Reklama:

przepuklina kręgosłupa szyjnego (25)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-09-2018, 17:46:14

a czy stan zdrowia po operacji pozwoli na odpracowanie inwestycji?
gość
17-02-2020, 10:17:58

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-02-2020, 10:27:02

Witam,
2tyg. temu trafilam na SOR z powodu strasznego rwacego bolu reki barku. Zrobili mi TK: Paracentralna, skierowana w lewo, migrujaca w dol przepuklina krazka miedzykregowego C5/C6. Przepuklina wypelnia lewy boczny zachylek kanalu kregowego. Modeluje worek oponowy. Lekarz neurolog tez powiedzial ze jak mi leki pomga to bedzie cud, inaczej operacja.
Mam bardzo silna rwe barkowa i bol sie nasila kiedy wstane na chwile do lazienki. Lewa reka jest slabsza i czuje mrowienie w dwoch palcach. Nie dostalam kolnierza ortopedycznego (czy wogole jest on wskazany?). Trwa to narazie 2tygodnie.
Przy takim bolu nie dam rady na rehabilitacje. Czy operacja szyji w tym miejscu pozwoli jeszcze w przyszlosci normalnie funkcjonowac i uprawiac sport np jazde na rowerze? Czy po operacji moze nie byc poprawy? Moze lepsza bylaby tzw. "blokada" w tym miejscu zeby tak nie bolalo?
Jestem zalamana.
moj e-mail: eb5050@interia.pl
gość
24-08-2020, 01:29:59

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-03-2025, 21:22:23

cześć mam 29 lat, jestem po delikatnym wypadku komunikacyjnym, chcąc skręcić w lewo stojąc i przepuszczając innych dostałam w tył auta. Po uderzeniu czułam się bardzo dobrze nic się nie działo zaś na drugi dzień poczułam bóle które zgłosiłam w szpitalu i zostałam. Czy kto kolwiek miał przepuklinę krążka międzykręgowego puchnięcie ręki od ramienia do łokcia lub drętwienie od czasu do czasu ręki czy nogi dajcie znać mi na e-mail jak wy przechodzicie przez to albo przeszliście
katarzyna_27@op.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: