wszystko zalezy co powiedzial ci lekarz robiacy usg glowki i prowadzacy pediatra oraz neurolog,wiem ze takie poszerzenie jest skutkiem niedotlenienia podczas podoru z byc moze niewielkim wylewikiem,lekarka mi powiedziala ze z reguly takie rzeczy sie goja i nie maja wplywu na dlaszy rozwoj dziecka ale musi ono byc napewno rehabilitowane,ten plyn o ktorym piszesz ze jest szer 7mm wcale nie musi sie poszerzac i wcale nie musi od razu byc wodoglowie,duza glowa jest sprawa rowniez dziedziczna,siatki centylowe powinny byc zmieniane co 10 lat ze wzgeldu na rone tempo rozwoju dzieci,ja wczoraj bylam przez przypadek u swojej lekarki po recepte powiedziala ze moja corcia poprostu ma taki urok ze ma duza glowke bo wogole jest duzym dzieckiem,ale pieknie sie rozwija i nie ma sie co czepiac,popatrzu siebie w rodzinie moze ktos ma duza glowe?ja stwierdzilam ze moja domi odzedziczyla po tacie i dziadku,lekarka mi pwoiedziala ze wazne jest w jkaim tempie przyrasta obwod glowki a nie jak ona jest duza,mojej domi rosla do 6 m-ca po 1,5cm teraz zauwazylam ze troszke zwolnila,napisz jakie pozostale parametry tj dlugosc waga twojego synka