Reklama:

śpiączka pourazowa! (22)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-01-2025, 20:54:42

Witam czy jest tu ktoś kto zna lub był w podobnej sytuacji? Mój szwagier miał wypadek uraz prawej strony mózgu był w śpiące farmakologicznej tydzień ale po odłączeniu nie obudził się dziś jest to 3 miesiące jak nie odzyskuje świadomości otwiera oczy rusza się strasznie spina ręce zagryza robi rany w jamie ustnej reaguje na dotyk jak się dotknie twarzy to robi grymasy różne oddycha już sam 3 tygodnie ale nie ma tej świadomości lekarze mówią czekać nie wiadomo co będzie ma jechać do budzika pod koniec stycznia 8 punktów w skali jest ktoś co miał podobny przypadek czy taka osobna ma szanse z tego wyjść i odzyskać świadomość
02-01-2025, 23:34:58

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
Reklama: