Reklama:

przepuklina kręgosłupa szyjnego (25)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-10-2017, 08:15:02

Super
gość
22-10-2017, 11:36:00

Czy ktos ostatnio byl poddawany zabiegowi? Odezwijcie sie....
gość
18-01-2018, 21:47:56

cześć. jestem Ania mam 28 lat i jestem po operacji przepichliny na odcinku c4 i c5 oraz wycięciu guza w tej okolicy. z decyzją o operacji wstałam się 3 lata, tak jak ten pan po wyżej próbowałam wszystkiego nic oczywiście nie pomagało. w pewnym momencie mojego życia stała się straszna rzecz trzymając na rękach dziecko na lewej ręce straciłam czucie i je prawie opusćilam. to mnie z motywowalo i 22 listopada 2017 miałam operację nie żałuję bo czuje się duz o lepiej dolegliwości ustępują ręka wraca do sprawności już nie mdleje. gdybym mogła cofnąć czas nie wahał bym się i nie czekała tak długo.. .. nie warto się męczyć z bólem..
gość
26-01-2018, 11:41:51

Ja mam 4 przepukliny w kręgosłupie szyjnym i również nie spieszy mi się pod nóż. Od lipca rez ćwiczę na siłowni , rozciągam się i ból jest sporadyczny. Oczywiście też unikam podnoszenia ciężarów bo po takich ćwiczeniach jest tylko gorzej. Myślę że rozsądne ćwiczenia odwleką moja operację
gość
24-02-2018, 17:39:09

jak się nazywa ten rehabilitant? Jestem z radomia i mam przepuklinę
gość
26-06-2018, 10:09:16

Endoskopowa metoda jest już w polsce dostępna. Z tego co wiem, to stosuje ją np. lek. Bronarski w Warszawie w CMS. Pozdrawiam
gość
03-07-2018, 09:38:24

A czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tej endoskopii? JA mam problemy z kręgozmykiem, to możną leczyć tą metodą?
gość
05-07-2018, 08:23:01

Też jestem zainteresowana. Operację mam zaplanowaną na 19 maja w Lublinie. Czekałam na nią już prawie 3 lata i bardzo się boję.
Jak wyglądały Wasze przepukliny? Ja mam C5-c6 i c6-c7 obie wyglądają podobnie - na 3 mm (czy to dużo?) z niewielkim modelowaniem worka oponowego, drobną osteofitozą, nieco modelująca przednią powierzchnię rdzenia, nieco uciskająca korzenie prawego nerwu. Czuję, ze prawa ręka słabsza, czasami budzę się w nocy ze zdrętwiałą ręką, ale przechodzi dość szybko, powierzchnia przedramienia drętwieje co chwile, mam szum w uszach i delikatne zawroty głowy. Jest to nieprzyjemne, ale stałego bólu nie ma. Waham się, jeśli chodzi o operację. Zwyczajnie się boję. Mam 35 lat, dwójkę dzieci... :( Proszę o Wasze wsparcie.
gość
06-09-2018, 18:52:18

Witam, rowniez jestem z Radomia, mam problemy z kregosłupem szyjnym, jak się nazywa polecany rehabilitant. Dziekuje za odpowiedz :)
gość
20-09-2018, 16:20:00

piszecie o Endoskopii mam również poważny problem z kręgosłupem lędźwiowym nie będę już opisywał co mi jest dokładnie ale dowiadywałem się o operacje Endoskopowo na NFZ nie ma szans a prywatnie to cena ok. 10tys a może być i więcej . Lekarz ocenia sytuacje podczas zabiegu pytałem się w klinikach i w każdej powiedziano mi podobnie wiec raczej nie oszukują w tej kwestii

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: