Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-08-2008, 15:48:00

Dyziaczku, a kiedy Twoja żona miała zawał mózgu?, w jakim jest stanie?, kto się nią zajmuje? a może to ona bardziej ze swoim stanem pasuje do tego forum?-Małgosia
gość
18-08-2008, 15:49:00

Witajcie!
Dyziaczek, przede wszystkim: trzymaj się!
i jeszcze : dzięki za Twoje słowa, Twoją historię-niegdy nie wiadomo kiedy ktoś nas zainspiruje ja ostatnio ciągle kombinuję co jeszcze zrobić z mamą, pisałeś o sile muzykoterapii. już jakiś czas temu zauważyłam jej mocne reakcje na muzykę, a w szczegolności na spiew. bardzo zywo reaguje, slucha, przygląda sie, jest obecna gdy się jej śpiewa. często przy masażu Talara robię "koncert". po Twoich postach i linku do pielęgnacji (takie same info na stronie apaliczni.org) pomyślałam czemu by nie wykopać gitary i starych śpiewników-moze to totalnie obciachowe-choc kiedyś się grało, spiewało-i zrobić mamie koncert live w kamera;lnym gronie he he. sprobujemy.
komunikator dzwieku juz przyszedl, Tato Paulinki, nagrałam cos podobnego i choc sądzę ze w przypadku mamy jeszcze za wczesnie na realny postep w przyciskaniu guzika z dzwiekiem, to cwiczenia mozolne 1000krotne jej nie zaszkodzą. Jeszcze raz dzieki za info!!
Dziewczyny, Curry i Megi, b. sie ciesze z Waszych Ojców!! Jeden i drugi Tata sie poprawia, super.
pozdrawiam wszystkich, Justyna
gość
18-08-2008, 17:28:00

witam. co do żony to wyszła osiem lat temu z półspiaczki i po kilkuletnich cwiczeniach funkcjonuje jakoś w domu , sprząta, gotuje, pierze, czuje się potrzebna. poza domem jest gorzej z powodu prawostronnego niedowładu. ale zostawmy już te sprawy. podyskutujmy o bodzcach pomagających wyjśc ze śpiączki.
dyziaczek2000@wp.pl
gość
18-08-2008, 17:37:00

Dyziaczku, no właśnie, uważam, że żona jest władna nam pomóc! Proszę, nie odstawiaj tego tematu i nie bagatelizuj go, bo właśnie TO jest dla nas bardzo ważne. Jak była rehabilitowana, co uważasz za półśpiączkę, czy mówiła, a jeśli nie, to kiedy zaczęła mówić. Myślę, że uczestnicy tego forum będą mieli bardzo wiele pytań do Ciebie i Twojej żony. Małgosia
gość
18-08-2008, 19:15:00

Mam pytanie: wie moze ktos jak czesto(co ile) wymienia sie plastikowa rurke tracheotomiczna?? Chodzi mi o ta czesc nie wyjmowana...
gość
18-08-2008, 19:56:00

Jeśli chodzi o rurkę trach., to wszystkie części się wyjmują i co drugi dzień powinne być myte i dezynfekowane. Normalna rurka powinna wytrzymać 1 rok, a tzw. jednorazówki to około miesiąca.
Początkująca
19-08-2008, 07:26:00

Justynka, czy możesz napisać jakie dokładnie słowa nagrałaś na komunikator dla Mamy? Ja też zamówiłam taki dla Taty, czekam na dostawę. Tylko nie wiem co tam nagrać. Można kilka komunikatów?

Mój tata ma coraz bardziej czerwone i spuchnięte oko (właściwie powieki w jednym oku). Nie może już otworzyć oka. Dziś ma przyjść okulista. Zobaczymy co powie. Trochę się martwię, nie wygląda to dobrze.
Pozdrawiam,
Curry[addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
Forumowiczka
19-08-2008, 07:32:00

Curry - może najpier spróbuj jeden komunikat - a jak dobrze to zacznie "funkcjonować" zwiększaj ich ilość.
Aniaiania
Początkująca
19-08-2008, 07:51:00

Chcę spróbować najpierw jeden Chciałam tylko wiedzieć czy można nagrać kilka. Tylko nie wiem za bardzo jaki komunikat nagrać. Może słowo "tak"? Czy coś innego? [addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
Forumowiczka
19-08-2008, 08:37:00

Curry - to chyba zależy jaki zestaw pytań przygotujesz
Aniaiania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: