Reklama:

wrażenia po Topamaxie (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-12-2007, 21:56:00

Wczesniej bardzo duzo przytylam po depakinie wiec wtedy tez przydalo mi sie zrzucenie zbednych kilogramow Wczesniej, przed leczeniem bylam szczupla, gdy zaczelam brac depakine przytylam 10kg- to byl dla mnie szok, nie moglam dac sobie z tym rady. Az tu nagle przyszla kolej na jej wycofanie ze wzgledu na skutki uboczne i zaczelam brac wlasnioe topamax. Po nim wlasnie schudlam, w sumie to okolo 15kg. Teraz jestem nawet moze troche zbyt szczupla (mi to odpowiada, innym przeszkadza- caly czas slysze "jedz bo jestes za chuda...". A od jakiego czasu bierzesz topamax? Kinga
gość
22-12-2007, 11:20:00

Biorę go dokładnie miesiąc i nic nie schudłam w sumie moze kilogram jakiś ... ale jem normalnie nie czuje zebym nie była głodna. Ty jadłas i chudłas? powiedz jak to będzie u mnie , bo ja już sie załamuje ,.... strasznie chciałabym schudnac
gość
22-12-2007, 16:46:00

Nie jadlam, bo nie odczuwalam uczucia glodu; zatem nie tracilam wagi ot tak tylko po prostu bylo to spowodowane tym ze malo jadlam, a niekiedy w ogole... Nie powinnas miec takiego podejscia, zalamywac sie- to chyba dobrze ze nie wystepuja skutki uboczne bo jednak to jest dzialanie nieporzadane. A w ogole nie zauwazylas ze zmiejszyl Ci sie apetyt? Juz nie pamietam jak bylo w moim przypadku, po jakim czasie zauwazylam zmiany, ale moze nie jest to odczuwalne az tak szybko.
gość
22-12-2007, 19:25:00

mi własnie sie nie zmnieszył jak narazie, jem normalnie a nawet dużo ja w sumie czasem jem jak nie jestem głodna.... Może jeszcze za wczesnie na skutki uboczne , ja wiem ze powinnam sie cieszyc ale akurat ten rodzajs kutku ubocznego bylby dla mnie zbawieniem ,... , Pozdarawiam serdecznie Ula, a myslisz ze jak bede brała dalej ten lek to bede chudła? albo zmieni to cos? u wszystkich osob wystepuje spadaek wagi ?
gość
22-12-2007, 20:16:00

Nie wiem czy u wszystkich, ale z tego co juz czytalam, a czytalam sporo na niejednym forum, to nie kazdy zaobserwowal u siebie spadek wagi, ale z pewnoscia wiekszosc. Wydaje mi sie ze juz powinnas odczuc jakies zmiany albo przynajmniej juz wkrotce
gość
22-12-2007, 20:46:00

ok dzieki mam nadzieje ze to wkrótce nastapi ..... a nadal bierzesz topamax ?
gość
22-12-2007, 21:26:00

Tak, biore i nie zapowiada sie na to zebym w najblizszym czasie przestala go brac
gość
23-12-2007, 14:29:00

a chudniesz nadal ? wiesz ja myśle że zostawie może swój nr gg i jak byś miała ochotę albo czas odezwać sie i coś wiecej pogadac to napisz 5696984. Tam można się wiecej dowiedzieć.
Dzięki za informacje, pozdrawiam serdecznie Ula
gość
31-12-2008, 14:13:00

Witam - mam ten sam problem co wiekszosc z Was i warto sie podzielic przygoda z Topamaxem.Jest to dobry lek na padaczke i utrate wagi jednak ja dostałam po nim psychozy i depresji. Juz półtora roku nie moge sie ogarnoać. Mówiac krótko - ledwie przezyłam. Miałam po tym mysli samobójcze i omamy (czyli wewnetrzne głosy co do mnie mówiły - psychoza)branie tego leku jest bardzo niebezpieczne, uszkadza poważnie psychike choc na padaczke jest dobry.Juz napadów nie mam
Od kiedy opowiedziałam lekarzowi o problemach psychicznych natychmiast wycofał topamax i biore Lamitrin - jest lepiej....
gość
12-01-2009, 08:01:00

JA tez otrzymałam topamax na niby padaczkę--- pisze tak bo sami tak mowia ,bo nie wiedzą co mi jest , mam zawroty głowy i uczucie jakbym zaraz miała zemdlec ,tak jest rok, eeg wykazało niby padaczkę, podano tegretol, po 3 miesiącach , czyli teraz okazało sie ze niby eeg sie pogorszyło, podali mi tydzien temu topamax-----------------SZOK DEPRESJA, MYSLI ,SAMOBÓJCZE-CHOCIAŻ KRÓTKO----TAK Z 15 minut z mną coś chodziło,, ale taki strach, dziecko było w domu, wczoraj szłam do koscioła i patrzyłam w lustro a miałam wrażenie że stoję obok i do tego straciam czucie pod powiekami nie mogłam sie umalowac, dzis ide do lekarki o zwariuję od tego leku,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: