Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-08-2015, 16:04:44

Ja juz jestem 4 lata po embolizacjii miałem juz2 badania i wszystko jest cacy ,pracuję ,ćwiczę a nawet pijam cole zero tylko nie dużo a wy jak ? pijacie czasem kawe?
gość
15-08-2015, 16:23:58

Mateusz to Ty ?, ciesze sie ze wszystko u Ciebie w porzadku , u mnie bez zmian , nie mialam embolizacji. JK
gość
15-08-2015, 17:29:37

Tak to Ja wow dalej nie ??? Jak tam u Ciebie?ktos oprócz mnie pija jeszcze cole?
gość
16-08-2015, 18:28:27

Hej! Jestem jeszcze przed angiografią-z udarem w styczniu 2014r. I wszystkimi przebojami zzdrowotnymi w ciągu 1,5roku.Tętniak tętnicy kręgowej -wciąż rośnie. Angiografia -15.09. Niewiem jaka będzie decyzja lekarza. Boję się ze będą powikłania.
gość
17-08-2015, 01:42:31

Mat ja pije kawe codziennie ale nie duzo, jeden kubek bez mleka.Doszly nastepne choroby kolatanie przedsionkow , I niedomykalnosc zastawek dwu I trzydzielnej.Lekarstw duzo lykam , na rozrzedzenie krwi , zeby plytki nie zlepialy sie bo moze byc udar, wszystko co mozliwe z ogolnodostepnych chorob to ja mam . W glowie huczy niesamowicie , szumi , slysze pulsowanie krwi w mozgu a neurolog mowi , ze nic zlego sie nie dzieje, w razie wylewu podpajeczynowkowego maja klipsowac . Fajnie ze pracujesz napewno w ochronie?trenujesz jeszcze te sztuki walki czy moze cos innego?JK
gość
17-08-2015, 20:44:07

Tak pracuje w ochronie;)i trenuje sztuki walki w sumie to takie ćwiczenie dla siebie i głównie w domu ,rozumiem Cię tez tak miałem teraz staram się nie myśleć o tym co było i cieszyć się tym co jest no ale niestety docenić to można dopiero jak się przejdzie przez pewne rzeczy na ogół żyjemy nie martwiąc się niczym dopiero jak nas dopadnie jakaś choroba zdajemy sobie sprawę jak szybko możemy z stąd odejść...D o osoby wyżej niestety powikłania się zdarzają Ja sam miałem po embolizacjii ale jest już ok tylko nie wbijaj sobie najgorszych do głowy ..Pozdrawiam i życzę zdrowia wam wszystkim ;)
gość
18-08-2015, 11:39:49

Ja,też piję kawkę rano ale z mlekiem trochę się boję jestem 2 miesiące po embolizacji ale nie mogę się powstrzymać. 16 września idę na kolejną angiografie. Agnieszka
gość
18-08-2015, 12:01:41

a jakie zalecenia, co do trybu życia dał Wam lekarz po embolizacji, albo po stencie i embolizacji?
gość
18-08-2015, 13:05:26

Mnie tętniak pękł w trakcie, embolizacji dwa tygodnie leżałam w szpitalu teraz oszczędny tryb życia do kontrolnego badania 16 września Agnieszka
gość
18-08-2015, 18:44:33

Mi po 2 badaniu zalecili korzystanie z zycia z głową ;D no mogę ćwiczyć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama:
Reklama:
Reklama: