Reklama:

rwa kulszowa. (39)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
06-09-2012, 09:53:49

Do gościa!
Nie zamierzałam krzyczeć i tego nie zrobiłam.
Proszę mnie o to nie oskarżać.
Napisałam tylko o naszych przypadkach i odczuciach a jeżeli zostało to inaczej zinterpretowane przepraszam.
wiesia
gość
05-01-2016, 16:18:39

mare 2012-02-15 21:29:08
Witaj
miałam rwe kulszową jak byłam w szpitalu , kfalifikowałam sie do operacji kręgosłupa , ale ze względu na moją chorobe mięśni nie mogłam być zoperowana ,
jak wychodziłam ze szpitala to P. doktor przepisała mi tylko pyralgine , ale to niewiele pomagało.
Znalazłam w Krakowie masażyste chiropraktyka on mi dopiero pomógł , nastawiał delikatnie wysunięte dyski aby nie uciskały na nerwy i tak od 11 lat do niego jeżdze a rwa kulszowa nie powtórzyła sie ani raz.
POZDRAWIAM
Witam.
Jesteś wstanie podać mi adres tego masażysty ? Od miesiąca dokucza mi właśnie rwa kulszowa. Dużo biegam a latem również aktywnie spędzam czas na rowerze. Właśnie podczas biegu nabawiłem sie tego urazu. Byłbym wdzięczny za podanie namiarów bo jesli to dobry znawca tematu to warto skorzystać. Dziękuje i pozdrawiam.
orobert@op.pl
gość
31-03-2016, 10:17:57

Przy rwie kulszowej bardzo wazne jest zdiagnozowanie przyczyny, gdyż rwa kulszowa może byc spowodowana przez różne schorzenia: dyskopatia, stenoza kanału kręgowego, kręgozmyk a także ból imitujacy rwe kulszową może być spowodowany problemami ze stawami krzyżowo biodrowymi czy patologicznym napięciem mięsnia gruszkowatego. O miesniu gruszkowatym ciekawy artykuł znalazłam na http://fizjoplaner.pl/zespol-miesnia-gruszkowatego.html. Dobry lekarz zanim podejmie decyzje operacji powinien dokladnie rozpoznać przyczynę rwy kulszowej
gość
14-06-2016, 11:00:54

Ja gdy mam atak rwy, nie mogę się ruszać, nie mówiąc o kichaniu :( polecam też artykuł: http://fizjoarena.pl/rwa-kulszowa/
gość
07-09-2016, 14:30:50

chorowałam na rwę 40 lat kręgosłup nastawiała mi ukrainka i 10 lat już mnie nie boli ale noga to gehenna ,najgorzej w nocy na tej nodze pełno odcisków w dzień staram się nie brać leków ale jak 3 noce nie śpię to muszę pozdrawiam wszystkich bolacych Krysia
gość
08-09-2016, 08:55:56

jesteś w błędzie, wszystko wskazuje na to, że nadal możesz cierpieć na tą samą chorobę
gość
22-03-2017, 12:08:48

Sama od jakiegos czasu odczuwam takie bóle,ze chyba zwariuje.
gość
22-03-2017, 12:21:59

to zacznij to leczyć
gość
22-03-2017, 13:12:53

Niestety ale choroba jest bardzo bolesna i w wielu przypadkach trzeba sie przemęczyć.Sama nie chorałam na szczęście ale moja mama ma tendencje do nawracającej rwy kulszowej spowodowanej dyskopatią. I widziałam jak się męczyła.
Pomagają jej najbardizeij nie leki, ale ćwiczenia, ktore zmniejszają ucisk na nerw kulszowy:
doz.pl/czytelnia/a12143-Rwa_kulszowa_-_cwiczenia_w_domu_metoda_McKenziego
Polecam sobie poczytać o metodzie Mc Kenziego. Mama twierdzi,ze metoda dała jej dużą ulgę.
gość
30-03-2017, 13:04:37

Proszę Państwa mogę pomóc w leczeniu bólów kręgosłupa. To nie jest żadna reklama choć tak może brzmieć. Proszę pisać na mail osa-1983@o2.pl. Na forum za dużo by pisać. pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: