Witam, 2tyg. temu trafilam na SOR z powodu strasznego rwacego bolu reki barku. Zrobili mi TK: Paracentralna, skierowana w lewo, migrujaca w dol przepuklina krazka miedzykregowego C5/C6. Przepuklina wypelnia lewy boczny zachylek kanalu kregowego. Modeluje worek oponowy. Lekarz neurolog tez powiedzial ze jak mi leki pomga to bedzie cud, inaczej operacja. Mam bardzo silna rwe barkowa i bol sie nasila kiedy wstane na chwile do lazienki. Lewa reka jest slabsza i czuje mrowienie w dwoch palcach. Nie dostalam kolnierza ortopedycznego (czy wogole jest on wskazany?). Trwa to narazie 2tygodnie. Przy takim bolu nie dam rady na rehabilitacje. Czy operacja szyji w tym miejscu pozwoli jeszcze w przyszlosci normalnie funkcjonowac i uprawiac sport np jazde na rowerze? Czy po operacji moze nie byc poprawy? Moze lepsza bylaby tzw. "blokada" w tym miejscu zeby tak nie bolalo? Jestem zalamana. moj e-mail: eb5050@interia.pl
cześć mam 29 lat, jestem po delikatnym wypadku komunikacyjnym, chcąc skręcić w lewo stojąc i przepuszczając innych dostałam w tył auta. Po uderzeniu czułam się bardzo dobrze nic się nie działo zaś na drugi dzień poczułam bóle które zgłosiłam w szpitalu i zostałam. Czy kto kolwiek miał przepuklinę krążka międzykręgowego puchnięcie ręki od ramienia do łokcia lub drętwienie od czasu do czasu ręki czy nogi dajcie znać mi na e-mail jak wy przechodzicie przez to albo przeszliście
katarzyna_27@op.pl