Reklama:

Tętniak tętnicy szyjnej. (48)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2015, 10:13:07

witam,ja tez jestem po operacjach dwóch tetniakow na tetnicach szyjnych.Jeden mial 1 cm i jest po embolizacji a drugi 2,5mm jest zalozony stent.Czuje sie bardzo dobrze,embolizacje mialam w 2011 a stent teraz 11 04 2015 .Obie operacje przeprowadzil dr Zapasnik i drSzajner bardo dobrzy specjalisci .prosze pisac jesli ktos potzebuje kontakt do tych lekarzy,dr Zapasnik nie odmawia pomocy i zajmuje sie nawet bardzo trudnymi przypadkami pozdrawiam Dorota
gość
22-10-2015, 00:04:20

Witam,
gorąca prośba do p. Doroty bardzo proszę o namiary do dr Zapaśnik i dr Szajner, mąż ma zdiagnozowane tętniaki na tętnicach dogłowowych i jeden z nich jest trudny - duży i osełkowaty, chcielibyśmy zasięgnąć opinii innego lekarza , pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
24-01-2016, 21:31:21

Pani Doroto.
Pani Doroto,
Bardzo proszę o namiary do dr Zapaśnik i dr Szajner
gość
25-01-2016, 12:31:30

Namiary na dr Zapaśnika
http://www.uck.gda.pl/index.php/lecznictwo/132-zaklady/radiologii
Ale najlepiej wynaleźć numer telefonu do sekretariatu nie do rejestracji na radiologie i probować z nim porozmawiac telefonicznie
Jest to bardzo otwarty człowiek na pomoc. Poniewaz do radiologa nie ma w szpitalu mozliwosci umawiania sie na konsultacje, mozna sprobowac sie zobaczyc z nim ,,, tak "z ulicy"
gość
25-08-2016, 12:22:25

Ja jestem.po.embolizacjo. moje zycie przewrucilo się na łeb na szyję lekarz powiedział.ze.mogę do 10kg tylko dźwigać wiec.musiałam zwolnić sie z.pracy mi wiec jestem na bezrobociu i.dupa ale zdrowa.chciałem leciec.na wakacje samolotem.ale chyba.Nie.polecę bo.Nie wiem.czy.z tętniak.mozna lecieć?
gość
25-08-2016, 12:24:34

MNIE oferował doktor Banach z Krak szpital świętego Rafała polecam
gość
06-09-2016, 21:12:52

Od 3 lat mam zawroty głowy zwiazane ze skręcaniem szyi i opuszczaniem glowy. Laryngologicznie, kardiologicznie czysto, jestem zdrowa jak rydz, tylko te zawroty glowy. Czasem mam tez rozmazany wzrok i zdretwiala twarz, szum w uchu, wszystko dotyczy lewej strony glowy. Jak u was sie objawialy tetniaki i jakie badania trzeba zrobic? Teraz dostalam skierowanie do angiologa, ostatnia szansa, żeby znalezc przyczyne, bo pomyslow brak. Karo
Początkująca
18-10-2016, 20:54:46

Mam pytanie do osób z tętniakami; czy oprócz szumu w uchu/uszach/ ,
macie silne bóle głowy i zaburzenia pamięci?
Ja mam tętniaka na tętnicy szyjnej wewnętrznej w tzw.syfonie,więc nieoperacyjny.
Jednak do tego jeszcze jakieś zwapnienie w ścianach tętnicy i zmiany niedokrwienne w około komorowej istocie białej mózgu.
Nie byłam jeszcze z wynikiem u neurochirurga-terminy.....
Podobnie jak Karo i chyba większość zgłaszanych problemów,
także dotyczy to lewej strony,też zawroty,czasem nagła utrata równowagi ,zaburzenia widzenia w lewym oku,drętwienie twarzy i oczywiście ból
gość
18-10-2016, 22:34:52

a ile masz lat??
Początkująca
19-10-2016, 09:15:48

Gość 2016-09-06 23:12:52
Od 3 lat mam zawroty głowy zwiazane ze skręcaniem szyi i opuszczaniem glowy. Laryngologicznie, kardiologicznie czysto, jestem zdrowa jak rydz, tylko te zawroty glowy. Czasem mam tez rozmazany wzrok i zdretwiala twarz, szum w uchu, wszystko dotyczy lewej strony glowy. Jak u was sie objawialy tetniaki i jakie badania trzeba zrobic? Teraz dostalam skierowanie do angiologa, ostatnia szansa, żeby znalezc przyczyne, bo pomyslow brak. Karo
Karo,nie wiem czy to ostatnia szansa.....Bo wg.moich obserwacji te objawy wskazują na spore zmiany w kręgosłupie szyjnym. Trzeba zrobić rtg kręgosłupa,lub nawet MR. Ale to już lekarz powinien podpowiedzieć i zlecić odpowiednie badanie,a potem w najlepszym razie rehabilitację i będzie ok.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: