Rezonans pierwszy zrobiono mi jesienia po utracie przytomnosci, przed ktora dokuczly mi bole glowy, zmeczenie, nadmierna potliwosc. Ja caly czas wiazalam z kregoslupem szyjnym (i ciagle jeszcze mimo wszystko mam nadzieje ze to nadal jest zwiazane "tylko"

. Pół roku wczesniej mialam operacje - usuniecie dwoch dyskow i wstawienie implantow.
Oprocz ww. dolegliwosci mialam i mam dretwienia rak, dloni, plecow, nog jakby od tylu od posladkow. Od jakichs trzech miesiecy bola mnie stopy , mam wrazenie jakby miesnie mi sie kurczyly. Jak pocwicze, porozciagam to jest lepiej.
Po 7 miesiacach zrobiono kontrolny mri glowy, wynik jak piosalam bez zmian. Plyn ok, potencjaly? no własnie w potencjalach mam napisane - wynik nieprawidlowy. I juz, cokolwiek to mialoby znaczyc. Z wynikami bylam u neurologa w szpitalu, w ktorym badania byly robione. Jego reakcje znasz. W przyszlym tygodniu ide do mojego neurologa. Wczoraj dzwonilam do PTSR, poradzono mi wizyte u neurologa specjalizujacego sie w SM. Musze poszukac. Leczenie interferonem ponoc jest wdrazane na zachodzie natychmiast po wykryciu zmian w mozgu, nawet jesli nie ma zadnych objawow klinicznych i jest stosowane caly czas. Ponoc mocno spowalnia lub nawet calkowicie zatrzymuje postep SM. Juz sama nie wiem.
Zastanawiam sie czy nieprawidlowy wynik VEP jest spowodowany lub moze byc spowodowany tylko SM czy tez jakies jeszcze inne przyczyny moga taki wynik dawac?
Pzdr. Emila
ps. jak masz na imie?