Cześć Emila-) Przepraszam za literówkę w słowie anizokomia; prawidłowo powinna m napisać
anizokoria, już tumaczę wg źródła wikipedia czyli wolnej encyklopedi którą znajdziesz w internecie j"est to objaw polegający na nierównomiernej szerokości źrenic będący wynikim zaburzenia źrenicznego po jednej ze stron" Na moje tumaczenie i obserwacje mojego oka to zn że kiedu świtlo pada na ciebie nierównomiernie to w jednym oku masz źrenicę malą a w drugim dużą

Szkoda, że nie moge tego narysowac!
Jakie mam objawy oprócz tego nie mam pojęcia czy to jest związane z SM ale czasami bardzo słabo widzę, przechodzą mi mrówki po całym ciele i mam odruch babińskiego, to się dowiedziałam przez przypadek szukając informacji o SM po stronkach internetowych. Znalazłam dwie fajne stronki może znacie ale podam www.bssm.org.pl druga www.biegusy.zgora.pl. Uznałam, że fajne są te stronki, nie wprowadzają takiego zametu w głowie,ale coś można z nich wynieść! Polecam
Jeślichodzi o szpital to wiem nie powinnam sie bronić, tylko denerwuje mnie to, ze strace kilka dni w pracy( fakt osoby z którymi pracuje dużo mi pomagaja) No zobaczymy jak to bedzie jesli będe musiała iść to pójde
Ja jestm z Wrocławia; kolega z pracy mi polecil Creatora, bo tam jest ponoc najlepiej...Po za tym wczoraj szukajac specjalistów o Sm po internecie coś ich za wiele nie ma! Chciałam nawet na pierwszą wizyte iść prywatnie,że bym mogla trochę być już ukierunkowana, a tu nic.
Pewnie myslicie jakaś kretynka...ale jeśli mogę to nie chcę, że by te zmiany w mózgu miały mnie tylko chcę ja nimi żądzić

Bo co to znaczy, że jakieś schorzenie bedzie mną manipulowało. Dla tego chcę i szukam jak najwięcej informacji o lekarzach nie tylko we Wrocku, o dietach itp. Nie chcę się dołować i martwić chcę wiedzieć, bo nie wiedza prowadzi do błędów i tak po mojemu do zmartwień.Za tem Ci co czytają i uczestniczą w tym forum glowa do góry!Dobra już kończę bo wychodzi z tego chyba masło maślane Joanna