Reklama:

śpiączka pourazowa! (22)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-03-2007, 10:49:00

Witam!!! Poszukuję osób które wybudziły się ze śpiączki,lub wypowiedzi tych osób(gdzieś na www).Jest to dla mnie bardzo warzne gdyż mój brat po ciężkim urazie głowy zapadł w śpiączke niestety nigdy się już nie obudził Chciała bym dowiedzieć się co wtedy czuł i czy mnie słyszał kiedy do niego mówiłam.Prosze o pomoc!
gość
11-03-2007, 00:59:00

Jak doszło do tego urazu? Jakiś wypadek?
gość
11-03-2007, 10:55:00

spadł ze schodów
gość
11-03-2007, 10:56:00

lezał 40 dni w śpiączce i zmarł
gość
11-03-2007, 17:48:00

Prosze o pomoc!!!To jest naprawde dla mnie bardzo warzne
gość
23-04-2007, 11:01:00

Witam,trudno jest okreslic czy akurat Pani brat Pania slyszał
Wydaje mi sie że raczej napewno, poniew ludzie w spiaczce SLYSZĄ.Jest to udowodnione, gdyz wiekszosc pacjentów ktora wybudzila sie ze spiaczki opowiadała że słyszala i rozumiała wszystko a niektorzy slyszeli ale potem po obudzeniu poprostu tego nie pamietali
pozdrawiam
Magda
gość
02-05-2007, 13:05:00

hej mam 9 letniego brata ktory mial bardzo powazny wypadek samochodowy i jest w spiaczce juz 1,6 roku jak chcesz pogadac daje moj gg 4180362
Początkująca
02-05-2007, 19:18:00

tez bardzo bym chciał wiedzieć co czuły osoby które wybudziały się ze śpiączki. Pozdrawiam
gość
05-05-2007, 12:49:00

pani magdo serdecznie dzękuję za pomoc
gość
09-05-2007, 06:54:00

witaj. Mój kuzyn od piątku jest w stanie sztucznej śpiączki (farmakologicznej). Miał wypadek na motorze, nie zapiął kasku więc w czasie upadku kask spadł i uderzył mocno głową o drogę.
Czy osoba w śpiączce farmakologicznej słyszy tak samo, jak w.. nie wywoływanej przez lekarzy śpiączce?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: