Reklama:

szukam osób chorych na ataksje rdzeniowo-móżdżkową (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-09-2021, 08:18:27

Witam moje 9 letnie dziecko ma ataksje genetycznie uwarunkowana. Bardzo bym chciała mieć kontakt z rodzicami którzy zmagają się z tą chorobą.z jakiej pomocy korzystają poprostu jak sobie radzą na codzień.
gość
31-08-2023, 12:05:27

gość 21-10-2012, 10:52:32
Witaj basiiek..umnie i w meza rodzinie nikt niebyl i niejest chory na ta chorobe,moj synek jest pierwsza osoba:(Czy dlugo juz chorujesz na ta chorobe,kiedy sie dowiedzialas ze jestes chora?jak ty ja przechodzisz?odpisz jesli mozesz.Pozdrawiam
gość
31-08-2023, 15:33:12

Witam.
Choruję na ataksję rdzeniowo-możdżkową typu 1 od 2019 roku.
Szukałam ratunku wszędzie gdzie tylko możliwe.
Ćwiczę codziennie po 40-50 minut i raz w tygodniu chodzę do logopedy.
Według mojej obserwacji i bliskich, stan mojego zdrowia tak szybko nie zmienia się.
A chorobą jest mi bardzo bliska bo chorował na nią mój tato.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia
gość
20-09-2023, 13:08:12

Witam czy jest ktoś kto próbował leczyć ataksję komórkami macierzystymi może znacie neurologów znających te chorobę bo każdy tylko rehabilitację zero rozmowy
gość
14-06-2024, 23:05:35

Witam mam 29lat synka 7lat i córeczkę 4lata.Cztery lata temu dostałam diagnozę atakcja ruchowa po pół roku ,roku Potwierdzona Atakcja mozdzkowo rdzeniowa (mama choruje na Sm)dostałam od niej gen atakcji.Ciezko się to pisze ale lekarze rozkładają ręce nie ma leku witaminy rehabilitacja a mi już brakuje sił ciągle migreny bóle mięśni napady leku i takie dziwne uczucie zagubienia ,i wiele innych.Licze ze może ktoś pomoże mi się jakoś pozbierać. Pozdrawiam i zostawiam maila karmelovelove1995@gmail.com
gość
03-07-2024, 08:01:03

Witam, moja córka choruje na ataksję móżdżkowa o podłożu genetynym. Ma 40 lat i dwoje małych dzieci. Objawy pojawiły się kilka lat temu, ale dopiero w tym roku dostala diagnozę. Mieszka w Londynie i tam też jej powiedziano, że nie ma leczenia. Ale czytam na forum, że niektórzy z Was otrzymują jakąś pomóc od lekarzy- leki, terapię.. Moja córka nic. Dlatego szukam jakiegoś specjalisty od ataksji w Polsce. Czy ktoś mógłby mi polecić kogoś? Mieszkam w Gdańsku, ale jesteśmy gotowe jechać gdziekolwiek. Proszę o wiadomosć.Mój adres e-mailowy: alakik@o2.pl.
gość
26-11-2024, 16:22:07

Witam ponownie, jestem mamą 40letniej chorej na ataksję córki. Ostatnio czytałam o tym, że olej z konopi i inne tego typu produkty mogą pomóc w zmniejszeniu objawów. Nawet byłam na rozmowie z lekarzem w klinice, która zajmuje się tego typu leczeniem: Pomorskie Centrum leczenia Marihuaną Medyczną w Gdańsku. Można spróbować.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: