Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2010, 21:01:09

ludzie żyją z tą chorobą normalnie. Jeżeli podałabyś więcej szczegółów mogłabym Ci bardziej pomóc. Teraz nie powinnaś się martwić. Dasz sobie rade. Właśnie o to chodzi że jesteś młoda. Napisałam do znajomego lekarza. Postaram się odpowiedzieć na twoje pytanie jak najlepiej, ale na razie na twoim miejscu nie zaprzątałabym sobie tym głowy, chociaż zdaję sobie sprawę z tego jak się czujesz. Uważam że torbiel nie jest aż tak poważną chorobą, jak inne raki. Masz młody organizm na pewno dasz sobie rade. Jak tylko uzyskam jakieś informację dam Ci znać. Mam nadzieję że odwiedzisz jeszcze tą stronkę ostatni raz , uzyskasz dobrą odpowiedź i już nie będziesz musiała siedzieć na takich forumach, chyba że będziesz służyła pomocną dłonią .

pozdrawiam i pamiętaj: dasz sobie radę !
gość
24-05-2010, 21:05:08

tu możecie znaleźć więcej info :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szyszynka

podawajcie więcej danych , bez tego słabo mogę wam pomóc .
gość
24-05-2010, 21:16:39

CZTUJĘ :

dariiiiusia015 napisał:
29-07-2008 22:09
witajcie!ja takze mam torbiela,bardzo sie boje.byłam u najlepszego chirurga,ale on ciagle mi powtarza,ze jezeli torbiel bedzie rósł wtedy trzeba bedzie isc na operacje a jezeli nie bedzie rósł wtedy nie obawiajcie sie przezyjecie!!!
Jezeli ma ktos silne bóle z powodu torbiela niech sie ze mna skontaktuje bardzo prosze piszcie na gg5815824
gość
24-05-2010, 21:20:13

udzie spokojnie... tez mam torbiel, w lewej zatoce i to nic takiego. przez 2 miechy bede bral jakies specjalne wysuszajace antybakteryjne krople do nosa, a jak to nie pomoze to usuna go chirurgicznie. w moim przypadku bedzie to wwiercanie sie w zatoki nad pod górną wargą nad dziąsłami... na znieczuleniu miejscowym lub calkowitym, pozniej antybiotyki no i tydzien albo dwa bólu, ale to nas nie zabija, spokojnie :)
gość
25-05-2010, 10:28:14

heyka
Mam na imię Ola i pisałam już Wam, że moja torbiel rośnie.. Mam 16 lat i mieszkam w Kamiennej Górze

Droga Doroto, czy mogłabym Cię poprosić o jakiś kontakt do lekarza, którego polecasz.. bo już kilkakrotnie o nim słyszałam, a nie moge znaleźć kontaktu z nim

mój adres e-mail: olcia_15@op.pl
numer gg:18372245
byłabym Ci bardzo wdzięczna za informacje
pozdrawiam wszystkich gorąco
Ola
Początkująca
26-05-2010, 06:03:31

Do Oli....

Juz Ci wyslalam maila . Mam nadzieje, ze uda Ci sie skontaktowac z doktorem Koziarskim.

Ja pochodze z Lodzi i wiem, ze w Lodzi sa takze swietni neurochirurdzy od szyszynki ale doktor Koziarski jest w Polsce najlepszy. Bede operowana 20 czerwca a do Stanow wracam 28 lipca. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i prosze nie bojcie sie, poniewaz nie kazdy przypadek kwalifikuje sie do zabiegu . Poza tym musimy rozroznic torbiele szyszynki i torbiele okolicy szyszynki. Ja niestety musze sie poddac operacji ale nie boje sie , poniewaz ufam fachowym dloniom mojego chirurga. Odezwe sie jak juz wroce z Polski. Trzymajcie sie !
Początkująca
26-05-2010, 06:07:06

Gość 2010-05-24 23:20:13 udzie spokojnie... tez mam torbiel, w lewej zatoce i to nic takiego. przez 2 miechy bede bral jakies specjalne wysuszajace antybakteryjne krople do nosa, a jak to nie pomoze to usuna go chirurgicznie. w moim przypadku bedzie to wwiercanie sie w zatoki nad pod górną wargą nad dziąsłami... na znieczuleniu miejscowym lub calkowitym, pozniej antybiotyki no i tydzien albo dwa bólu, ale to nas nie zabija, spokojnie :)

Wybacz ale chyba tutaj nie piszesz na temat. Torbiel zatoki nosowej a torbiel szyszynki mozgu to sa dwie odrebne sprawy i zabieg kazdej z nich przebiega w inny sposob. Zycze powodzenia i zdrowia .
gość
26-05-2010, 07:21:17

Początkująca
28-05-2010, 07:29:09

Dzisiaj byłam u Pani doktor neurolog i stwierdziła, że nie ma sensu kontrolować torbieli, bo to wrodzone.
Powiedziała, że dla mojego świętego spokoju mogę ewentualne badanie zrobić za dwa trzy lata.
A wspomnę, że moja torbiel ma 1cm i 1mm i miałam robioną tylko tomografie i nic więcej.
Poprosiłam ją o rezonans magnetyczny, bo te badania są dokładniejsze to mnie wyśmiała.
No i tyle mam z kontroli mojej torbieli heh.
a chciałam tylko te badania:(
gość
01-06-2010, 21:12:04

witam, jestem nowa na forum (Wiktoria :) )
dziś odebrałam wyniki TK rzekomo mam torbiel szyszynki 19mm :( z tego co przeczytałam na forum to raczej dużo. Jak myślicie?
Dostałam od razu skierowanie na rezonans a za tydzień idę do neurologa.

W.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: