Czesc Iwonko
Napewno to bedzie sepasa,moja maz miał ja takze i lekarze nic nam nie powiedzieli tylko ze on umiera i mamy sie z nim pozegnac hehehe:) A z wypisu szpitalnego jak wół posocznica no ludzie to cos nie halo,nie powiedza ci lekarze kochana nic kompletnie,ja juz mam uraz do nich wszystkich dziekuje im tylko ze zycie mu uratowali choc trzy razy go usmiercali:)
Choroba mojego Michała trwa od 16 miesiecy,Michał doznał urazu mozgowo-czaszkowego
wylew jednym słowem:(
Do tej pory nie mowi,nie siedzi,nie chodzi,swiadomosc dopiero odzyskuje po woli,uczy sie wszystkiego,jak dziecko i z tym musicie sie liczyc,ze tatus moze byc jak mały chłopiec i wasza w tym rola aby go tak nie traktowac,traktujcie go jak zdrowego chłopa jak ja to mowi,poniewaz gdy bedziecie sie milusic przy nim do nigo on tak to zakoduje i bedzie wtedy raban dopiero,tak wiec jak tylko tato otorzy oczka zaczynajcie małymi krokami tatusia pobudzac,wszystkim muzyka,zdjeciami,rozmowa dotykajcie jego rak głaszcie tatusia,i co najwazniejsze traktujcie jak dorosłego:)
mam juz obycie w tym,moj maz jest troche zdziecinniały ale on dopiero co odzyskuje swiadomosc niektorych spraw i rzeczy,czyli sam chce jesc nie wazne czy trafi do buzi czy nie i tak wkolko,wszystko go interesuje zabiera z rak wprost wyrywa hehehe,ale powiem jedno kocham go takim jakim byl i jakim stał sie teraz,walcze o jego dobro do konca,to on pokazał sile walki o zycie,i teraz trzeba mu je ułatwic:)
A co to tatusia,jak najwczesniej po infekcji
rehabilitacja ruchhowa,poniewaz wszystko mogł zapomniec i kosci takze sie zastały,miesnie zanikaja:(
Druga sprawa uwazajcie na odlezyny lepiej juz teraz posprawdzajci e bo wam i tak nie powiedza tak jak nam ,tylko jak nam michała zwiezli na neurologie z OIOMU to myślałysmy z tesciowa najpier ze zawalu dostaniemy a potem ze te piguły z OIOMU zatłuczemy,mial odlezyne na kosci ogonowej wielkosci piesci,piesc spokojnie by tam weszla,wyczulam was na to uwazajcie:(
Pisz kochaniutka jak tylko chcesz i kiedy chcesz pytaj o wszystko pomoge jak tylko mi sie uda:)
Jestem z wami poniewaz wiem co to znaczy:)
Karola