Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-11-2010, 14:37:59

Byłam dzisiaj u lekarza i jednak dostałam antybiotyk- deoxycykline . Nie wiem czy wiecie, ale borelioze przenoszą również niektóre komary i muchy końskie...
Co do ciśnienia, to nie biorę żadnych leków, ale muszę to skonsultować , bo czasem już nie daję rady. Ciężko jest tak żyć...
gość
10-11-2010, 14:42:13

wpis powyżej - Majka
gość
10-11-2010, 21:28:48

Ja tez na poczatku nie bralam lekow. Cisnienie skakalo kilka razy w miesiacu. Lekarze mowili ze to na tle nerwowym, zeby sie nie matrwic. Potem coraz czesciej. Ale czasem spadalo. Pozniej musialam zaczac brac tabletki.
Ale dziwne jest to ze wystarcza mi mala dawka leku i jest wszysto OK.
Nawet kardiolog u ktorego bylam, stwierdzil, ze wcale nie mam nadcisnienia, poniewaz taka dawka leku jaka biore nie ma efektu terapeutycznego (1,25 polprilu i 1,25 apo amlo).

Po tej rozmowie odstawilam lek i cisnienie znowu skakalo do 150/100. Zrobili mie wtedy holtera cisnieniowego. Kardiolog byl pewny ze wynik bedzie dobry i zdziwil sie ze jednak srednia dobowa wyszla za wysoka. Kazal brac leki i czekac. Moze kiedys spadnie...
Dlugo nie moglam sie pogodzic z tym nadcisnieniem. Nie wierze ze mam je tak z niczego. Ale z drugiej strony nie jest bardzo wysokie i wlasciwie niczym nie zagraza jak sie je kontroluje.
Dalam troche na luz i bede dzialac rozwaznie na spokojnie, choc wiązę to wszystko z torbielą.

Majko, a co do boreliozy to sie tak nie zadreczaj. Wez leki i odpoczywaj. Bedzie dobrze. Musimy nastawiac sie pozytywnie, bo inaczej zameczymy sie psychicznie.

Ja wlasnie wrocilam ze spotkania z kolezanka. Napilam sie piwka i czuje sie lepiej

Pozdrawiam
Abi
gość
11-11-2010, 16:10:30

staram się nie zadręczać, ale jak wiadomo nie zawsze się da...chociaż bardzo sie staram. może jutro dowiem się czegoś więcej. Czy nie uważacie, że dwutygodniowa terapia antybiotykiem to trochę za krótko?- taki czas zalecili mi lekarze.
gość
11-11-2010, 16:22:52

oczywiście jak zawsze zapomniałam się podpisać- Majka;)
Początkująca
13-11-2010, 21:31:25

Oczywiście, że za krótko, conajmniej 4 tygodnie, może kilka miesięcy, nie chcę Cię straszyć, ale poczytaj sobie o boleriozie to będziesz wiedziała jakie to świństwo.
Może nie zaśmiecajmy tego wątku boleriozą, ok ?
gość
14-11-2010, 14:54:48

oczywiście . wszystkich przepraszam za to;)
Majka
gość
21-11-2010, 17:11:49

Witam wszystkich serdecznie mam pytanie czy zna ktoś dobrego neurochirurga zajmującego się torbielem szyszynki??? 2 lata temu wykryto mi torbiela co pół roku mam kontrolny rezonans i wyniki się pogarszają w tej chwili torbiel ma 2cmX1.5cmX1.2 przylega do blaszki czworaczej i wydatnej żyły Galena. Ponadto mam wydłużoną gałkę oczną. Czuję się kiepsko mam straszne bóle głowy i coraz większe problemy ze wzrokiem. Bardzo proszę o namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga.Pozdrawiam
gość
21-11-2010, 18:40:25

Witam.
Ja wybieram sie we wtorek do dr Tybora do Łodzi.
Mnóstwo osób chwali tego neurochirurga.
Operował ludzi z takimi zmianami jak nasze.

Pochlebne opinie slyszalam tez o dr Koziarskim z Warszawy.
Kontakty telefoniczne wyszukasz w internecie.

Moja torbiel ma 9x9x7 i juz mam dosyc objawow z tym związanych.
Napisz cos wiecej jak mozesz o swoim samopoczuciu. W jakim okresie czasu urosła Twoja torbiel?

Ja mam lekko wysunięte lewe oko. Czasem kiedy czuje sie bardzo żle oko jest wywalone bardziej. Do tej pory nie znalazłam innego wytłumaczenia tego stanu - oprócz torbieli. Zobaczymy co powie lekarz.

Majko napisz co u Ciebie. Jak się czujesz?

Pozdrawiam serdecznie
Abi
gość
22-11-2010, 20:16:08

ja też mam wypchnięte oko o bodajże 2 mm i jakąś zmianę przy szyszynce prawdopodobnie torbiel. no i okulistka zapewniała że to są dwie różne sprawy.. ja już nie wiem co o tym myśleć...

No i czy wy macie na opisie mri konkretnie że macie torbiel czy zmianę przypominającą torbiel??

nowaa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: