Reklama:

śpiączka pourazowa! (22)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-05-2007, 20:32:00

Witam!!! Poszukuję osób które wybudziły się ze śpiączki,lub wypowiedzi tych osób(gdzieś na www)
gość
22-10-2008, 23:34:00

Mój brat jest w szpitalu od niedzieli, to 18-letni chłopiec. Miał wypadek samochodowy. Lekarze mówią,że nie ma nadzieji-a my modlimy się o cud
gość
23-10-2008, 09:18:00

zapraszam na nasze forum :http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,24328
są tam zarówno osoby, które się wybudziły jak też takie które opiekują się osobami w śpiączce/ stanie wegetatywnym / apalicznym.
gość
27-12-2008, 17:29:00

NADZIEJE TRZEBA MIEĆ CHOĆBY NIE WIEM CO .On swoim organizmem w tym stanie walczy/walczył by wrócić do Was .Ja sama w takim stanie byłam w tre wakcje i nie było łatwo bo z tego świata już 3 razy byłam na tamtej stronie a jednak zostałam cudem ocalona mimo że nie dawano mi żadnych szans mając 18 lat a to było mnie potrącenie samochodem jak juechałam do pracy i gdyby nie he;likopter nie było by mnie tu już poprostu i tak powtwierdzono a w śpiączce byłam 23 dni i to ostatni moment to tabletka specjalna która zadecydowała o tym czy przeżyje ale dopiero po 2 dniach na nia zareagowałam poprostu cudem jednak chcąc tu zostać .Nie miałam całej czaszki jestem pklatynowo-tytanowa teraz dziewczyną i całe życie mam już inaczej najwidoczniej zaplanowane ale walcze cały czas o to by było ze mną dobrze mimo że teraz jestem pełna agresji i inna niż kiedyś ale poprostu tak miało być już miałam skaładana główke moją ale dalej mam zamiar walczyć .Będzie chyba że jest już naprawde dobrze .Pozdrawiam Marlena
gość
14-06-2009, 08:47:00

marlenko jesli pokazujesz szi jeszcze na tym forum znalazlam tam twoja wypowiedz z ktoregos grydnia 2008roku.moj maz jest po trepanacji czeszki w spiaczce niemal taka sama historia jak twoja.spi juz 6 dobe.prosze porozmawiaj ze mna.to moj nr tel.663 423 497

gość
14-06-2009, 08:49:00

marlenko jesli pokazujesz szi jeszcze na tym forum znalazlam tam twoja wypowiedz z ktoregos grydnia 2008roku.moj maz jest po trepanacji czeszki w spiaczce niemal taka sama historia jak twoja.spi juz 6 dobe.prosze porozmawiaj ze mna.to moj nr tel.663 423 497

gość
14-06-2009, 08:50:00

gość
22-07-2009, 09:51:00

Przepraszam panią że się nie odezwałam to już p[onad miesiąc ale dopiero teraz tutaj zajżałam ,jak ma pani jakieś pytania proszę napisać mi na gg:2209927 jak tylko pani nbędzie chciała ,a Ja mam WIELKĄ nadzieję że pani mąż już wyszedł 'z długiego snu' i choć wiem że nie jest łatwo i odrazu wszystko już doibrze to trzymam kciuki za pani męża jak i również panią.
gość
22-11-2016, 16:04:37

Witam mój kolega jest po wypadku zapadł w śpiączkę gdy spadł z dachu proszę lekarzy aby wypowiedzieli się w tej sprawie czy jest jakaś nadzieja czy jest ktoś w stanie mu pomóc
gość
22-11-2016, 21:00:13

Zawsze jest nadzieja i trzeba wierzyć . Mało szczegółów co się stało ? Nie jestem lekarzy Ale sama wiem że czasem nawet wiadomość od kogoś przynosi nam ulgę ....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
gość
Fasd
Witam serdecznie chciałabym porozmawiać z neurologiem dziecięcym na temat diagnozy u 3 letniego dziecka któremu zdiagnozowano po 2 latach od narodzin Fasd. Otóż przedstawię państwu moją historię. Byłam w toksycznym związku mój partner a ojciec naszego dziecka to specyficzna osoba. Podczas kłótni wyrzucał nas z domu . Ja po kilku dniach wracała z dzieckiem spowrotem. Ojciec dziecka jest wrogiem alkoholu nie pije i nie pali. Jak i również ja jestem wrogiem alkoholu. Tak owszem pale papierosy. Z naszych kłótni wyszła taka sytuacja że odebrano nam dziecko tymczasowo z powodu kłótni i niestebilizacji. Dziecko będąc w rodzinie zastępczej 10 miesięcy temu miało badanie pod kątem fasd. Z badań rozwoju dziecka wyszło że moja córka ma Fasd. Ja nie piłam w ciąży i nie pije alkoholu, ojciec dziecka również nie pije. . Czy na podstawie rozwoju można stwierdzić u dziecka Fasd. ? Jestem załamana ta diagnoza i wogole się z nią nie zgadzam. Czytając szukając po internecie wiem że wyszło by to na badaniach USG jak i po urodzeniu dziecka. Jednak takiego czegoś nie stwierdzono u mojej córki. Jestem przerażona ta diagnoza. Córka po swojej babci odziedziczyła w genach jedno większe ucho i odstające. Do tego badanie rynienki pod nosem miała wąskie przed podcięciem wędzidełka górnego pod górną warga. Jeżeli by się odezwała jakaś pani neurolog pediatra bo nawet nie wiem gdzie zaczerpnąć informacji może wysłać na priv wyniki badań. Gdzie dostałam je od pani opiekunki po 10 miesiącach od ich wykonania. Nawet nie wiedziałam że moja córka miała robione takie badanie. Dodam iż doktor rodzinny również potwierdził że to nie możliwe by dziecku po 2 latach stwierdzono Fasd gdy matka i ojciec nie pili alkoholu. Pani z opieki społecznej również potwierdziła i potwierdzi w sądzie że u nas alkoholu do domu nigdy nie było. Nie mogę sobie dać z tym rady że z mojego dziecka jest robione dziecko kaleka. Proszę o jakąś odpowiedź Email pani jakieś neurolog bym mogła uzyskać jakiej kolwiek informacji . Dziękuję
gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
Reklama: