Reklama:

śpiaczka (15621)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2007, 20:39:00

Lek zolpidem koszt. ok20 -30zł.Orginalny zolpidem nie jest dostepny w Polsce,dostepny jest jego odpowiednik Stilnox
Może jakies apteki sprowadzaja Zolpidem trzeba sie popytać.Stilnox tez mozna ale zawsze lepiej orginał, ozywiście trzeba zasiegnąc porady lekarza
pozdrawiam
Magda
gość
02-10-2007, 07:15:00

Ja mam Polski odpowiednik Zolpidemu i nazywa się Zolpic kosztuje 9,04zł 10mg i 10 tabletek, próbowałam ale różnicy nie widziałam
Edyta
gość
02-10-2007, 07:53:00

Ula Ania piszcie coś bo mam dzisiaj bardzo ciężki dzień i potrzebuje z kimś pogadać
Edyta
Forumowiczka
02-10-2007, 08:49:00

Edyto a co się dzieje że masz ciężki dzien?[addsig]
Aniaiania
gość
02-10-2007, 08:53:00

Ania to wszystko mnie przerasta, jestem zmęczona i myślę że on już pozostanie w takim stanie a na głowie mam dom i 2 dzieci i firmę nie wiem jak sobie dam rade ze wszystkim, przyjaciółka na którą liczyłam zawiodła mnie nie mam rodzeństwa jestem sama Edyta
Forumowiczka
02-10-2007, 09:10:00

Edytko - wiem co czujesz, ja też czasami tak myślę, ale później przypomina mi się to żeby myśleć pozytywnie, Edytko przeczytaj sobie książkę POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI [addsig]
Aniaiania
gość
02-10-2007, 09:16:00

Edytko juz kiedys pisalam że pionizuje męża - i jak stał to postawilismy go jakoś na wagę.
Wczoraj piwerwszy raz był u męża bioenergoterapeuta + masaż- był prawie 2,5 godziny. Bardzo mnie zaskoczył ponieważ wziął tylko za godzinę pracy. On jest bardzo znanym i cenionym człowiekiem pomógł wielu osobom. Ale nigdy nie leczył ludzi w takim stanie. Powiedział że sam nie wie co mąż czuje i że chce nad nim popracować tak dla siebie zbadać swoja wiedze głębiej. No zabaczymy. Każda nawet drobna pomoc mi się przyda. Kiedy wszedł do pokoju męża ( a znał go z widzenia) to łza mu się zakęciła w oku ) kiedyś postawny męszcyzna a teraz nie ma pół głowy ( ma zapadniętą prawą stronę po kraniektomii - widok nie ciekawy . Ale skoro medycyna nie umie mu pomóc to może warto spróbować. Edytko napisz co się stało. Ula
gość
02-10-2007, 09:44:00

Ula ja z bioenergoterapeutki korzystam od samego początku mój Wojtek jak wrócił z kliniki z Wrocławia na ojom u nas to nie miał żadnych odruchów jak ją przywiozłam to pokazała gdzie uciskać i Wojtek zaczął reagować na ból tak że jak go naciśnie to zabiera rękę czy nogę przyjeżdża do nas systematycznie raz w tygodniu płace 20 zł, Ula ja nie wiem czy dam sobie rade ze wszystkim bo już nie mam sił ani nadziei że będzie lepiej Edyta
Początkujący
02-10-2007, 10:32:00

Witam wszystkich
Dawno się nie odzywałem bo opieka nad moja mamą pochłania mnie bez reszty.Na wstępie dziekuję Ani,Justynie,Edycie i innym wspaniałym ludziom którzy przekazywali mi cenne informację.A teraz krótko,byłem u Prof.Talara ,bardzo miły człowiek,zostałem przeszkolony i poinformowany przez niego jak dalej mam postępować z moją mamą. Stosuję ćwiczenia które mi zalecił informując mnie,że mama moja jest w tak zw.płytkiej śpiączce.
Trzy razy miałem już kontakt z moją mamą,poznała mnie ,wodziła za mną wzrokiem, odpowiadała na moje pytania kiwając głową,ale potem ponownie "poszła" spać i od kilku dni nie udaje mi się nawiązać z nią kontaku. Obecnie szpital wraz z dyrektorem wskazują mi że pora moją mamę przenieść do jakiegoś ośrodka bo jak twierdzą okres hospitalizacji już się skończył i wskazana jest jedynie opieka opiekuńczo pielęgnacyjna.Zaznaczam że fizycznie nie jestem w stanie sprawować opieki przez 24 godziny chociażby z uwagi że moja mama ma założoną rurkę trachostomijną. Ponownie zwracam się do Was kochani czy możecie mi polecić jakiś ośrodek dla śpiochów ,czy ktoś z Was zna ośrodek w Tucznie k/Wałcza a może znacie gdzieś bliższe k/Koszalina skąd pochodzę,ostatnio znalazłem namiary na Konstancin k/Warszawy ale to b.daleko z nad morza a przecież kontakt pacjenta z rodziną jest najważniejszy,proszę dajcie znać jesli ktoś ma podobne doświadczenia,pozdrawiam Wszystkich Leszek dandas@onet.eu
gość
02-10-2007, 12:38:00

Jeśli chodzi o lek zolpidem to my kiedys stosowalismy stilnox i nic nie było widac po jakims czasie zaczelismy tacie dawac zolpidem orginalny i widac bylo ze działal w jakis sposób na taty mozg
Kuracje lekiem zolpidem najlepiej rozpoczać minmum poł roku od zachorowania.Czyli czym dłuzszy stan śpiaczki tym lepiej podobno działa lek zolpidem
pozdrawiam
Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: