Ja miałam większą torbiel Przeżyłam operację. Doszłam do siebie po 3 miesiącach.pracuję,cieszę się życiem. Nie martw się będzie dobrze.
Gość 2007-01-08 19:46:00
ja też interesuję się tym schorzeniem ponieważ bliska mi osoba jest na to chora. tylko właśnie nie wiem ale on chyba coś innego bo u niego torbiel jest miedzy półkulami a pajęczynówka jest gdzie indziej. ale nie o tym chciałam pisać.....zajrzyjcie pod ten link
Ja mam torbiel pajęczynówki i lekarz powiedział mi, że znajduję się ona w samym centrum mózgu
mbirski 2007-04-08 01:15:00
Torbiele pajeczynowki najczęściej wkrywa sie przypadkowo i można się nią nie przejmować. Jednak jeżeli torbiel daje objawy ucisku (najczęściej bóle głowy, padaczka, powiekszanie się w kolejnych badaniach, rzadziej inne) to najlepiej poddać ją leczeniu neurochirurgicznemu, który zwykle polega na udrożnieniu torbieli bądż metodą endoskopową, bądż mikrochirurgiczną i nie jest zbyt skomplikowany. Decyzja co do operacji leży po stronie pacjenta, ponieważ torbiel prawie nigdy życiu nie zagraża, a operacja chociaż mało ryzykowna, to w 100% nie można wykluczyć ewentualnych powikłań.[addsig]
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.