Reklama:

wodogłowie-zastawka drenująca (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-07-2009, 10:44:00

Witam. Od Twojego ostatniego postu na tym forum minęły już prawie dwa miesiące. mam nadzieje, że z Tobą wszystko w porządku. Pisałam do Ciebie na maila, którego znalazłam na innym forum. Liczę na to, że dotarł do Ciebie i że skontaktujesz się ze mną.
Pozdrawiam serdecznie.
m
Początkujący
15-07-2009, 10:56:00

hej a kim jesteś
Sebastian
Początkująca
15-07-2009, 11:28:00

witam wszystkich!

Rozczytuje sie w opiniach na forum i widze , ze borykacie się z podobnymi problemami co my. Mam ogromną prośbę- poszukuję kontaktu z prof. Janem Talarem. Prawdopodobnie prowadzi on już własną klinikę, nigdzie jednak nie ma upublicznionych telefonów. Mo szwagier od 1,5 miesiąca przebywa na IT w stanie wegetatywnym...chętnie też poczytam o innym placówkach( matejka1984@tlen.pl)
Asia
Początkujący
13-08-2009, 09:02:00

Witajcie moi kochani dawno się nie odzywałem na tym forum ale niestety ostatnio nie miałem za dużo wolnego czasu ponieważ cały czas chodziłem po lekarzach bo niestety moja zastawka nie działa i jest wymagana pilna operacja przynajmniej tak twierdzi 2 chirurgów dziecięcych i 1 neurochirurg ale opinie neurochirurga mam z forum medycznego w życiu codziennym już nie jest tak łatwo ponieważ żaden lekarz nie chcę mnie przyjąć do poradni neurochirurgicznej ponieważ nie ma miejsc jestem umówiony z Neurochirurgiem dopiero na 1 września bo wcześniej mnie nie przyjmą bo nie ma miejsc a niestety mój stan zdrowia zamiast się poprawiać to się pogarasza coraz mocniej boli mnie głowa klatka piersiowa i dren od zastawki i tak mi się wydaje że dren od zastawki staje się coraz grubszy nie wiem czy to może być spowodowane poniżej przedstawiam opinię Neurochirurga i Chirurga Dziecięcego bardzo was proszę o pomoc i sugestie co ja mam w takiej sytuacji zrobić bo niestety już nie mam sił czekam na waszą pomoc oto moje opinię na początek opinia Neurochirurga

Po rozmowie z neurochirurgiem uzyskałem następujące informacje. Zdanie dotyczące "odpływów obocznych" jest niezrozumiałe i prawdopodobnie wynika z nieporozumienia. Trzeba to wyjaśnić w rozmowie z lekarzem, który użył tego stwierdzenia. Dane kliniczne i badanie CT wskazuje na niedrożność układu zastawkowego. Można to zweryfikować wyłaniając dren dootrzewnowy (zakładając, że płyn mózgowo-rdzeniowy znajduje się w zastawce, którą w zależności od modelu można również nakłuć). Zastawka założona w 1988r. jest najprawdopodobniej niedrożna już z racji czasu trwania drenażu. Zwykle zmiana jest wymagana po 6latach. Sądzę za lekarz założył sprawdzenie stanu starego układu i ewentualne założenie nowego w czasie jednego znieczulenia.

Opinia Chirurga Dziecięcego

Mój ojciec jako chirurg twierdzi że to jest dysfunkcja zastawki i podejżewa już poprzez to że masz bóle w klatce piersiowej że mogła się przemieścić gdzieś w którąś komore serca ale nie jest tego na 100 % pewien bo nie widział zdjęcia rtg klatki piersiowej.Według niego powinni odrazu połozyć cię do szpitala poprzez zwykłego nawet lekarza rodzinnego i tam porobić wszystkie badania stwierdzające jak przebiega dysfunkcja zastawki czy jest zapchana czy się dren rozdzielił czy poprostu wdało się zakażenie bo to jest bardzo ważne. Bardzo niebezpieczne jest dla Twojego mózgu czekanie na jaką kolwiek decyzje nie leżąc w szpitalu gdyż twoje komory moga ulec uciśnięciu i może dojść do udaru(wylewu). Poiedział jeszcze że absurdalnym było przez 21 lat nie wymienić ci zastawki do otrzewnej gdyz te są bezpieczniejsze.Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki by jak najszybciej Ci ją wymienili i by wszystko się dobrze skończyło i by przestało boleć.

CZEKAM NA WASZE OPINIĘ

Sebastian
gość
14-08-2009, 12:03:00

Witam Cię Sebastianie.
Próbowałam nawiązać z Tobą kontakt; tu na forum a nawet pisałam do Ciebie maila. Zmartwił mnie brak odpowiedzi ale skoro odezwałeś się jestem już spokojniejsza.
Mój chłopak znajduje się w podobnej co Ty sytuacji z tą różnicą, że operacji wszczepienia zastawki został poddany już jako dorosły.
Zastawka ta nie funkcjonuje od prawie dwóch lat jednak nie może on uzyskać pomocy mimo wielu, bardzo wielu prób.
Nie chciałabym ujawniać zbyt wielu szczegółów publicznie.
Jeśli chciałbyś nawiązać kontakt podaję mojego maila: mishamisha@mixbox.pl

Pozdrawiam i liczę na to, że się odezwiesz.
gość
20-10-2009, 18:47:45

Mój synek ma zatawkę od 2 miesiąca życia niestety wdała się infekcja jakaś bakteria zwana ziarniakiem i dziś miał operacje usunęli mu cała zastawkę i został mu założony dren zewnętrzny z tego co wiem to będziemy czekać aż wyleczą go z tego zakażenia i prawdopodobnie na nowo założą zastawkę ale czy tak będzie nie mam pojęcia jeśli ktoś miał podobną sytuacje bardzo bym prosiła o kontakt czarna1984@op.pl
Początkujący
04-01-2010, 09:57:10

Od tego momentu trochę czasu już mineło ale ja niestety nie czuje się nadal najlepiej nadal mam mocne bóle głowy ból w klatce piersiowej mi ustąpił a nawet byłem z klatką piersiową u lekarza rodzinnego żeby mi sprawdził czy czegoś nie mam.Miałem wykonane RTG klatki i opis i zdjęcie mam wzorowe nie mam żadnych zmian które by świadczyły o tym że ze zastawką jest coś nie tak.Jestem cały czas pod kontrolą poradni Neurochirurgicznej w Poznaniu na marce 2010 będę miał tomografię głowy chociaż sam nie wiem po co mi ta tomografia głowy skoro Neurochirurg z Jarocina tak mnie wyzywał że nie wiem co że ja mu zawracam głowe takimi problemami jak on ma bardzo dużo pacjentów z poważnymi problami a nie przychodzi jakiś młody chłopak i mówi że mnie głowa owszem stwierdził że zastawka jest niedrożna ale on nie widizi u mnie potrzeby nowej zastawki myślałem że mnie szlak z tym wszystkim trafi naprawdę ja mam dość tych mocnych bólów głowy i się strasznie boję.W poznaniu jak pokazałem zdjęcie TK głowy( to samo zdjęcie widział neurochirurg z Jarocina) to w poznaniu mi powiedzieli że to zdjęcia mam już niekatualne i przyadało by się nowe a najepiej rezonans magnetyczny więc ja się pytam po co mnie wyzywał neurochirurg z jarocina on mi powiedział że na tym zdjęciu on nie widzi cech aktywnego wodogłowia w poznaniu pani neurochirurg całkiem co innego mi powiedziała.Ja się strasznie boję o swoje zdrowie i nie sam już co o tym myśleć do szpitala jak nie trafiłem tak nie trafiłem skierowanie ma pani neurochirurg w Klinice Neurochirurgii ponieważ ja chodzę tam do poradni Neurochirurgicznej i naprawdę nie wiem po co jest mi ta tomografia głowy bardzo was proszę pomóżcie mi bo ja naprawdę nie wiem już co mam myśleć o tym wszystkim i starsznie się bokę poózćie mi bardzo was proszę pomóżcie czekam na wasze nowe opinię
Sebastian
gość
16-02-2010, 10:03:12

Witam.

Ja też mam założoną zastawkę komorową-otrzewnową. Od 2000 roku. Praktycznie od samej operacji aż do dziś mam częste bóle całego układu drenującego. Do tego stopnia że podczas ataku tego bólu nie mogę oddychać. Najgorzej boli mnie szyja i klatka piersiowa. Jak zgłaszałam to neurochirurgowi który mnie operował, to śmiał się z tego i mówił że pierwszy raz słyszy o czymś takim. Naprawdę bardzo śmieszne.

Od kilku miesięcy mam wrażenie jakby mi się mózg gotował, czuję gorąco w głowie. Na to mój lekarz też nie potrafi odpowiedzieć.

Ja już nie wiem gdzie mam szukać pomocy.
...
Początkujący
17-02-2010, 10:32:34

Witaj to raczej prawdopodbnie objawy nadciśnienia wewnątrz czaszkowego a powiedz mi kiedy ostatnio byłeś u neurochirurga i wogóle w jakiej klinice się leczysz czekam na odpowiedź i pozdrawiam.A mas jakieś problemy z pamiecią i koncentracją?
Sebastian
gość
20-02-2010, 13:18:37

Witam.
U neurochirurga bylam 3 miesiace temu. Zglaszalam mu moje dolegliwosci, ale mam wrazenie jakby mial to gdzies. Leczylam sie dotychczas w Klinice AM w Bydgoszczy, ale teraz mam zamiar udac sie do Grudziadza, moze tam mi pomoga jakos.
A co do pamieci i koncentracji, to mialam problemy juz po samej operacji i trwaja one do dzis niestety.... No i nie licze juz na jakakolwiek poprawe.

Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: