Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-11-2009, 15:52:36

Witam U mnie tez 4 lata temu wykryto torbiel szyszynki o wielkosci 1 cm . Wtedy mialam bardzo silny atak migreny z aura. Prawa strona cial mi zdretwaiala, nie widzialam przez chwile, i nie moglam mowic do tego mdlosci i ogolnie prawie mdlalam. Trafilam do szpitala i wtedy wykryto ten torbiel. Lekarz w wypisie wskazal na dalsza obserwacje i powtorzenie badania MRI , ale do tej pory zaden lekarz mnie na takie badanie nie wyslal. Bylam juz u kilku neurologow mowilam ze glowa boli mnie czesto juz nie tak silnie ale mimo wsyztsko jeste to odczuwalne. Ostanio mialam bardzo silny bol glowy ze nie moglam wogole funkcjonowac=( I tak sie zastanwiam czy nie nalezalozby zrobic jeszce raz tego badania . Troche stracilam wiare w lekarzy neurologow.
gość
25-11-2009, 22:25:17

Witam w gronie zmuszonych pokochać torbiel szyszynki! Moja ma 6-8 mm. powoli oswajam się z tą sytuacją, co nie jest łatwe...
czy komukolwiek towarzyszy przy tym ból prawego oczodołu, w dolnej części, nieduża opuchlizna o poranku?
Pozdrawiam wszystkich!
gość
28-11-2009, 21:13:35

Witajcie.We wtorek dowiedziałam się ,że mam torbiel szyszynki. Przeraziłam się okropnie ale dzięki WAM troszkę się uspokoiłam .Moja ma wielkość 11***9***7mm.Od dwóch lat leczę się na migrenę a teraz ,ponieważ bóle głowy się nasiliły dostałam skierowanie na rezonans.Podobnie jak poprzednia osoba mam ból umiejscowiony nad lewym okiem i lewą stronę twarzy mam napuchniętą,rano nie mogę gwałtownie się podnosić ,gdyż mam nudności ,i zawroty i ból głowy.Pozdrawiam wszystkich !!! Ania.
gość
30-11-2009, 10:53:46

Hej mam 17 lat mam torbiela szyszynki czy ktoś może mi odp na pytanie czy to jest groźne ??
gość
01-12-2009, 18:47:03

Moja córka ma 12 lat. Torbiel ma 7 - 9 mm wielkości. Na RMI byłam wiosną 2009 roku. Lekarz kazał kontrolować co roku, więc następna wizyta dopiero wiosną 2010. Córka ma codziennie mocne bóle głowy oraz zawroty. Nie wiem co robić. Proszę o rady. :)
gość
01-12-2009, 22:06:07

Mój neurolog twierdzi,że torbiele wykrywane są przypadkowo ,w dodatku bardzo często(nawet do 40%badanych). Widzę ze wiele osób tu piszących ma dolegliwości typu silne bole głowy,nudności,zawroty.
Nic dziwnego,że dostaliśmy skierowania na badanie MR.
Niewiem jak u was,bo u mnie było wyrażnie napisane,że torbiel nie uciska i żadnych zmian oprucz torbieli nie widać. Ja miałam straszne zawroty,mrowienia w głowie,bole,prawie mdlałam. Wszystkie te dolegliwości minęły mino że torbiel ciągle jest i to nie mała 12 cm, mineły po tym jak zaczęłam walczyć z nerwicą(troche leków, masaże, lepsza dieta i wmawianie sobie że musi być dobrze). Może to prawda że przyczyn bolu głowy nie nalerzy wiązać z torbielą?
Początkująca
10-12-2009, 16:22:58

Witam wszystkich. Ja żyję z wiadomością o torbieli od października . Pisałam już wcześniej , że występują u mnie mdłości, bóle głowy . Czytając wasze posty natknęłam się , że bóle prawego oczodołu też mogą pojawić się od tego. Ja również je miewam dość często. Nie daję rady natomiast z depresją. nerwy mnie wykańczają.
Początkująca
06-01-2010, 14:36:32

witam wszystkich jestem tu nowa ale w tej samej sprawie co wszyscy!!jestem zalamana wlasnie sie dowiedzialam ze moja mama torbiela wielkosci 15 mm. ale oprucz tego ma zaniki podkorowe i zaniki mozdzku jestem zalamana nie wiem co mam robic jak jej pomoc martwie sie o nia ze sie zalamie .dzisiaj odebrala te wyniki zna ktos dobrego lekarze pochodze z Legnicy Pomozcie!!!!!!
gość
14-01-2010, 06:40:34

U mojego syna 8 lat ,też stwierdzono torbiel szyszynki, 5mm przez rezonans.Bardzo sie boję, chociaż nasz neurolog uspokaja.mi to jednak nie wystarcza, i dopisuje sobie czarne scenariusze, tysiąc myśli na minute, to jest straszne mamaania
gość
14-01-2010, 21:06:43

Witajcie mam 25 lat zrobiłem sobie badanie MR głowy i wykryto u mnie torbiel 9,6 mm sa delikatne zaburzenie w widzeniu i uczucie ze zaraz zemdleje biore lucetam na zwiekszenie dopływu krwi do mózgu jest troszke lepiej wczesniej serce mocno waliło ale po kropelkach spokojnie jest gorzej tylko ze swiadomościa tego ze cos w głowie jest mam nadzieje ze to nic grożnego chociaz jak sie czyta te posty to wszystko do głowy przychodzi pozdrawiam jak by co to piszcie na moje gg 6345214 jestem z podlaskiego pozdrawiam gorąco

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: