Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-05-2016, 20:31:33
gość
13-06-2016, 12:25:45

Witam, poszukuje neurochirurga który podejmie sie wycięcia tudzież nacięcia torbieli pajeczynowki 5x3 cm. Bardzo prosze o pomoc i podpowiedz kto to wytnie
gość
13-10-2016, 15:26:26

Witam jestem z okolic Przemyśla. 8 miesiecy temu wykryto u mnie torbiel pajeczynówki 35mm ułozony w tylnej cześci głowy w jakieś pustej przestrzeni. Mam zawroty głowy, uciski i bóle w tylniej cześci. Czasami mam uczucie jak bym miał zaraz upaść ale nic sie nie dzieje i stoje normalnie jest to dość irytujące zwłaszcza że pracuje fizycznie przy budowie domów czesto na wysokości. Prosiłbym o namiary na dobrego neurologa.
gość
07-11-2016, 13:47:53

Czy torbiel pajeczynówki wielkości jabłka może sam pęknąć lub urosnąć?
gość
13-12-2016, 09:42:23

Gość 2007-07-16 09:33:00
Czy wśród wszystkich przypadków torbieli pajęczynówki ktoś ma zeza, którego wcześniej nie miał oraz nakładanie się obrazów?[/CYTAT
Tak moja kuzynka
gość
13-12-2016, 09:47:23

Witam
Moja pasja to skoki z spadochronu.
W wieku 16 lat wykryto umnie torbiel pajęczynówki załamałam się ........
I co mam teraz zrobić !!!!!!!
gość
13-01-2017, 20:40:15

Witam też mam torbiela pajeczynowki platemczolowym 2x4 i od 2 lat mam pisk w uszach i szumy nie wiem co robić byłem u lekarza on mówi że piski to nie od torbiela
gość
11-05-2017, 14:17:06

Zapraszam na http://torbielpajeczynowki.pl - stworzmy razem pozyteczne miejsce dla nowych posiadaczy torbieli ;)
gość
03-07-2017, 09:57:40

Dzień dobry
U mojego brata lata 31 wykryto torbiel pajęczynówki, dość dużą i nieoperacyjną, co stwierdził neurochirurg. We wrześniu mam jeszcze odbyć konsultację z innym neurochirurgiem.
Mam w związku z tym pytanie, może ktoś spotkał się z taką sytuacją żeby to schorzenie w tak drastyczny sposób wpłynęło na psychikę.
Brat nie pracuje, utrzymuje go mama. Siedzi całymi dniami w domu, zamknięty i prawdopodobnie gra w gry komputerowe. Po za tym ćwiczy na siłowni. Zachowuje się trochę dziecinnie wobec moich dzieci, ale nie wiemy czy z powodu guza, czy ma taki charakter. Próbujemy rozmawiać z nim żeby podjął się jakiegoś zatrudnienia, ale on twierdzi że szuka pracy - był na jednej rozmowie, ale go nie przyjęli. Miejscowość w której mieszka jest mała i prawdopodobnie nie chcą go zatrudnić z powodu guza bo wszystkim rozpowiedział że jest bardzo chory (ale ćwiczyć może). Pracował do sierpnia 2015 r. ale miał prawdopodobnie problemy z utrzymaniem pracy (nie wiem na pewno, ale podejrzewam bo ją często zmieniam.) W zeszłym roku zdiagnozowano u niego depresję, bardzo silną. Podjął leczenie, ale po jakimś czasie odstawił leki i nie chciał ich przyjmować, twierdził, że się bardzo źle po nich czuje. W rozmowie sprawia wrażenie zdrowego. Twierdził że ma problem ze wzrokiem i słuchem, po przebadaniu okazało się, że pod tym kątem jest dobrze. Ogólnie mam wrażenie jakby się uwstecznił lekko, ale może po prostu nie jest zbyt bystrym człowiekiem, chociaż czasem mnie zaskakuje. Ma problem z prostymi rzeczami (dla mnie oczywistymi) np. wysłaniem listu na poczcie (nie wiedział kto to jest adresat i nie krępował się mnie o to zapytać przy innych ludziach, może to też wynik długiego zamieszkiwania poza granicami naszego kraju), ale z drugiej strony w rozmowie sprawia wrażenie inteligentnego. Proszę o sygnały jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem.
gość
08-08-2017, 14:11:23

Witam pytanie do osob ktore sa po usunieciu torbiela pajeczynowki (konczy mi sie cierpliwosc) . Kochani jak dlugo dochodzilis ie do siebie po operacji??? Jestem trzy tygodnie po ,chodze jak pijana ,w nosie zrobil sie zolty strup ( zamiast wyplywac zbiera sie w nosie ) przez co ciagle flegma splywa gardlem :(. Po jakim czasie wrociliscie do pracy??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: