Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-12-2017, 19:53:15

Witajcie. Ja się dowiedziałam w Październiku poprzez badanie TK że mam torbiela szyszynki o wymiarach 16mm × 19mm. Ciągle boli mnie prawa strona głowy. Czasami mam tak silne ataki ze po prostu niewiem co mam robić. Obecnie przyjmuje leki o nazwie " Memotropil " i w zeszłym tygodniu jeszcze jeden " Plantazinum " głowa nadal boli. Jestem coraz słabsza. ....
gość
09-12-2017, 09:51:34

Witam mój syn ma 16 lat i odebrałam wyniki z rezonansu "drobna torbiel szyszynki 12x10x8 mm z drobnymi zwapnieniami .niewielkie poszerzenie płynowej przestrzeni przymózgowej przy przednim biegunie płata skroniowego lewego do 4 mm.zaniki korowe na sklepistosci brzmi bardzo poważnie .bardzo sie boję !!!
gość
22-01-2018, 22:10:51

Witam
Wlasnie dowiedzialam sie ze mam torbiel szyszynki 3mm/6 , nawet bym o tym nie wiedziala ale od tygodnia mam ciagly szum w glowie. Czasami taki mialam jak bylam zmeczona przed snem. Teraz mam go ciagle, czy to od torbieli? Pomozcie.
gość
24-01-2018, 20:02:10

Cześć, mi lekarze (a odwiedziłam już ich wielu) mówią że torbiel to wada wrodzona tak jak np. odstające uszy i ona nie jest przyczyną moich dolegliwości. Sama już nie wiem czy faktycznie mają rację, czy zwyczajnie nie ma jak tego leczyć a operacja to ostateczność stąd jej unikają.
gość
24-01-2018, 20:26:36

Mi na przestrzeni lat z dwóch zrobiła się jedna. Połączyły się i tworzą torbiel. To jest coś pozapalnego. Gdyby było od urodzenia, to by nie rosło, nie zmieniało rozmiaru, lokalizacji itp. Tak to widzę...
gość
26-01-2018, 18:09:24

Pytanie czy na przestrzeni tych lat korzystałeś z tego samego resnansu, bo niestety sprzęt sprzętowi nierówny i mogłoby być tak że to ciągle ta sama torbiel tylko różnie opisana. Ja np. na przestrzeni 3 miesięcy miał robione 2 rezonase w tym samym miejscu i za pierwszym razem opisanego torbiel a za drugim nie. Już się nawet ucieszyłam że może jej nie mam, że zniknęła. Niestety okazało się, że Pani Doktor, która dokonywała drugiego opisu uznała torbiel za nieznaczącą dlatego o niej nawet nie wspomniała. Z tego co mi wiadomo w zależności od jakości sprzętu też różnie to może wyglądać.
gość
13-03-2018, 18:54:03

Witam, dość nie dawno dowiedziałam się ze mam drobny torbiel szyszynki o wymiarach 0,4 cm, oraz jakies lejkowate odejście drobnego naczynia. Czy miał ktoś może podobny wynik i co na to wszystko lekarz ?Lekarz powiedział ze narazie mam sie nie martwić, natomiast zalecil zrobienia jeszcze dokladniejszego badania czyli Rezonans Magnetyczny. Dodam ze mam czasami zaniki pamieci, dezorientacje w terenie, brak koncentracji. Pogorszenie sie wzroku na prawe oko.Czy miał ktoś może podobny wynik i co na to wszystko lekarz ?
gość
14-03-2018, 13:42:43

to jakie mialas badanie co to wykryło?
gość
14-03-2018, 20:51:43

Miałam wykonaną tomografie głowy z kontrastem.
gość
25-03-2018, 16:49:11

Witajcie. Mam prośbę wielka do osob które pisały kilka kat temu tutaj lub nawet rok temu. Prosze dajcie znac jak z Waszym zdrowiem. Jak sie czujecie? Od stycznia wiem o torbieli szyszynki 8 mm zwapniona. Boli mnie głowa po srodku czoła takie kłucie. Do tego problemy z widzeniem akomodacja, chodzeniem..czuje ze płynę a nie Ide. Lekarz mowi ze to torbiel i ze za wcześnie na operacje. Kiepsko sie czuje. Boje sie. Wpadłam w depresje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: