Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (513)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-06-2015, 21:34:35

Ja miałam większą torbiel Przeżyłam operację. Doszłam do siebie po 3 miesiącach.pracuję,cieszę się życiem. Nie martw się będzie dobrze.
gość
25-06-2015, 08:31:40

Jestem tutaj nowa, może ten temat się już pojawiał. Ale czy znacie metodę gamma knife i możecie powiedzieć mi coś więcej na temat takiego leczenia?
gość
25-06-2015, 18:25:26

a czego chcesz się konkretnie dowiedzieć na temat tej metody leczenia? może będę mogła pomóc? znam tą metodę leczenia.
gość
20-07-2015, 14:07:22

Do jakiego dobrego neurochirurga w Szczecinie się udać ?? Torbiel pajęczynówki 4 cm
Początkująca
21-08-2015, 13:24:01

Gość 2007-01-08 19:46:00
ja też interesuję się tym schorzeniem ponieważ bliska mi osoba jest na to chora. tylko właśnie nie wiem ale on chyba coś innego bo u niego torbiel jest miedzy półkulami a pajęczynówka jest gdzie indziej. ale nie o tym chciałam pisać.....zajrzyjcie pod ten link
Ja mam torbiel pajęczynówki i lekarz powiedział mi, że znajduję się ona w samym centrum mózgu
gość
12-02-2016, 22:06:48

moja corka ma 2 torbiele jeden od tylu robaka drugi torbiel pajeczynowki lewego kata .czym to grozi
gość
24-02-2016, 20:10:06

mbirski 2007-04-08 01:15:00
Torbiele pajeczynowki najczęściej wkrywa sie przypadkowo i można się nią nie przejmować. Jednak jeżeli torbiel daje objawy ucisku (najczęściej bóle głowy, padaczka, powiekszanie się w kolejnych badaniach, rzadziej inne) to najlepiej poddać ją leczeniu neurochirurgicznemu, który zwykle polega na udrożnieniu torbieli bądż metodą endoskopową, bądż mikrochirurgiczną i nie jest zbyt skomplikowany. Decyzja co do operacji leży po stronie pacjenta, ponieważ torbiel prawie nigdy życiu nie zagraża, a operacja chociaż mało ryzykowna, to w 100% nie można wykluczyć ewentualnych powikłań.[addsig]
Znałam osobę, która nie wiedziała, że ma torbiela na mózgu. Pękł jej w nocy, gdy spała. Na szczęście jej "krztuszenie się" obudziło męża i ten wezwał pogotowie. W karetce pękł drugi torbiel i kobieta zmarła. Więc wątpiłabym w słowa, że " torbiel prawie nigdy życiu nie zagraża".
gość
06-04-2016, 22:36:39

Po jakim czasie po operacji na torbiel można już spożywać alkohol?
Chodzi mi głównie o to, że zdarzają sie jakieś imprezy okolicznościowe teraz a nie wiem po jakim czasie od zabiegu można dopiero się napić.
Zabieg miałam w połowie marca.
Ktoś się orientuje?
gość
10-05-2016, 20:58:10

. Ja też jestem w podobnej sytuacji ,po badaniu TK głowy okazało się ,że mam niewielki zanik korowo-podkorowy mózgowia. Wynik badania : - u podstawy jąder podkorowych( jądra ogoniastego) przestrzeń płynowa wielkości 1,6 cm ( torbiel pajęczynówki )
- na płacie ciemieniowym (prawym) ognisko hypodensyjne wielkości 0,6cm położone podkorowo ( zmiana niedokrwienia typu lakunarnego ) . Co to znaczy czy to coś grożnego ,mimo że mój lekarz mówi że jest w porządku . Mi się wydaje że nie bardzo ,kiedy mam częste zawroty głowy ,robi mi się nie dobrze i słabnę Pomóżcie co mam robić
gość
14-05-2016, 10:37:38

Witam, prowadzę badania na temat możliwości opieki z zastosowaniem telemedycyny nad pacjentami z różnymi chorobami.
Wypełnienie krótkiej anonimowej ankiety zajmie kilka minut. Z góry dziękuję za pomoc
http://goo.gl/forms/ZCwZ4niXwd

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: