Reklama:

wodogłowie-zastawka drenująca (22)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2009, 18:20:00

szeroka komora IV do 2,0 cm. Gęstośc struktur mózgowia w badaniu TK W GRANICACH NOrmy. Przestrzenie płynowe przymózgowe nieposzerzone. Wymioty raz w tyg. gorączka. Nie zdążyłam zapisać numeru , proszę podać na email dario38@buziaczek.pl ewent. komórkowy
Początkujący
24-05-2009, 19:02:00

I jak idzie ucisnąć albo czy macie u siebie szpital to jedzcie na izbę przyjęć i zobaczycie co wam tam powiedzą czekam na odpowiedź
Sebastian
Początkujący
25-05-2009, 05:32:00

witam i jak się synek czuje dobrze czy źle mój e-mail s.blazejewski@onet.eu czekam na odpowiedź
Sebastian
Początkujący
25-05-2009, 06:29:00

masz chwilkę to zadzwoń do mnie

jeśli będziesz dzwonić z domowego to wpisz 0-724-283-970

a jak z komórki to bez zera ok teraz mam czas do 9:15[addsig]
Sebastian
Początkujący
25-05-2009, 15:11:00

obraziłaś się na mnie że nic nie piszesz
Sebastian
Początkujący
31-05-2009, 10:46:00

dlaczego nic nie piszesz byłaś u lekarza z synkiem
Sebastian
Początkujący
06-06-2009, 16:51:00

ja jadę do neurochirurga w poniedziałek a strasznie mnie boli głowa i mam bardzo napięty drenaż od zastawki a u was co słychać
Sebastian
Początkujący
22-06-2009, 12:06:00

witam byłem w poradni neurochirurgicznej w poznaniu ale lekarz neurochiurg stwierdził że nie widzi tutaj żadnej potrzeby operacji oczywiśćie niedrożność mam nadal ale zobaczy co będzie za 6 miesięcy jeśli mi nie minie to wtedy zadecyduje o zabiegu a tak narazie lepiej nic tam nie ruszać bo nie wiadomo jak sie to może skończyć i dodam że już sam nie wiem co mam myśleć na ten temat przecież po tej wizycie nic lepiej sie nie czuje nadal mnie mocno boli głowa i mam mocny ból w klatce piersiowej i już sam nie wiem gdzie mam sie udać poradź mi co mam zrobić i co nowego u was słychać i jak sie synek czuje pozdrawiam serdecznie Sebastian Błażejewski[addsig]
Sebastian
Początkujący
17-08-2009, 12:08:00

czy osoba chorująca na wodogłowie może zapisać się na prawo jazdy[addsig]
Sebastian
gość
04-07-2010, 18:57:38

Gość 2009-04-25 16:05:00 witam. Sebastian, od 1988 roku minęło trochę czasu i dlatego dziwi mnie,ze nie miałeś dokonywanej co kilka miesiecy kontroli zastawki. W tym czasie ty rosłeś ale zastawka niestety nie. być może się wyleczyłes jakoś sam i udrożniły się wodociągi w obrębie struktur mózgowych, wtedy zastawka rzeczywiście ci nie potrzebna. Ja myslę,że jednak to nie nastąpiło i wspomniane objawy utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Myslę że dren zastawki jest zbyt krótki i wysunął się z jamy otrzewnej

( zakładam,że taką masz zastawkę). wysunięcie się drenu spowodowało wyciekanie płynu mózgowo rdzeniowego pomiędzy powłoki skórne i stąd bóle w okolicy drenu i także płuc ( klatki piersiowej) . Ten płyn w ilosci ok 200-400 ml dziennie wpłuwa pomiedzy powłoki skórne i tam jakoś jest wchłaniany. niestety jakiekolwiek przytkanie tych przypadkowo wytworzonych kanałów powoduje niemozność odprowadzenia nadmiaru płynu i powoduje wodogłowie i bóle głowy. Według mnie powinni ci wymienić tą zastawkę na model pasujący do twojego aktualnego wymiaru, ewentualnie jezeli byłaby taka możliwość to wykonać otwory pomiędzykomorowe w mózgu co eliminowałoby koniecznośc zakladania zastawki w ogóle. Nie znam przyczyny twojego wodogłowia dlatego nie wiem czy u ciebie zadzialałoby takie wchłanianie podobne do naturalnego. Musisz bardzo dokładnie rozpracowac ten temat bo pozostawienie cię bez zastawki w przypadku dalej istniejacego wodogłowia grozi powaznymi następstwami do smierci włącznie. Takie komplikacje mogą zabic w ciągu kilkunastu lub kilkudziesięciu godzin. mój syn miał zastawkę pzrez kilka miesięcy z powodu guza pnia mózgu ( niestety zmarł na nerki) , dlatego temat zastawek dosyć dokładnie znam i konsultowałem z lekarzami. Powodzenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: