Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
27-11-2010, 17:07:54

Hormony to zapewne u endokrynologa, ale za nim się do niego udasz bynajmniej prywatnie to radzę zrobić przynajmniej (żeby nie płacić podwójnie za wizytę!) TSH,FT3,FT4 - łącznie ok 110zl, ja jeszcze musiałam anty-TPO i Trab też zrobić.
gość
28-11-2010, 12:20:55

Tak też myślałam że u endokrynologa :P nowaa86 a mogłabyś napisać dokładniej jak to wygląda, tzn. o co chodzi żeby nie płacić podwójnie i napisz co z tym anty-TPO i Trab. Z góry dziekuje za informacje
gość
28-11-2010, 14:14:44

Poczytalam ostatnio o objawach zwiazanych z zaburzeniem pracy przysadki. Okazuje sie ze np. hiperprolamtynemia moze dawac podobne objawy. Sama nie wiem co o tym wszystkim myslec.
We wtorek jade na konsultacje do W-wy. Dam znac co powiedzial kolejny neurochirug.

Ciągle mysle o jednym: czy torbiel powoduje zahwiania hormonalne? Czy zostały one wykrte u mnie przypadkiem, i poprostu mam kilka chorób jednocześnie. Ale jakoś czuje ze przyczyna jest jedna.

Patrycjo, zrób sobie tez poziom prolaktyny bez obciązenia i z obciązaniem. Szczegóły powiedzą Ci w labolatorium.

Do Majki.
Zapomnialam napisac ze neurochirurg wspomnial ze te uderzenia to byc moze jakis wyrzut hormonów. Ale TAK SILNY?
Moze i Ty powinnas zrobic poziom Prolaktyny. Pisze tak poniewaz masz bardzo podobne objawy do moich.
Napisz co o tym myslisz.
Gdybysmy obie miały i torbiel i hiperprolaktynemie to troche to by nam wyjasniło.

Na tym forum gdzies wczesnie tez pisala dziewczyna, ktora ma torbiel i problemy z prolaktyną. Czy to przypadek???

Pozdrawiam serdecznie
Abi
gość
28-11-2010, 21:13:35

witam.
coś za dużo tych przypadków w naszym życiu.
kiedyś myślałam, żeby zrbić poziom prolaktyny, ale lekarze mnie od tego odwiedli... i tak już zostało.
Może powinnam wziąć to pod uwagę ponowne i chyba tak zrobię... kiedy czegoś się dowiem na pewno napisze.
na obecną chwilę , niestety muszę się zająć tą ----boreliozą...

pozdrawiam
majka
Początkująca
29-11-2010, 08:04:15

Nie płacić podwójnie,żeby nie iść na wizytę na której nic Ci nie powiedzą bez wyników ;) musisz mieć przynajmniej tsh zrobione ( ja mam z tym przychodzić na kontrol do endo.)
Te wszystkie badania co podałam to ja miałam zalecone do zrobienia.
Wiecie ile się czeka na wyniki z prolaktyny?u mnie jest tylko prolaktyna, nie ma rozgraniczenia z obciążeniem czy bez...taka "zwykła" wystarczy?
Początkująca
30-11-2010, 16:46:16

A u kogoś z Was występowały bądź występują czerwone plamy na ciele, takie jak przy AZS-czerwone placki,cętki i przesuszona skóra w tych miejscach??
gość
03-12-2010, 15:48:54

witam. od dluzszego czasu mam zawroty glowy. leczono mnie pod roznym katem: laryngologicznym, hematologicznym, neurologicznym. Nie bylo zadnego punktu zaczepienia do dzisiaj kiedy otrzymalem wyniki rezonansu magnetycznego glowy. Wyszlo ze mam torbiel szyszynki o wymiarach 12 x 10mm. Zawroty glowy, uczucie niepewnosci i zmeczenia to glowne objawy. Nie chce byc operowany i czy takie dolegliwosci mozna zniwelowac jakimis lekami? Zbliza mi sie sesja i nie wyobrazam sobie zebym mogl do niej podejsc w takim stanie. pozdrawiam.
gość
03-12-2010, 20:26:07

mam podobne objawy do twoich, większość z nas ma podobne objawy... czy można leczyć je farmakologicznie? lekarze twierdza ,że nie. ponadto w ogólnej opinii torbiel nie powinna wywoływać takich objawów. wiadomo, że ciężko się funkcjonuje, uczy...
konsultowałeś juz swoje wyniki z neurologiem?
jesli nie to domyślam się , że niedługo to uczynisz i na pewno dowiesz się więcej.
będzie dobrze;)
pozdrawiam;)
gość
04-12-2010, 18:47:59

a czy te zawroty glowy utrzymuja wam sie przez dluzszy czas bo ja mam je od ponad 2 miesiecy i to glownie one siadaja mi na psychike i glownie pod nie sie leczylem. istnieje jeszcze mozliwosc ze to wina blednika dlatego biore od tygodnia lek Vestibo ale nie widze poprawy. Moze to wina nerwicy? Niestety zawroty glowy to takie objawy ktore pasuja do roznych ukladanek dlatego caly czas jestem w punkcie wyjscia:( Jak wy sobie z tym radzicie bo mam wrazenie jak bym caly czas byl w innym swiecie? Oczywiscie czekam na wizyty do neurologa i neurochirurga. pozdrawiam.
gość
04-12-2010, 20:48:56

Ja zwroty głowy mam nie przymierzająć od jakiś dwóch lat, a z tym: omdlenia i ciągłe mdłości. Swoją torbiel odkryłam przypadkowo, aczkolwiek nie jest duża dlatego przypuszczam, że nie ona jest przyczyną. Te nasze objawy pasują po prostu do wszystkiego- takie błędne koło, z którego jest bardzo ciężko wyjść.

napisałeś, że to może wina nerwicy? posiadasz takową przypadłość, tzn. czy jest stwierdzona, czy ja leczysz?

jakoś trzeba sobie radzić. Mi pomaga w tym wszystkim lexotan.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: