Reklama:

Tętniak tętnicy szyjnej. (48)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2015, 10:13:07

witam,ja tez jestem po operacjach dwóch tetniakow na tetnicach szyjnych.Jeden mial 1 cm i jest po embolizacji a drugi 2,5mm jest zalozony stent.Czuje sie bardzo dobrze,embolizacje mialam w 2011 a stent teraz 11 04 2015 .Obie operacje przeprowadzil dr Zapasnik i drSzajner bardo dobrzy specjalisci .prosze pisac jesli ktos potzebuje kontakt do tych lekarzy,dr Zapasnik nie odmawia pomocy i zajmuje sie nawet bardzo trudnymi przypadkami pozdrawiam Dorota
gość
22-10-2015, 00:04:20

Witam,
gorąca prośba do p. Doroty bardzo proszę o namiary do dr Zapaśnik i dr Szajner, mąż ma zdiagnozowane tętniaki na tętnicach dogłowowych i jeden z nich jest trudny - duży i osełkowaty, chcielibyśmy zasięgnąć opinii innego lekarza , pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
24-01-2016, 21:31:21

Pani Doroto.
Pani Doroto,
Bardzo proszę o namiary do dr Zapaśnik i dr Szajner
gość
25-01-2016, 12:31:30

Namiary na dr Zapaśnika
http://www.uck.gda.pl/index.php/lecznictwo/132-zaklady/radiologii
Ale najlepiej wynaleźć numer telefonu do sekretariatu nie do rejestracji na radiologie i probować z nim porozmawiac telefonicznie
Jest to bardzo otwarty człowiek na pomoc. Poniewaz do radiologa nie ma w szpitalu mozliwosci umawiania sie na konsultacje, mozna sprobowac sie zobaczyc z nim ,,, tak "z ulicy"
gość
25-08-2016, 12:22:25

Ja jestem.po.embolizacjo. moje zycie przewrucilo się na łeb na szyję lekarz powiedział.ze.mogę do 10kg tylko dźwigać wiec.musiałam zwolnić sie z.pracy mi wiec jestem na bezrobociu i.dupa ale zdrowa.chciałem leciec.na wakacje samolotem.ale chyba.Nie.polecę bo.Nie wiem.czy.z tętniak.mozna lecieć?
gość
25-08-2016, 12:24:34

MNIE oferował doktor Banach z Krak szpital świętego Rafała polecam
gość
06-09-2016, 21:12:52

Od 3 lat mam zawroty głowy zwiazane ze skręcaniem szyi i opuszczaniem glowy. Laryngologicznie, kardiologicznie czysto, jestem zdrowa jak rydz, tylko te zawroty glowy. Czasem mam tez rozmazany wzrok i zdretwiala twarz, szum w uchu, wszystko dotyczy lewej strony glowy. Jak u was sie objawialy tetniaki i jakie badania trzeba zrobic? Teraz dostalam skierowanie do angiologa, ostatnia szansa, żeby znalezc przyczyne, bo pomyslow brak. Karo
Początkująca
18-10-2016, 20:54:46

Mam pytanie do osób z tętniakami; czy oprócz szumu w uchu/uszach/ ,
macie silne bóle głowy i zaburzenia pamięci?
Ja mam tętniaka na tętnicy szyjnej wewnętrznej w tzw.syfonie,więc nieoperacyjny.
Jednak do tego jeszcze jakieś zwapnienie w ścianach tętnicy i zmiany niedokrwienne w około komorowej istocie białej mózgu.
Nie byłam jeszcze z wynikiem u neurochirurga-terminy.....
Podobnie jak Karo i chyba większość zgłaszanych problemów,
także dotyczy to lewej strony,też zawroty,czasem nagła utrata równowagi ,zaburzenia widzenia w lewym oku,drętwienie twarzy i oczywiście ból
gość
18-10-2016, 22:34:52

a ile masz lat??
Początkująca
19-10-2016, 09:15:48

Gość 2016-09-06 23:12:52
Od 3 lat mam zawroty głowy zwiazane ze skręcaniem szyi i opuszczaniem glowy. Laryngologicznie, kardiologicznie czysto, jestem zdrowa jak rydz, tylko te zawroty glowy. Czasem mam tez rozmazany wzrok i zdretwiala twarz, szum w uchu, wszystko dotyczy lewej strony glowy. Jak u was sie objawialy tetniaki i jakie badania trzeba zrobic? Teraz dostalam skierowanie do angiologa, ostatnia szansa, żeby znalezc przyczyne, bo pomyslow brak. Karo
Karo,nie wiem czy to ostatnia szansa.....Bo wg.moich obserwacji te objawy wskazują na spore zmiany w kręgosłupie szyjnym. Trzeba zrobić rtg kręgosłupa,lub nawet MR. Ale to już lekarz powinien podpowiedzieć i zlecić odpowiednie badanie,a potem w najlepszym razie rehabilitację i będzie ok.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: