Reklama:

uszkodzenia w łydce po przepuklinie (28)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
23-06-2015, 12:03:56

Witam ponownie.
Odebrałem dzisiejszego dnia wynik rezonansu.
Powodem bólu łydki jest przepuklina!
Niestety wystąpila (albo zle została zooperowana) w tym samym miejscu jest mniejsza ale nadal występuje ucisk na prawy korzen nerwowy.
gość
24-07-2017, 12:47:01

Kasia napisz jak sie dzisiaj czujesz. Jestes nadal pod kontrola Debskiego?
gość
28-01-2021, 15:33:05

Witam mam problemy takie jak Państwo z łydka ponieważ są to stare posty może z uwagi na czas jaki uplynol macie już wiedzę i doświadczenie i którym możecie się podzieli co w takiej sytuacji robić by się tego bólu pozbyć za wszystkie rady serdecznie dziekuje
gość
17-07-2021, 06:59:54

Gość 2021-01-28 16:33:05
Witam mam problemy takie jak Państwo z łydka ponieważ są to stare posty może z uwagi na czas jaki uplynol macie już wiedzę i doświadczenie i którym możecie się podzieli co w takiej sytuacji robić by się tego bólu pozbyć za wszystkie rady serdecznie dziekuje
Witam. Nie zaglądałam tu długo. Minęło tyle lat i ja mam się świetnie. Oczywiście, muszę uważać, raz na jakiś czas dopadnie mnie rwa kulszowa i wtedy tylko i wyłącznie oddaje się w ręce Mirosława Dębskiego z Kliniki Pod Tężniami w Ciechocinku. Nie ufam już innym. Tylko on i jego zespół. Terapia manualna działa cuda!!! I to piszę po wieloletnich doświadczeniach. Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale na stronie Dębskiego masz listę terapeutów manualnych, których on wyszkolił na terenie całej Polski, więc jeśli Ciechocinek za daleko to możesz znaleźć gdzieś bliżej swojej miejscowości.
Powinnam codziennie już do końca życia wykonywać zalecone ćwiczenia w domu, niestety czasami się nie chce, zapomina się już o tym co się przeszło, a kiedy dopada ból, to idę po rozum do głowy No niestety tak to jest, gdy się lepiej poczujemy. Ale nawet wtedy, gdy czuje, że coś złego zaczyna się dziać w lędźwiach, wykonuję ćwiczenia i ból mija. Zawsze, gdy ponownie trafię do Ciechocinka, dostaję ***, że ćwiczeń nie robię. Te ćwiczenia bardzo pomagają, to fakt.
To był styczeń, gdy pisałaś/eś, jak się masz dzisiaj?
Pozdrawiam
gość
05-01-2022, 08:43:19

Ja jestem ponad 2 tygodnie po mikrodiscektomii. Ból który doskwieral przed operacją minął ale pojawiło się straszne uczucie zdretwienia stopy łydki i pośladka . Wczoraj doszedł ogromny ból w lydce i takie scisniecie jak było przed operacją. Ja przed operacją jeszcze przed atakiem bólu poszłam na terapię manualną. Lekarz powiedział że to był błąd. I błędem jest manualna terapia tuz po operacji. W szpitalu rehabilitant stwierdził że tak naprawdę żadne masaże nic nie pomoże bo nerw sam musi się zregenerować. I chodzi też o moje nastawienie jeżeli chodzę i noga się mnie słucha to nie powinnam myśleć że jest jak nie moja tylko chodzić podnosić ja do góry robić takie domowe ćwiczenia przy domowych czynnościach no i panować nad stresem i nerwami... W pon idę do poradni rehabilitacyjnej. 28 mam wizytę u operatora. Zobaczymy. Ale wczoraj było ciężko na noc wzięłam sirdalud...
gość
27-03-2022, 20:08:36

Dobry wieczór,
Jak zdrówko po operacji? Boli czy już nie?
Ja miałam operację usunięcia przepukliny 4 tyg temu. Niedawno zaczęła mnie boleć noga a najbardziej łydka. Czuję mrowienie obu łydek jak leżę na plecach. Mam dość. Uważam na siebie a nie jest lepiej.
Początkująca
04-05-2022, 12:06:35

Rehabilitacja i to koniecznie :(
gość
22-06-2022, 07:35:54

Gość 2021-07-17 08:59:54
Gość 2021-01-28 16:33:05
Witam. Nie zaglądałam tu długo. Minęło tyle lat i ja mam się świetnie. Oczywiście, muszę uważać, raz na jakiś czas dopadnie mnie rwa kulszowa i wtedy tylko i wyłącznie oddaje się w ręce Mirosława Dębskiego z Kliniki Pod Tężniami w Ciechocinku. Nie ufam już innym. Tylko on i jego zespół. Terapia manualna działa cuda!!! I to piszę po wieloletnich doświadczeniach. Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale na stronie Dębskiego masz listę terapeutów manualnych, których on wyszkolił na terenie całej Polski, więc jeśli Ciechocinek za daleko to możesz znaleźć gdzieś bliżej swojej miejscowości.
Powinnam codziennie już do końca życia wykonywać zalecone ćwiczenia w domu, niestety czasami się nie chce, zapomina się już o tym co się przeszło, a kiedy dopada ból, to idę po rozum do głowy No niestety tak to jest, gdy się lepiej poczujemy. Ale nawet wtedy, gdy czuje, że coś złego zaczyna się dziać w lędźwiach, wykonuję ćwiczenia i ból mija. Zawsze, gdy ponownie trafię do Ciechocinka, dostaję ***, że ćwiczeń nie robię. Te ćwiczenia bardzo pomagają, to fakt.
To był styczeń, gdy pisałaś/eś, jak się masz dzisiaj?
Pozdrawiam
Czy mogłabyś proszę opisać te ćwiczenia?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: