Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4104)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
31-01-2023, 11:26:05

Witam Zielona Góra, tętniak od roku bez zmian
gość
01-02-2023, 15:36:03

Żyjesz normalnie ? Unikasz czegoś?
Ja do powtórzenia tk angio. Pół roku temu niejasny wynik ... :(
Aseret 2023-01-31 12:26:05
Witam Zielona Góra, tętniak od roku bez zmian
gość
01-02-2023, 17:22:13

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
01-02-2023, 19:54:16

Biorę tabletki na cholesterol, kontroluje ciśnienie, jestem już na emeryturze i nie pracuje, więc odpoczywam, nie stresuje się, nie pije, nie palę, nie skacze, ćwiczę jogę, spaceruję czyli taka spokojna wegetacja 10 lutego jadę do Poznania chce to zoperowac, bo mam ju dość obaw że może się coś stać, jak pójdzie rozmawia napisze trzymaj się
Początkująca
11-02-2023, 14:35:21

Witajcie tętniaczki, wczoraj byłam w Poznaniu u prof. Zdecydowałam że zgodzę się na embiolizacje, bo byłam w maju i bałam się podjąć tej decyzji, więc teraz już strach mi pościł i jestem gotowa na zabieg. A tu lipa pan profesor powiedział że kontrola za pół roku i nic nie robimy, może tak Bóg chciał. Oprócz tetniaka 3,5x4mm mam15 ognisk udarowych rozsiane po całym mózgu i zmiany miażdżycowe w tętnicy szyjnej. Panie Boże bądź Wola Twoja Jako W Niebie Tak i Na ziemi
gość
11-02-2023, 22:39:17

Aseret 2023-02-11 15:35:21
Witajcie tętniaczki, wczoraj byłam w Poznaniu u prof. Zdecydowałam że zgodzę się na embiolizacje, bo byłam w maju i bałam się podjąć tej decyzji, więc teraz już strach mi pościł i jestem gotowa na zabieg. A tu lipa pan profesor powiedział że kontrola za pół roku i nic nie robimy, może tak Bóg chciał. Oprócz tetniaka 3,5x4mm mam15 ognisk udarowych rozsiane po całym mózgu i zmiany miażdżycowe w tętnicy szyjnej. Panie Boże bądź Wola Twoja Jako W Niebie Tak i Na ziemi
gość
11-02-2023, 22:48:25

Embolizacja jest mniej inwazyjna niż typowe klipsowanie. Po zabiegu trzeba leżeć 24h i do domu. Żadnych większych dolegliwości bólowych. Mamy 21 wiek i medycyne na wysokim poziomie. Nie ma się czego bać i żyć normalnie. Jestem po dwóch takich zabiegach i jest git. Staram się nie myśleć za często że mam jakieś stenty w głowie. Grunt że zabezpieczyli i mogę normalnie żyć jak przed diagnozą. I pamiętajcie, że każdy z nas jest inny i nie ma dwóch takich samych przypadków. Zdrowia i nie kierujcie się tym co inni piszą. Myślcie o sobie.
gość
11-02-2023, 23:34:34

A to niby czemu ma kierowax sie tym o czym ty piszesz , nie dyskredytuj nikogo.Aseret mam 3 tetniaki i miazdzyce w tetnicy wewnetrznejla nie chce tu pisac przez ta pyszalkowata bbaabbee. Dac e maila?
gość
12-02-2023, 12:55:24

Witam chciałam się dowiedzieć e jaki sposób dowiedzieliście się o tetniaku czy już w zwykłym rezonansie czy tomografii były podejrzenia o tetniaku i dopiero skierowanie na dalsze badania angio czy w zwykłych badaniach nie wyszło?
Jestem po rezonansie glowy i wynik wyszedl prawiflowy bez żadnych odchyleń ale nadal się boję
gość
15-02-2023, 17:31:59

Cześć, dzięki, ze dajesz znać. Za mały na zabieg? Ja też mam powtórzyć badanie, bo lekarz stwierdził, ze nic nie widać na ostatnio zrobionym :( ( w opisie tętniak, 3 mm) .
Aseret 2023-02-11 15:35:21

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: