam podzielę się swoim doświadczeniem . Biorę Tomapax niecały miesiąc zaczełam od dawki 25 mg teraz biorę 50mg . Ból głowy z tego co wiem jest naturalny po tym leku, też mam z tym problemy ...
Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z tą utratą wagi bo moje leczenie nie będzie trwało 3 miesięce tylko znacznie dłużej , ale jeszcze nic nie schudłam, po jakim okresie brania sie chudnie i czy to jest zwiazane z brakiem apetytu czy je sie normalnie a pomimo tego się chudnie ????
Pozdrawiam serdecznie , Ula
gość
21-12-2007, 15:41:00

Witam. ten lek biore od ponad pol roku. W przciagu pierwszych 2 miesiecy schudlam ponad 10kg, pozniej jeszcze pare... Bylo to spowodowane brakiem apetytu wywolanym przez ten lek. Do tej pory sa dni, a w zasadzie okresy, kiedy to musze pamietac albo inni mi przypominaja zeby cos zjesc, bo nie odczuwam wtedy uczucia glodu, momentami mam wrecz jadlowstret, ale mozna to przetrwac. Pozdrawiam, Kinga
gość
21-12-2007, 16:01:00

A czy później waga wraca do normalności? Mnie dziwi to że nie chudne jem w sumie dość dużo jakoś nie odczuwam że nie jestem glodna, czy to sie może zmienić ? waże w sumi dość dużo , nie należe do osob dość szczupłych i utrata wagi byłaby dla mnie duzym szczesciem ze tak powiem .....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: