Reklama:

Przepuklina kręgosłupa i naczyniak!!!! prosze o pomoc!!!!!! (241)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-10-2010, 05:12:59

Mój syn trenuje judo ma 13 lat od 8 miesięcy narzeka na bóle kręgosłupa po wykonanych zdjeciach rtg wykonałam MR z wynikiem Badanie MR kregosłupa ledzwiowo-krzyżowego w sekwencji SE FSE w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych Badanie wykazuje spłycenie fizjologicznej lordozy kregosłupa ledzwiowego.na poziomie przestrzeni miedzykregowej L5/S1 uwidoczniła się posrodkowo-dwuboczna protruzja krażka o charakterze dynamicznym,bez ucisku struktur nerwowych.
Krążek L4/L5 jest symetrycznie uwypuklony(bulging disc),uciska nieznacznie worek oponowy.
Prosze o wyjasnienie na czym to wszystko polega i czy jest zagrozenie w jego dyscyplinie sportu ważne...
gość
30-10-2010, 10:14:06

ja mam pytanie jakie można stosować zabiegi fizjoterapeutyczne przy naczyniakach(c4-c5) oraz jednoczesnym zwyrodnieniem kręgosłupa szyjnego (c3-th1)???
gość
22-11-2010, 15:08:07

Niewolno nic robić jako fizykoterapeuta musi to zrobić specjalista.
gość
22-11-2010, 15:12:00

Gość 2010-10-29 07:12:59 Mój syn trenuje judo ma 13 lat od 8 miesięcy narzeka na bóle kręgosłupa po wykonanych zdjeciach rtg wykonałam MR z wynikiem Badanie MR kregosłupa ledzwiowo-krzyżowego w sekwencji SE FSE w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych Badanie wykazuje spłycenie fizjologicznej lordozy kregosłupa ledzwiowego.na poziomie przestrzeni miedzykregowej L5/S1 uwidoczniła się posrodkowo-dwuboczna protruzja krażka o charakterze dynamicznym,bez ucisku struktur nerwowych.
Krążek L4/L5 jest symetrycznie uwypuklony(bulging disc),uciska nieznacznie worek oponowy.
Prosze o wyjasnienie na czym to wszystko polega i czy jest zagrozenie w jego dyscyplinie sportu ważne...
Proszę podejść jak najszybciej do specjalisty i niech on zrobi zabieg z zastosowaniem sprzętu medycznego.
gość
25-12-2010, 13:51:14

niech robią różni szamani czyli fizykoterapeuci a później więcej skasują za zabiegi profesjonaliści.
gość
28-12-2010, 11:59:45

historia medycyny głosi że lekarze to szamani !
gość
03-01-2011, 15:38:48

Byłem u bio lasera kilka razy niestety nie pomógł , zwiększyło się napięcie mięśniowe . Niestety 1000 poszło w błoto
gość
03-01-2011, 18:51:57

Ja też byłem w biolaser i mi pomógł i nie tylko mi. Nie wiem co to za informacja. Bo nasz specjalista pomaga przeważnie dużym firmą transportowym naprawia kierowcą kręgosłupy.
pozdrawiam Tadeusz
gość
03-01-2011, 19:10:38

Gość 2011-01-03 16:38:48 Byłem u bio lasera kilka razy niestety nie pomógł , zwiększyło się napięcie mięśniowe . Niestety 1000 poszło w błoto

Ty fizykoterapeuta to w jaki biolaserze byłeś przecież oni nic nie robią z mięśniami ale kichę odwala ktoś. Korzystam z biolaser i nic z napięciem mięśniowym mi nie robili co za konkrecja.
Z poważeniem Grzegorz z Milicza
gość
04-01-2011, 17:53:01

przy bólu kręgosłupa do zawsze miałem mocne napięcie mienśniowe ( spazm ) . A po zabiegach się nasiliło to znaczy ciągnie i nerwoból a w dotyku jak by mięsnie były zakwaszone . Nie wiem może to reakcja organizmu na terapie manualną kwestia osobnicza , tag więc bio laser mnie nie uleczył możę ten 1 % to ja .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: