Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-11-2010, 20:39:37

witam,
czuję się słabo teraz doszły bóle stawów . Głowa boli mnie ciągle . Jestem tym wszystkim tak zmęczona i zdenerwowana , że jak ostatnio byłam u neurologa (dr.Nadgrodkiewicz), to przepisał mi Lexaton. Powiedział, że mi pomoże , będę się lepiej czuła psychicznie. faktycznie mi pomaga. Ostatnio obserwuje swoje źrenice... Moja lewa źrenica jest większa od prawej. Nie wiem jaka tego przyczyna. mówią, że to może być związane z nerwicą ,( której nadal nie mam zdiagnozowanej) lub ze zmianami w mózgu.

Staram się tym wszystkim nie przejmować . Szkoła... Ciężko mi normalnie funkcjonować z tymi wszystkimi chorobami i obowiązkami w domu, No nie jest za ciekawie...

piszcie co u was wszystkich słychać;)
majka16
Początkująca
23-11-2010, 08:26:17

Hej to ja pisałam teraz przed Majką, może ktoś napisać na ten temat co napisałam, proszę.
Mnie znowu zaczyna boleć/uciskać głowa z lewej strony, po tej stronie mam wytrzeszcz.Miałam tak jak się dowiedziałam o "tym" wszystkim, przez prawie 2 tyg bolało a raczej przeszkadzało ta lewa strona-wbiłam se coś do głowy że tam coś jest i mi przeszkadza, podejrzewam że to na tle nerwowym, bo jak zaczęłam se tłumaczyć że tylko torbiel itd to przeszło, a teraz znowu mam nerwy na co dzień i to jakby wróciło ktoś tak ma?
Ogólnie za dziecka stwierdzili u mnie że mam nerwicę (a zawsze byłam grzeczna, cicha i spokojna!) ale nigdy nie była leczona...
Majka16 ja od dziecka mam zawsze poszerzone źrenice, może to od torbieli jednak...
pozdrawiam
gość
23-11-2010, 10:30:12

U mnie jeden lekarz opisujacy napisal ze mam torbiel, drugi tez, a trzeci ze to zmiana o charakterze torbieli.

Pewnosci chyba nigdy nie ma...

Co do poszerzenia zrenic. To tez kiedys tak mialam. Trafilam do szpitala z ogromnym bolem glowy i dretwieniem rak. Poszerzenie trwalo krotko. Lekarz w przychodni powiedzial ze to sprawa neurologiczna, a w szpitalu, ze to nerwy.
Ja nie wierze w te nerwy.
W nocy budzą mnie te dziwne uderzenia do głowy.

Wczoraj rozmawiałam z fajna lekarka i powiedziala ze to najczesciej wynik ucisku na naczynie w mozgu. I ja tak to wlasnie odczuwam...

Trzymajcie sie.
Pozdrawiam Abi

Odezwe sie po wizycie u neurochirurga.
gość
23-11-2010, 10:35:12

Majko co to jest ten Lexaton. Lek podwyzszajacy poziom serotoniny?

Abi
gość
23-11-2010, 17:59:39

Pewien dobry terapeuta, powiedział mi kiedyś, że ponad 95% chorób jest opisana jako '' przyczyna nie ustalona lub nieznana''. Jeśli nieznana , to jest ona wiązana ze stresem, nerwami... Nie wiem co o tym myśeć już jestem tak zamotana, że szkoda gadać.
Co do Lexotanu jest to benzodiazepin i jest lekiem przeciwlękowym, który mi bardzo pomaga, pomaga w taki sposób, że czuję się mocniejsza psychicznie. Niestety łatwo można się uzależnić , dlatego na ludzkie lęki, stresy i różnego rodzaju nerwy - chyba nie znajdziemy złoego środka...
majka
gość
24-11-2010, 11:28:20

Witam, dziękuję za nazwiska neurochirurgów teraz będę załatwiać konsultacje.Ja ostatnio coraz gorzej się czuje mam straszne bóle głowy i oczu coraz gorzej widzę. Moja torbiel co pół roku rośnie o kilka mm. nie wiem co robić bo na jedno oko do urodzenia nie widzę i boję sie o drugie.Okulista czeka teraz na opinie neurochirurga. Magda
gość
25-11-2010, 17:43:24

Abi, byłaś już u dr Tybora? Ciekawa jestem, co powiedział odnośnie leczenia, czy proponował operację?
Początkująca
25-11-2010, 20:20:50

Witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam Ostatnio dowiedziałam się, że mój sąsiad miał operacje torbieli szyszynki znaleźli jego w kiepskim stanie. Nie wiedzieli co mu jest zrobili tk głowy i wyszła torbiel. Zrobili mu operacje teraz czuje się dobrze i jest już w domu

Muszę iść do jakiegoś lekarza, który nie zbagatelizuje mojego problemu. A z tego co wiem to tu gdzie mieszkam raczej nie ma dobrych neurologów
Jestem w 6 miesiącu ciąży i nie mam zielonego pojęcia czy mogę rodzić naturalnie, bo jedni mówią, że tak, a drudzy że to jest niebezpieczne, bo podczas parcia występuję wysokie ciśnienie w czaszce.
gość
26-11-2010, 16:41:15

Witam wszystkich.

Bylam u doktora w Łodzi. Zaznaczam ze jestem strasznie skolowana i nie wiem czy Wam to wszystko jasno opiszę.

Doktor bardzo sympatyczny, choć po calym dniu pracy widac bylo ze bardzo zmeczony, ale przy takiej robocie to sie nie dziwie.

Doktor obejrzał moje wyniki 2 rezonansów i zapytał o objawy. Pytal tez czy mam klopoty ze wzrokiem.
Odpowiedziałam ze mam drgania obrazu.

Po bardzo uwaznym obejrzeniu wyników, powiedział, że:
1. od póltora roku torbiel się nie powiększyła
2. w srodku jest sam płyn
3. brzegi torbieli sa gladkie
4. oprocz tego nic innego złego w glowie nie ma.

Ponadto doktor powiedział, że objawy, którymi sie najbardziej przejmuje czyli te moje fale uderzeniowe i hiperprolaktynemia czynnościowa nie sa od torbieli.
- Chociaz przyznal ze torbiele w glowie moga blokowac lub utrudniac przeplyw plynu mozgowo-rdzeniowego.

Stwierdził, że gdyby była 3x wieksza to bylby problem.
Mam sprawdzac sprawy hormonalne.

Weglug niego operacja w moim przypadku jest zbedna.

Troche mnie uspokoil.
Ale niepewnosc i watpliwosci wciaz powracaja...

Zostala mi jeszcze jedna konsultacja. Tym razem w Warszawie.

Piszcie co u Was.

Pozdrawiam
Abi
gość
27-11-2010, 07:57:01

Abi a u jakiego lekarza mozna sprawdzić sprawy hormonalne?? Nikt mi wcześniej o tym nie mówił, a chciałabym to sprawdzić. Moja torbiel ma 3,5 cm na 4,5 cm i nadal sie powieksza i myśle że powinnam sprawdzic hormony. Pozdrawiam Patrycja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: